Mi a véleményetek az eszperantóról?
E témában közvélemény-kutatást végzek, és szeretném, ha őszintén válaszolnátok. Kérem,hogy a vicces kedvű emberkék kerüljenek!
Egy tanulmányhoz kellene a véleményetek. Remélem, tudtok érdemben segíteni.
tanulmányhoz nem itt kéne, hanem rendes kérdőívet készíteni.
amúgy meg a szabadkőművesek páholynyelve volt eredetileg, és teljesen felesleges. nem is értem miért jó nyelvtanfolyamra meg nyelvvizsgát tenni. kb Sindarinból vagy Klingonból is lehetne.
Elvileg jó lenne, egy virtuális nyelv, aminek nincsen nemzethez kötve, nem úgy, mint az angol, vagy az orosz, vagy éppen a latin, hiába nem létezik a Római birodalom.
Azért ciki, hogy klingonul többen tudnak, mint eszperantóul.
Az oktatásnál lehetett volna kezdeni, de nem egy államnak, hanem többnek is egyszerre felkarolni, két tannyelvű könyvek, stb.
Ahogyan olvasom, köze van egy pár zsidóhoz és a szabadkőművesekhez, így nem csodálom, hogy akik utálják őket (valós, vagy kitalált indokkal), azok nagy ellenkezésbe kezdenének, egyszerűen tudomást nem vennének rá, stb.
Én amondó vagyok, hogy kedvezményezéshez jó lenne, mert ez nem lépne egy helyi nyelv helyébe, mert az, ugyanúgy megmaradna.
Az eszp nagyon jó nyelv, de a nyelvek versenyében hátrányban indul az olyanokkal szemben, mint az angol, ezért nincs esélye fontossá válni. Tehát nincs jövője, bár egyébként nagyon célszerű lenne, élesben is működött régebben, főleg ázsiai/óceániai területen (mondjuk orosz-kínai, kínai-amerikai kapcsolatok területén).
"Egy tanulmányhoz kellene a véleményetek."
Ahhoz rendes kérdőív és rendes minta is kell majd.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!