Valaki tanult Eszperantó-t?
Néztem az interneten, láttam hogy 28 betű van az ABC-Ben, a szókincs sem nagy, 16 nyelvtani szabálya van.
Az lenne a kérdésem hogy tényleg ennyire egyszerű megtanulni mint ahogyan olvastam az interneten?
Igen, én tanultam, sőt rendszeresen használom is. Külföldön jártam 6 évig egyetemre, bejártam a fél világot, beszélek angolul is, oroszul is és eszperantóul is, így én a saját példámon tudom állítani hogy legalább olyan jól hesznosítható az eszperantó mint a többi nyelv! Igaz, nem a hotelportások vagy az éttermi pincérek szintjén, de az eszperantó mögött egy jól működő nemzetközi nonprofit hálózat, közösség áll, különleges szolgáltatásokkal és lehetőségekkel...!!
A logikus nyelvtani felépítés és képzőrendszer miatt az eszperantó valóban SOKKAL gyorsabban megtanulható mint bármelyik nemzeti nyelv, de tanulni ezt is komolyan kell. Egy középfokú szókincs eléréséhez ÁTÉLAGOSAN 200-250
1/ Az angol már megvan, ezért érdeklődöm más nyelvek után.
2/ Dejó. Igen, sajnos kár hogy mesterséges nyelv, nekem így tetszik a kiejtés.
Az nagyon jó, én is néztem hogy kB 900 körül mozog a szókincse. Persze mindent komolyan kell tanulni, így erre a nyárra vagy a következőre pluszban szerintem nem lenne rosz.
Köszönöm a válaszokat.
bocsi, véletlen enter...
Szóval, a középfokú szint eléréséhez ÁTLAGOSAN 200-250 tanulási óra kell, ez kb. a negyede az angolénak. A központi eszperantó weboldalon [link] elég sok infót megtalálsz a nyelvről és a tanulásról is. Vigyázz a reklámokkal, egyedül megtanulni az eszperantót is csak akkor van esélyed, ha már 2-3 nyelvet beszélsz középfokon. Ha még nem tartasz itt, akkor mindenképpen válassz tanfolyamot, vagy jó magántanárt.
A fenti weboldalon vagy egy játékos bemutató, ízelítő az eszperantóról, ha ezt megnézed, reális képet kapsz a felépítéséről - és még valami ajándékot is nyerhetsz... :-)
Reálisan nézve, egy nyugodt tempó mellett kb. 4-5-6 hónapot szánj a középfok elérésére valamelyik netes tanfolyam segítségével.
Nagyon szépen köszönöm ezt a részletes információt :-)
Nem kérdés ment a zöld :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!