Hitler mit gondolt rólunk, magyarokról, és ennek fényében hogy alakult volna Magyarország és a magyarság sorsa, ha a II. világháborút a németek, és azok szövetségesei (köztük Mi is) nyerték volna meg?
Hitler gyűlölte a zsidókat, a szláv népeket (lengyelek, oroszok, ukránok, stb), a germán népeket (németek, norvégok, hollandok, stb) piedesztára emelte, Angliát csodálta meg csodálta valami érthetetlen okból kifolyólag.
A Kárpát-medencei magyarságnak milyen szerep jutott volna az ő új Európájában? Ez nagyon érdekelne...
Nem tudni, mein kampfba nem igazán említi meg a magyarokat, hú de sokra sztem nem tartotta a magyarságot. Szlávokkal is a fő baja az volt h azon a területen éltek amit ő kinézett a jövőben megsokszorozódó germán lakosság részére.
Kb olyan szerepre számíthattunk volna mint amit a Szovjetunió is szánt nekünk 1945 és 1990 között.
Most néztem meg a hierarchiáját, és nem szerepeltek benne a magyarok, tehát hivatalos álláspont nagyon nincs.
Szerintem valahol a mediterráni népeknél lehettünk, mint a horvátok, akiket szláv nyelven beszélő gótoknak gondolt. Egyébként a Lebenstraum nem tartalmazza a Kárpát-medencét, tehát van rá esély, hogy megtartott volna minket.
Hermann Rauschning: Hitler bizalmasa voltam
A könyvben a szerző sok minden mellett idézi Hitler különböző elgondolásait, hogy hogyan képzeli el többek között Magyarország sorsát.
"Visszacsatolta erdélyt, a felvidéket szóval szeretett minket"
Egy fa.szt! Azért csatolta vissza, és azért csak a felét h így tudjon sakkban tartani és csiki csukizni a románokkal is.
22:43: a románok is a szövetségesei voltak. A szlovákok is.
Horvátország pedig egyenesen német bábállam volt.
Abból élt, hogy kijátszotta ezeket az államokat egymás ellen.
Hányas voltál te történelemből?
Olyan vicces látni a sok önálló gondolkodásra nem képes válaszadót.
Összességében (valószínűleg) semleges vélemény volt a magyarságról mivel genetikailag eléggé közel álltunk/állunk a germán népekhez ( www.google.com/search?q=rassenkarte ) valamint történelmileg sem volt rossz kapcsolatunk. Aki meg azzal jön, hogy Hitler utálta szlávokat meg mindent ami nem német, az remélem tudja, hogy közel 1 millió orosz és még megannyi más szláv nép (horvátok, szlovákok, szerbek, bosnyákok, ukránok....) harcoltak a németek oldalán a keleti fronton. Rajtuk kívül még harcoltak népek Ázsiából (Indiai SS, Osttruppen...) és a Közel-Keletről (Arab Légió) is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!