Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Csak szerintem BAROMI gáz...

Csak szerintem BAROMI gáz hogy Szijjártó Péter külügyminiszter borzasztóan beszél angolul?

Figyelt kérdés

Nem politizalni akarok. Lehetne szó bárki másról is.

Hallgattam egy podcastot Szijjártóval a BBC-n.

Nem annyira követem a politikat mert csak felidegesít (ahogy most is:D).

Viszont szörnyen gáznak tartom hogy egy külügyminiszter ennyire sz*rul beszél angolul? Csak szerintem illene megtanulnia tisztességesen? Főleg a kiejtésére gondolok...

2021. júl. 29. 10:32
1 2 3 4
 11/36 A kérdező kommentje:

Tisztázni szeretném továbbá azt hogy NEM politikai vita kirobbantása miatt írtam ki.

1 db BBC podcastot hallgattam meg vele (talán most hallottam először) és a kiejtése számomra igenis csúnya.

Nyelvtan, szókincs tényleg rendben volt, de meglepett hogy egy ilyen magas beosztásban lévő ember így beszél. Többet vártam volna, valszeg én vagyok a naiv.

Semmit nem tudok arról hogy mas politikus hogy beszél mas nyelven, nem követem.

Rendszeresen hallok/hallgatok skótokat, íreket beszélni (interjúk, videók, podcastok) és nekem kifejezetten tetszik:D

Sőt en magas is próbalgatom szórakozasból.

2021. júl. 29. 12:26
 12/36 A kérdező kommentje:
*15 éve kezdtem el tanulni
2021. júl. 29. 12:27
 13/36 anonim ***** válasza:
68%
Akadémiai pályán dolgozom. Mindenkinek más a kiejtése, nem ez számít. Nekem Hunglish, a franciáknak nagyon tipikus, németet is rögtön megismerem. A tartalom a fontos.
2021. júl. 29. 12:58
 14/36 anonim ***** válasza:
60%

"Nyelvtan, szókincs tényleg rendben volt, de meglepett hogy egy ilyen magas beosztásban lévő ember így beszél. Többet vártam volna, valszeg én vagyok a naiv."

Nem, csak a kelet-európai akcentusokhoz (összevonom őket mert hasonlítanak egymásra) tartozik egy sztereotípia (itt Angliában pláne) a műveletlen kelet-európai festőről, burkolóról, kőművesről, teherautó-sofőrről stb. és szokatlan lehet hogy egy politikus is ilyen kiejtéssel beszél angolul.

2021. júl. 29. 16:10
 15/36 anonim ***** válasza:
76%

Bárcsak ez lenne a legnagyobb hibája a féregnek.

Amúgy nekem égne a pofám megszólalni ilyen akcentussal, akármilyen jó az angolom. (Szerencsére mind a 2 megy). Ha már egyszer folyékonyan megtanulta, akkor fektethetett volna egy kis energiát a kiejtésbe is. Így elég igénytelen.

2021. júl. 29. 16:21
 16/36 A kérdező kommentje:
#15 en is így gondolom. Mert persze van akinek ez sokkal könnyebben/ automatikusan jön, de mégis azt gondolom hogy akinek ez a munkája, hogy egy nemzetet képvisel annak illene ebbe több energiat feccölni. Fejleszteni azert lehet
2021. júl. 29. 16:45
 17/36 anonim ***** válasza:
75%

Szerintem kiválóan beszél angolul Szijjártó. És nem, nem vagyok rajongója, amit mondott, az rogyásig volt mellébeszéléssel és iszonyú alantas populizmussal. De ahogyan angolul beszélt, az teljesen rendben volt.

[ma 11:23]: "Ezt próbáltuk mi fideszesek már mondani sok évvel ezelőtt is amikor ment a ballibes hadjárat az APEH akkori elnöke ellen, csak mert tolmácsot kért hogy beszélni tudjon az amerikai nagykövettel."

- Én nem vagyok része a ballib hadjáratnak, speciel én azon röhögtem (hiszen nem volt ez eget verő probléma, csak éppen iszonyú nevetséges), hogy Vida baráti, hírtévés stábbal a háta mögött, kamerák kereszttüzében nekirontott a nagykövetnek, aztán annak első szavára tolmácsért menekült. Nyílt színen csinált hülyét magából. Nem azzal, hogy nem tud angolul, hanem hogy házhoz ment a pofonért.

2021. júl. 29. 22:11
 18/36 anonim ***** válasza:
47%
#17 " Nyílt színen csinált hülyét magából. Nem azzal, hogy nem tud angolul, hanem hogy házhoz ment a pofonért." Ebben nem fogok veled vitázni, mert hasonlóan gondolom. Azon viszont nem változtat, hogy akik most Karácsonynál nem tartják fontosnak hogy beszélni tudjon angolul, akkor Vidát ezzel támadták. Nem azzal hogy hülyeséget csinált.
2021. júl. 29. 22:18
 19/36 anonim ***** válasza:

[tegnap 22:18]: "(...) akik most Karácsonynál nem tartják fontosnak hogy beszélni tudjon angolul, akkor Vidát ezzel támadták. Nem azzal hogy hülyeséget csinált."

- Mások nevében nem nyilatkozhatok, én akkor se támadtam, csak nevettem rajta. És nem azért, mert nem tud angolul, hanem a jelenetért.

2021. júl. 30. 06:31
 20/36 anonim ***** válasza:
34%

<< Tisztázni szeretném továbbá azt hogy NEM politikai vita kirobbantása miatt írtam ki. >>

Dehogynem. Vida idiótasága óta megy az adok-kapok, amibe most te is beleszálltál. De menjünk sorjában.

Vida egy barom. Alulművelt c asszony. Ezen nincs mit vitázni. Pont. De az is jellemző a fideSSre, hogy ez nem volt szempont amikor a pozíciójába tették, fő hogy hűséges nyaligátor legyen.

Ehhez már pont az i-re, hogy nekimegy nagy svunggal egy olyan embernek, akivel nyilván(!) angolul kellene megvitatnia, amit nyilván magyarul se tudna, de hát ezt a rutint szokta meg a putriban, hogy úgyis annak van az igaza aki hangosabban óbégat. Hát nem így lett. Mint feljebb írták, házhoz ment a pofonért.

Erre fel a fideSS okostojások, ahelyett hogy belátták volna, mekkora hűlyét csinált magából teljesen feleslegesen, az egyetlen ami bekattant nekik a sztoriból, hogy az angol tudás hiánya nem tetszik a ballibcsibolcsikomcsi ellenzéknek. Ugye szintén rutinból, lenézzük a művelt értelmiséget, mert meg vagyunk sértődve hogy a hangosabban óbégatás nem ér annyit, mint a civilizált, értelmesen kifejtett észérvek, meg mondjuk a nyelvtudás, lesz.arjuk a sakktáblát és felborogatjuk a bábukat, akkor is mi győztünk sakkban, és még az a hűlye, aki kiröhög érte.

És erre fel találták be maguknak a bezzeg-Karácsonyt, hogy ugyehogydeugye, hogy ő SE tud angolul. Megjegyzem, bár irreleváns tulajdonképpen, Karácsony TUD tolmács nélkül kommunikálni, meg 5 perces videót angolul elmondani, tök mindegy hogy milyen szinten, de megy neki. Ami releváns és számít, az az, hogy csak olyannal áll le vitatkozni, akivel szemben jól átgondolt érvei vannak. Ha pedig valószínű hogy idegen nyelven kell vitatkozni, akkor számít erre. Ha kell, hoz egy szuahéli vagy mittudomén tolmácsot, és úgy ül le tárgyalni, mert nagyvilági ember, és számára már előre evidens, hogy nem csak magyar nyelv létezik.

Szóval ezek után térjünk vissza a jelenlegi kérdésedre.

TÖK KONTRAPRODUKTÍV ezek után még visszalőni a fideSSes visszalövésre ezzel a Szijjártó féreggel kapcsolatban. Mint szintén feljebb írták, bár az angol tudása lenne a legnagyobb probléma vele. Ráadásul ez nála NEM is probléma.

Szakmabeliként (angoltanár, tolmács és fordító) szintén csak egyet tudok érteni az előttem felszólalókkal, Szíjjágázt angol tudása teljesen rendben van, folyékonyan, jól érthetően, kiváló szókinccsel, kifogástalan nyelvtannal beszél. A magyar akcentus az egész világon senkit nem érdekel, kivéve pár magyart, aki másban nem talál fogást. Az angol anyanyelvűek tesznek rá a legnagyobb ívben. Sajnos nagyon is tárgyalóképes és magas szintű az angolsága. Persze mellébeszél, mert fideSSes, de ez sem az angol hiányossága miatt van, hanem mert hát mit csináljon a nyomorult a fideSSben, ahol kizárólag a mellébeszélést fizetik meg. de csak az angol tudásával még lehetne egy nemzetközi konszern külkapcsolati-PR aligazgatója, vagy hasonló, és tök tisztességesen is meggazdagodhatna. Mondjuk nem itthon, hanem egy olyan országban, ahol a nyelvtudást és a nemzetközi kapcsolatokban jártasságot pártfüggetlenül is megfizetik.

2021. júl. 30. 08:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!