Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Miért van az, hogy egyre több...

Miért van az, hogy egyre több magyar szimpatizál az orosz politikával? Orbán elérte a célját?

Figyelt kérdés
A Fekete-tengeres incidensnél mindenki nyugatot támadja, holott pont az oroszok voltak azok, akik pár éve jogtalanul elfoglalták Krímet. A facebookos kommentekből ítélve az összes magyar áldozatként tekint az oroszokra. Tényleg ennyi vak van ebben az országban? Nyilván Oroszország és Putyin az áldozat, még véletlenül sem Ukrajna. :)
2021. júl. 6. 08:56
1 2 3 4
 1/40 anonim ***** válasza:
61%

Inkább a krími oroszok voltak áldozatai a feléledő ukrán nacionalizmusnak és elnyomásnak, akárcsak a kárpátaljai magyarok. A britek behatolása orosz vizekre (amit Oroszország annak tekint) meg egyértelmű provokáció.

A rövid összefoglalódból kimaradt a krími népszavazás, vajon miért?

2021. júl. 6. 09:00
 2/40 anonim ***** válasza:
2%
Mert a szovjetek édestestvéreink.
2021. júl. 6. 09:07
 3/40 anonim ***** válasza:
27%

Az oroszokkal a fideszesek szimpatizálnak általában, nem a magyarok általában, mert a főnökük jóban van velük, ezért nekik is szeretni kell őket.

A nem fideszes magyarok, vagyis a nyugati orientációjú demokráciapártiak, nem kedvelik az orosz diktatúrát.

2021. júl. 6. 09:07
 4/40 anonim ***** válasza:
63%
Kérdező, én spec mindigis jobban szimpatizáltam az orosz politikával, mint a nyugatival, már a gengszetváltás előtt is. Úgyhogy ehhez semmi köze Orbánnak... akivel egyébként percig sem szimpatizálok... nagy bánatom, hogy az u.n. ellenzék mind nyugat-nyalonc...
2021. júl. 6. 09:10
 5/40 A kérdező kommentje:

1-es!

Szándékosan nem említettem a "népszavazást". Miért kellett volna? Először úgy volt, hogy több mint 90% szavazott arra, hogy Oroszországhoz tartozzanak, majd végül kiderült, hogy a "népszavazásra" a teljes népesség 15%-át vonták be. :D

2021. júl. 6. 09:15
 6/40 anonim ***** válasza:
59%

6: Mert a népszavazással a Krím függetlenné vált, innen indult a sztori. az oroszok nem "elfoglalták" a Krímet, ott azelőtt is orosz katonaság állomásozott.

Nem "először" volt úgy, hanem úgy volt, senki nem kétli hogy a népszavazáson az elszakadáspártiak voltak többségben.

2021. júl. 6. 09:20
 7/40 anonim ***** válasza:
32%
7: láttuk azt a népszavazást a gépfegyverek árnyékában
2021. júl. 6. 09:29
 8/40 anonim ***** válasza:
72%
#5 "mert pontosan tudod, náci szardarabok" - én ezt spec az Irakot lerohanó, Afganisztánt lerohanó "demokráciaexportőr" csillagsávos politikai elitről tudom...... nem véletlenül voltam mindigis orosz-drukker orosz-USA viszonylatban:)
2021. júl. 6. 09:51
 9/40 anonim ***** válasza:
60%

Kérdező

1. TE teljesen nyugat párti vagy érthetetlen módon és elfogultan, kicsit sem vagy képes normálisan látni a helyzetet

2. a "magyarok" NEM orosz pártiak, ezért van ma is nagy támogatottsága az EU-nak és ezért természetes mindenkinek hogy a NATO tagjai vagyunk ami az oroszokkal szemben létező katonai szövetség

3. ha egy brit baromságot csinál, akkor csak a hozzád hasonló agyatlanok kezdenek el tapsolni neki, a normálisak beismerik/felismerik, hogy baromság volt, szimpla provokáció.

4. A Krím-en alapvetően orosz népesség élt mindig is. Döntöttek - mindegy milyen körülmények között - és a Krím már nem Ukrajna része. Az ukránoknak nem kellett volna nagy pofával hergelni az oroszokat és korlátozni az ott élő nemzetiségeket mindenben. A magyar területek is visszakerültek volna hozzánk, ha tehetik, sajnos nekünk ehhez nincs elég erőnk sem gazdaságilag sem katonailag, de ha az ott élőket megszavaztatták volna, akkor nem 15% megy el arra szavazni, hogy elszakadjanak, hanem sokkal több.

2021. júl. 6. 09:57
 10/40 anonim ***** válasza:
#10, egészségedre... attól, mert te másokat próbálsz gyalázni, még nem lesz igazad.
2021. júl. 6. 09:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!