Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek az eszperant...

Mi a véleményetek az eszperantóról?

Figyelt kérdés

E témában közvélemény-kutatást végzek, és szeretném, ha őszintén válaszolnátok. Kérem,hogy a vicces kedvű emberkék kerüljenek!

Egy tanulmányhoz kellene a véleményetek. Remélem, tudtok érdemben segíteni.

2011. máj. 24. 15:20
 1/9 anonim ***** válasza:
72%

tanulmányhoz nem itt kéne, hanem rendes kérdőívet készíteni.

amúgy meg a szabadkőművesek páholynyelve volt eredetileg, és teljesen felesleges. nem is értem miért jó nyelvtanfolyamra meg nyelvvizsgát tenni. kb Sindarinból vagy Klingonból is lehetne.

2011. máj. 24. 15:25
 2/9 anonim ***** válasza:
65%
Valamit tanultam eszperantoul. Egy nagyon logikus nyelv ami sajnos nem töltötte be a hozzáfüzött reményeket.
2011. máj. 24. 15:26
 3/9 anonim ***** válasza:
60%
Logikus, kivételektől mentes, "páneurópai" jellegűre tervezett nyelv, aminek világszerte sok rajongója van, de nem _annyira_ sok, hogy valóban jelentőssé válhasson általuk. A jelenlegi helyzettel nem vagyok tisztában, de nem lepne meg, ha csökkenőben lenne a népszerűsége.
2011. máj. 24. 15:37
 4/9 Jóska Pista Sanyi ***** válasza:
40%
Hát szerintem nem sok értelme van.
2011. máj. 24. 15:38
 5/9 anonim ***** válasza:
Nagyon jó elképzelés volt szerintem, de valóban nem töltötte be a hozzá fűzött reményeket.
2011. máj. 24. 15:52
 6/9 anonim ***** válasza:
Tényleg nagyon cucc nyelv, pár szót tanultam, és optimális is lenne, mert tökéletesen szinte senki sem beszélné, és nem röhögnének ki Angliában sem. :)
2011. máj. 24. 16:03
 7/9 anonim ***** válasza:

Elvileg jó lenne, egy virtuális nyelv, aminek nincsen nemzethez kötve, nem úgy, mint az angol, vagy az orosz, vagy éppen a latin, hiába nem létezik a Római birodalom.

Azért ciki, hogy klingonul többen tudnak, mint eszperantóul.

Az oktatásnál lehetett volna kezdeni, de nem egy államnak, hanem többnek is egyszerre felkarolni, két tannyelvű könyvek, stb.

Ahogyan olvasom, köze van egy pár zsidóhoz és a szabadkőművesekhez, így nem csodálom, hogy akik utálják őket (valós, vagy kitalált indokkal), azok nagy ellenkezésbe kezdenének, egyszerűen tudomást nem vennének rá, stb.

Én amondó vagyok, hogy kedvezményezéshez jó lenne, mert ez nem lépne egy helyi nyelv helyébe, mert az, ugyanúgy megmaradna.

2011. máj. 24. 17:17
 8/9 anonim ***** válasza:
Jó ötlet lett volna, állítólag egyszerű-gyorsan tanulható nyelv, de megbukott. Legalább is, ha egy nyelv életben tartásához az kell, hogy időről-időre gyűléseket hívnak össze, ahol lehet énekelni-olvasni-barátkozni az adott nyelven, az szerintem régen rossz...
2011. máj. 24. 18:11
 9/9 anonim ***** válasza:

Az eszp nagyon jó nyelv, de a nyelvek versenyében hátrányban indul az olyanokkal szemben, mint az angol, ezért nincs esélye fontossá válni. Tehát nincs jövője, bár egyébként nagyon célszerű lenne, élesben is működött régebben, főleg ázsiai/óceániai területen (mondjuk orosz-kínai, kínai-amerikai kapcsolatok területén).

"Egy tanulmányhoz kellene a véleményetek."

Ahhoz rendes kérdőív és rendes minta is kell majd.

2011. máj. 24. 19:14

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!