Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Csak szerintem BAROMI gáz...

Csak szerintem BAROMI gáz hogy Szijjártó Péter külügyminiszter borzasztóan beszél angolul?

Figyelt kérdés

Nem politizalni akarok. Lehetne szó bárki másról is.

Hallgattam egy podcastot Szijjártóval a BBC-n.

Nem annyira követem a politikat mert csak felidegesít (ahogy most is:D).

Viszont szörnyen gáznak tartom hogy egy külügyminiszter ennyire sz*rul beszél angolul? Csak szerintem illene megtanulnia tisztességesen? Főleg a kiejtésére gondolok...

2021. júl. 29. 10:32
1 2 3 4
 21/36 A kérdező kommentje:
#20 lehet gáz de azt se tudom ki az a Vida😂😂
2021. júl. 30. 08:10
 22/36 anonim ***** válasza:
52%

21: (20-as voltam)

Egyáltalán semmiről nem maradtál le. Egy zsák szerencsétlenség, aki azt hitte hogy bejelentés nélkül lerohan az utcán egy külföldi diplomatát, és a fideSS propagandatévében számon kérheti.

https://www.youtube.com/watch?v=aJQqiZxTgTQ

Aztán beégett, amikor egy külföldivel angolul kellett volna beszélgetnie.

Vagyis ő valószínűleg nem hitt semmit, hanem a nyomorultat úgy tolták oda, hogy azt se tudta, mit kell vállalnia. Végül a propagandatévések előkészítették a nagy lerohanást, de még akkor is csak állt ott, mint aki el van tévedve.

De mint mondom, ez a fideSS virtus, hogy valami tehetségtelent betolnak középre, rájuk küldik a propagandatévét, és elvárják tőle, hogy majd jól földbe dorongolja az ellenséget. Aztán ha ez nem jön össze, akkor sem veszik észre magukat, hogy civilizált helyeken ez nem úgy megy.

2021. júl. 30. 08:29
 23/36 A kérdező kommentje:

#22 szóval remelem tényleg vilagos hogy nem politikai célzattal írtam ki a kérdest, semmilyen oldalt nem képviselek, sőt azt se tudtam hogy Szijjártó pontosan kicsoda. Nem követem ezeket, nyilvan okkal.

Eg bbc interjút hallottam vele, ott SZÁMOMRA volt borzasztóan zavaró az erős magyar akcentusa. És hiába nem érdekel senkit, én személyszerint azt gondolom hogy illene ezen csiszolni. De BARKINEK aki egy ilyesmi pozícióban van.

2021. júl. 30. 08:38
 24/36 anonim ***** válasza:
100%
22.: Ettől még ne is csodálkozz, ha mindenki a politikai fogáskeresést látja benne. De csak ismételni tudom, ez most "luft" volt. Tudod, mint amikor az ütés lecsúszik, és csak a levegőt csépeli a bokszoló. Nem talált. Semmilyen értelemben sem. Szíjjágázt sok mindennel támadható, de a nyelvtudása sajnos pont nem olyan "baromi gáz" hogy egy könnyen betámadható pont legyen. Ha mindenki ennyire tudna angolul mint ő, nem lenne semmi problémánk a külföldiekkel bármit tárgyalni, teljesen rendben lennénk.
2021. júl. 30. 08:43
 25/36 anonim ***** válasza:
(a 24-ben nem 22-re, hanem 23-ra válasz)
2021. júl. 30. 08:49
 26/36 anonim ***** válasza:
100%

[ma 08:38]: Kérdező, az akcentusnak nincs nagy jelentősége az angolban. Az angol világnyelv, még az anyanyelvűek között is máshogyan beszéli egy brit, egy amerikai, egy ausztrál, illetve mondjuk egy indiai (sőt, az amerikaiakon is a feketék tipikusan máshogy ejtik a szavakat, mint a fehérek - legalábbis ahol ezek jól elkülönülő közegekben szocializálódnak, ami elég gyakori). Akik meg tanulják, azok is a világ sokszerűségének megfelelő változatosságot mutatnak.

Ezen nem nagyon lehet csiszolni, ha Szijjártó tökéletesen hozzácsiszolja magát a brit kiejtéshez, az amerikaiak akkor is azt fogják hallani, hogy akcentussal beszél. Ha az amerikai kiejtéshez csiszolja magát tökéletesen, akkor a britek fogják azt hallani, hogy akcentussal beszél.

Én rendszeresen tanítok amerikai egyetemistákat (angolul, matematikára). A legnagyobb dicséret, amit az egyiküktől a félév után kaptam, az volt, hogy "Your English is practically perfect." Ugyanez a lány ugyanakkor azt is mondta, hogy úgy beszélek angolul (mármint akcentusügyileg), mint egy francia. Ami úgy értendő, hogy nyilván kicsit másképp, de azok közül, akikkel korábban találkozott, a franciák angolja hasonlított legjobban az enyémhez.

Ezt nekünk, magyaroknak kicsit nehéz elképzelni, mert pici ország vagyunk, kis szóródással a régiók dialektusai között. Egy nagyobb országban (Németország, Franciaország) távoli régiók dialektusai már komolyabban is eltérhetnek. Az angol esetében az van, hogy mindenki akcentussal beszéli, mert nincs kanonikus angol. Szijjártó egy jellegzetes keleti kontinentális akcentussal beszél, kb. minden kelet-európait így tanítanak meg angolul. Ha úgy tetszik, ez az angol kelet-európai akcentusa. Mivel alávalóbb ez, mint a brit vagy az ausztrál? Nyilván semmivel. A vonatkozó vicc: https://www.youtube.com/watch?v=4Ed96Zl2qmg#t=21m10s

2021. júl. 30. 09:54
 27/36 anonim ***** válasza:
45%

26: Ez nem egy vicc, hanem sok vicc 1 óra 50 percben. Melyik viccre célzol?

Amúgy igen, egy akcentuson lehetne csiszolni, de minek....

(20, 24 stb voltam, köszönöm a fideSSes agyzsibbadtak lepontozását....)

2021. júl. 30. 10:27
 28/36 A kérdező kommentje:

#26 tisztában vagyok vele hogy az angol nyelvnek RENGETEG dialektusa van, akár csak az angol angolon belül is.

De ha masok szerint ez (amilyen neki van) rendben van, akkor elhiszem.

Akkor csak az en fülemnek zavaró.

Azzal viszont nem értek egyet, hogy az akcentuson nem lehet javítani, szerintem lehet, lehet próbalgatni is. De oké:)

2021. júl. 30. 10:27
 29/36 anonim ***** válasza:
100%
Akcentussal beszél azzal nem tudsz nagyon mit csinálni. Pár hónapot ha anglolok közt élsz akkor bizonyos fokig javul az de nincs jelentősége. Az amerikaiak, brittek, ausztráloknak teljesen más az akcentusa.
2021. júl. 30. 10:32
 30/36 A kérdező kommentje:

#29 tisztában vagyok hogy mas az akcentusok.

Sőt a dél angol és yorkshire-i meg a liverpooli is mas. Ŕs meg rengeteg eltéres van réfiónkent akar anglian belül is.

De meg akar London bizonyos reszein is van elteres.

Egyébkent lehet fejleszteni, van rá csomó videó is, stb.

2021. júl. 30. 10:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!