Csak szerintem BAROMI gáz hogy Szijjártó Péter külügyminiszter borzasztóan beszél angolul?
Nem politizalni akarok. Lehetne szó bárki másról is.
Hallgattam egy podcastot Szijjártóval a BBC-n.
Nem annyira követem a politikat mert csak felidegesít (ahogy most is:D).
Viszont szörnyen gáznak tartom hogy egy külügyminiszter ennyire sz*rul beszél angolul? Csak szerintem illene megtanulnia tisztességesen? Főleg a kiejtésére gondolok...
Csak a kedvedért belehallgattam az interjúiba. Az akcentust leszámítva (amibe kiejtés címszó alatt belekötnek egyesek) tök jól beszél, nyelvtan rendben, szókincs rendben. És én már bő 10 éve Angliában vagyok. Aki szerint "jaj ez a kiejtés milyen már" az még nem hallott skótokat vagy scouser-eket beszélni.
Nem vagyok Szíjjártó (vagy a Fidesz) rajongója de objektíven nézve is egyértelmű hogy Karácsony szemében talált a jobboldal egy gerendát és most a baloldal próbál belekötni a szálkába ami még rosszabbá teszi az egész optikát.
#7 Ráadásul az a vicc az egészben, hogy nem is a fidesz kezdte ezt a "nem is tud angolul" szöveget. Éppen azok kampányoltak vele - hogy mennyire fontos az angol nyelvtudás egy magas beosztású állami vezetőnél, politikusnál - még évekkel ezelőtt, akiknek most abszolút nem számít, hogy Karácsonynak nem megy az angol.
Mert nem is kell. Ezt próbáltuk mi fideszesek már mondani sok évvel ezelőtt is amikor ment a ballibes hadjárat az APEH akkori elnöke ellen, csak mert tolmácsot kért hogy beszélni tudjon az amerikai nagykövettel. Nem kell angol nyelvtudás ahhoz, hogy egy magyar vezető jól végezhesse a feladatát, még főpolgármesternek vagy miniszterelnöknek sem feltétlenül szükséges, bár jó ha van. Most szimplán azt kapja vissza Karácsony, amit a párttársai és szövetségesei csináltak korábban és csakis azt kérjük rajta számon, amit éppen ők emeltek ki elsőrendű fontosságúnak és mondtak ki szégyennek, hogy hát nem is tud angolul beszélni az illető.
#4 folyékonyan beszélek, 15 kezdtem el tanulni, azóta napi szinten használom.
Es (nem nagyzolasbol) volt olyan angol allampolgar aki azt hitte en is angol vagyok:D
(Magyarorszagon talalkoztunk össze veletlen külföldi egyetemistakkal).
Egyebkent nekem ez az első ilyen kérdésem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!