Mely nemzetek utálnak, kedvelnek minket a világon?
Nem kell általánosítani, ez egyénfüggő.
Szóval felesleges a feszültségkeltés.
A 19. századtól kezdték mesterségesen az ellenségeskedést a politikusok, mert az ország gyengítéséhez egymás ellen kellett ugrasztani a nemzetiségeket.
lásd: 1848, mikor a Habsburgok a horvátokat, tótokat fellázították ellenünk, hogy ne tudjuk az erőinket az osztrákok ellen összpontosítani. Ott szívták meg, hogy pl. a szlovákok több helyen önként álltak magyar zászló alá.
Ha nem szól bele a politika, rendben mentek volna a dolgok.
Az országban azonos kultúrkörbe tartozó, keresztény emberek éltek, volt idő, mikor gyakorlatilag a vallási hovatartozás szinte fontosabb volt, mint az etnikum.
Egy ország megítélése koronként is változik.
1956-ban az egész világ szurkolt nekünk és nagyon népszerűek voltunk mindenhol.
Európa több országában tiltakozásképpen a szovjet terror ellen, egy adott időpontban leállt a forgalom, az autók, a gyalogosok fegyelmezetten, némán demonstráltak.
Vannak idők, amikor kivívjuk a világ szimpátiáját.
Tipikus előítéletes kérdés.
Véleményem szerint nincs nemzetek közti szeretet meg utálat, ezt csak a politikusok terjesztik.
Tudom, van egy réteg, amely alapvetően szeret hinni önnön különlegességében, felsőbbrendűségében, és elhiszi, hogy csak attól, mert ő az adott nemzethez tartozik, ő nagyszerű lény. Ilyenek a magyarok, a románok és a szlovákok is, hogy csak azokat a szakmunkáseszűeket soroljam, akiket a kérdező fölhozott.
Ha pedig elhiszed, hogy te különleges vagy, ebből már azt is, hogy az a másik, akit értelmi szintednél fogva soha nem értenél meg (elvégre nyelveket nem beszélsz, más kultúrát nem ismersz) csak alább valóak lehetnek nálad.
Magyarán a nemzetek közti utálattal alapvetően a nagyon szellemi nyomorékokat lehet hülyíteni.
"Tudom, van egy réteg, amely alapvetően szeret hinni önnön különlegességében, felsőbbrendűségében, és elhiszi, hogy csak attól, mert ő az adott nemzethez tartozik, ő nagyszerű lény."
Ilyenek a zsidók, akik meg vannak róla győződve, hogy ők a "választott nép", az übermensch, akik felsőbbrendűek és lenéznek mindenkit.
Eléggé defektus, ha valakibe kisgyerek korától fogva azt nevelik, hogy ő a kiválasztott. Megalomániához vezet.
Ha én kiállok az utcára és azt mondom, hogy én vagyok a választott, akkor vagy kiröhögnek, vagy elvisznek elmegyógyintézetbe.
Ha ezt egy zsidó teszi, akkor mindenki bőszen bólogat, vagy nem mer szólni, hogy öreg, nem kell elhinni mindent, amit ez a Mózes nevű tag mondott.
Elozo, neked csak a zsidokon jar az eszed.
Mi lenne, ha pld a sajat vallasoddal a muzulmannal foglalkoznal ehelyett?
ma 14:41
Neked meg a társaidnak zsidószindrómátok van, még a palacsintában lévő kakaóban is zsidót láttok, ami nem magyar termék... ami kezd unalmas lenni, de hát vannak, akik nem végzik el az általánost, el kell fogadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!