A magyar liberálisok miért Örményországgal szimpatizálnak az örmény-azeri konfliktusban?
Nem kell ehhez (sem) liberálisnak lenni.
Én konzervatívként szintúgy az örményekkel vagyok.
Nevetségesnek tartom, hogy a "keresztény" Orbán-kormány a muszlim azeriek mellé áll a keresztény örmények helyett.
A liberálisok meg szerintem azért az örményekkel vannak, mert az örmény kormány is liberális.
Épeszű ember mégis miért támogassa Azerbajdzsán igényeit egy olyan területre, ahol kb csak örmények élnek?
Nemrég olvastam, hogy pár idős örmény ember nem akarta elhagyni a házát, ezért az azeri hadsereg pár tagja egyszerűen lefejezte őket Allahu Akbar felkiáltással, és ez került most nyilvánosságra.
Bocs, de Azerbajdzsán ne egy sokkal kisebb és szegényebb országgal izmozzon ráadásul a 70 milliós Törökország támogatásával egy olyan területért, ahol nem is élnek azeriek, de bezzeg Iránnal nem mernek kikezdeni, pedig iráni területen él az azeri lakosság kb 60%-a! Irán lakosságának a 24%-a azeri, egy tömbben élve Azerbajdzsán szomszédságában.
OV is csak azért van az azeriek mellett, mert Azerbajdzsán egy kb öröklődésen alapuló zsebdiktatúra. A jelenlegi elnök a korábi elnök fia, ha jól tudom. Ő meg ilyet akarna itthon is.
"Nemrég olvastam, hogy pár idős örmény ember nem akarta elhagyni a házát, ezért az azeri hadsereg pár tagja egyszerűen lefejezte őket Allahu Akbar felkiáltással, és ez került most nyilvánosságra."
Pedig Azerbajdzsán erősen szekularizált.
A nemzetközi jog Azerbajdzsán oldalán állt, de akkor is nagyon sajnálatos, hogy Karabahból elüldözték az örményeket.
A magyar kormány a Türk tanács miatt is inkább az azeriakkal szimpatizál, ami erkölcsileg nem helyes magatartás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!