Támogatnátok, hogy az EU közös nyelve az eszperantó legyen, és minden EU-s országban hivatalos nyelv legyen a nemzeti nyelv mellett vagy nem? Miért?
Én még tanultam eszperantóul, és az egy baromság, hogy könnyű nyelv!
Előbb tanul meg valaki angolul, mint eszperantóul! Mintha az Orosz nyelvtant keverték volna latin szavakkal vázze! Ragozásnál hímnem-nőnem-semleges nem.
4es, vagy spanyolul. Vagy kínaiul.
Én inkább a latin visszahozatalára szavaznék. 😉
"Előbb tanul meg valaki angolul, mint eszperantóul! Mintha az Orosz nyelvtant keverték volna latin szavakkal vázze! Ragozásnál hímnem-nőnem-semleges nem."
Te nemtom milyen eszperantót tanultál, de az eszperantó nyelvben nincsenek nyelvtani nemek, ahogy a magyarban vagy az angolban sincsenek.
"Előbb tanul meg valaki angolul, mint eszperantóul! Mintha az Orosz nyelvtant keverték volna latin szavakkal vázze! Ragozásnál hímnem-nőnem-semleges nem."
Öreg, te nem németet kezdtél el? XD
Szebuano nyelv lenne a legjobb.
A népnek és a proliknak magmaradna a magyar nyelv. De a parlament hivatalos nyelve a héber lenne. Miért, mert nehéz megtanulni és egy átlag proli sosem tudná megtanulni.
Fontos lenne ez, hiszen az orvosok is latinul habognak egymás között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!