Szerintetek van Globális felmelegedés ?
Globális felmelegedés van, a vita arról folyik a világban, hogy ez a szennyezésünktől van, természetes folyamat, vagy is-is.
Az én véleményem az, hogy is-is. A Föld történelmében sokszor váltotta már egymást jégkorszak és forróság. Most egy felmelegedésnek lehetünk tanúi. Ez lassú folyamat lenne, a szennyezésünkkel viszont felgyorsítjuk. Sajnos semmi nem fog változni amíg az olajcégek lobbiznak az elektromos autóipar és a megújuló energiák ellen. Nyilván érdekük, hogy el tudják adni a kitermelt olajat és földgázt. Sok olajcég reklámozza, hogy tesznek a környezetért, de ez csak marketing. Akkor tennének igazán ha támogatnák pl a fúziós erőmű fejlesztéseket és a megújuló energiákat. De nem teszik, mert az a saját vesztüket okozná.
Van. De a problémát nagyon rosszul kezelik, szándékosan, üzleti érdekből. A nagy szennyezőkhöz nem mernek hottányúlni, miközben a kisembert szivatják, holott a szennyezés nagy része a hajózásból és az iparból ered.
Csak egy példa: ŰKitiltjuk a dieseleket, mert környezetszennyezők. De ha nekem el kell adni az autómat, ami amíg még tíz évig használtó lett volna, akkor egy új autó csak azért került legyártásra irtózatos környezetszennyezéssel, hogy én egy picivel kevesebbet szennyezzem a környezetet. Ennek mi értelme van? Aztán nem teszünk semmit, hogy ázsiában és afrikában megállítsuk a népességszaporulatot. Pedig aki járt ott, az láthatta, hogy micsoda koszban, szemétben és mocsokban élnek ott az emberek, mert nincs igényük sem a környezetvédelemre. Így nem lesz a probléma megoldva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!