Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » A liberálisabb nyugat-európai...

A liberálisabb nyugat-európai országok lakói (pl. hollandok, svédek) szeretik a muszlim migránsokat?

Figyelt kérdés

2021. jún. 26. 17:11
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
48%

Én nem fogok itt idézgetni, meg cáfolgatni mások véleményét tételesen, ez parttalan vita. A bevándorláspárti liberálisoknak teljesen más a céljuk, mint amit hangoztatnak.

A buli mindenkinek jár! Be kell menni bulikázni egy no-go zónába este felé. Meglátjuk mi lesz. Majd én megmondom hová menjen, aki védi a bevándorlást.

2021. jún. 28. 12:11
 22/28 anonim ***** válasza:
62%

" Azokat mossák össze, akik illegálisan átlépik több ország határát, nincsenek papírjaik, vagy a tengeren hánykolódó gumicsónakokból kell kimenteni őket. Ezek közül az emberek közül 10-ből 7 nem menekült hanem gazdasági bevándorló az ENSZ szerint. 7/10 százalékban 70%, vagyis a 70%-ukat toloncoltatnám ki én, a fideszesek mindet, a baloldaliak pedig senkit."

Pedig nagyon úgy tünik hogy fideszes vagy. Azok vannak rákattanva még 6-7 év után is ennyire a migráns kérdésre. A másik kérdést te írtad ki arról hogy migránsokat osztogatnak szét az EU-ban amiről már rég szó nincs.

"Én nem vagyok fideszes"

Én meg nem vagyok baloldali.

"Szerintem meg nálatok baloldaliaknál van ez így, mert itt most konkrétan te vetted egy kalap alá őket és nem én."

Fidesz propaganda szerint az arab vagy muszlim ember egyenlő az illegális bevándorlóval. Kezdjük ott hogy az illgális migrációnak nincs köze sem etnikumhoz sem valláshoz. Az afrikából érkezők fele szerintem nem is muszlim és többsége nem is arab. A fekete afriakaiak közöt sok keresztény vagy más vallású, mégis a fidesz szerint mind muszlim vagy arab. Ez etniaki, vallási gyülöletkeltés.

"Én ilyet soha nem is mondtam."

Elhangzott itt mástol, és így szól a fidesz propaganda.

"Az állításod alapján, a nyugati emberek gondolatmenete valami olyasmi lehet, hogy ha eddig tudtak integrálódni, akkor most is tudnak, vagyis be lehet engedni őket."

Mivel egy normális ember így gondolkodik.

"De súlyos tévedés azt gondolni, hogy az illegális bevándorlók akik menekültnek hazudják magukat ugyan úgy fognak integrálódni mint a legálisan érkezett vendég munkások."

Nincs ilyen összefüggés. Egy illegálisan érkező is simán integrálódhat. Sok magyar diszidált illegálisan nyugatra. Rájuk is vonatkozik az elméleted?

"Már hogy ne volna? Ha olyan városrészben nőne fel, ahol magyar szót nem hallana, hogyan tanulna meg magyarul? Hogyan tudna elhelyezkedni ha nem beszéli a nyelvet? Hogyan lehetne a társadalom hasznos tadja ha nem dolgozik tehát nem adózik? Vagy ha olyan városrészben nőne fel, minden nő niqábot hord, hogyan is vehetné természetesnek, hogy a magyar nők még hidzsábot sem?"

Ha talál munkát abban a negyedben akkor nem kell feltétlenül tudnia magyarul, de a gyereke az iskolában meg fog tanulni magyarul. Az pedig nyilván feltünik hogy a magyarok nem muszlimok így nem is fogja hiányolni hogy a magyar nők nem viselnek hidzsábot.

"Már hogy ne volna? Szerinted ha valaki már akkor semmibe veszi egy ország törvényeit, amikor a területére lép, és ennek nincs komolyabb következménye, akkor ugyan miért tartana be más törvényeket?"

Sok magyar is illegálisan hagyta el az országot a kommunizmusban. Ez megvan?

"de én még nem találkoztam olyan kínaival, aki nem tudott volna kiszolgálni az üzletben vagy az étteremben mert nem beszélte volna a nyelvet. Sőt, az én munkahelyemen volt már kínai, vietnámi kliensem is, és eddig mind beszélték a nyelvet, nem kellett angolul beszélnem egyikkel sem."

Én még nem találkoztam olyan kínaival vagy távol-keletivel aki jól beszélt volna magyarul. Ha bemegyek egy kínai boltba van hogy nem is értik mit szeretnék vagy ha érti nem válszol csak megmutatja. Ellenben a arab boltosok jól beszélnek magyarul. Még az idősebbek is, igaz akcentussal de simán megért és válaszol.

"Most Magyarországra gondolsz van egy bloc Európára?"

Magyarországra gondoltam de Európára is igaz lehet.

"De ez azt mutatja, hogy valamit mi magyarok csinálunk jól, ha ennyire integrálódtak az itteni arabok/muszlimok. Párizsban él egy csomó észak-afrikai vagy nyugat-afrikai migráns, akik nem tudnak franciául annyit sem, mint amennyit egy diák tud aki franciából érettségizett közép iskolában. "

Hát nem. Az arab és muszlimellenes magyar kormánypropaganda szerinted segíti az arabok és muszlimok integrációját? Magyarországon nagyon kevés arab és muszlim él így ez az állami diszkrimináció nem okoz társadalmi problémákat. Franciaországban is hasonló diszkrimináció volt és van a muszlimok ellen de ott ugye van 6-7 % muszlim aminél már gondot okoz. Ugyanez a helyzet Magyarországon a cigányokkal. A többségi társadalom részéről történő diszkrimináció miatt nem tudtak integrálódni.

"A fidesz propaganda a nyugat-európai arab/muszlim migránsokról beszél, nem a magyrországi arab/muszlim migránsokról."

Ez nem igaz. A fidesz propaganda általánosságban arab/muszlim ellenes. Gyakran hazgoztatja is Orbán és a többi fideszes hogy Magyarország kerestzény, ide nem jöhetnek muszlimok stb.

"De szeretném megjegyezni, hogy Nyugat-Európában voltak olytan felvonulások, tüntetések, ahol a muszlimok olyan feliratokat tartottak, hogy "no democracy we want just islam", "UK go to hell, british police go to hell" amit a shahada szorosan követett."

Amiken kb részt vett két tucat ember. A sárga mellényes tüntetéseken meg konkrétan nem muszlimok szétverték Franciaországot.

2021. jún. 28. 21:06
 23/28 anonim ***** válasza:
25%

"Pedig nagyon úgy tünik hogy fideszes vagy. Azok vannak rákattanva még 6-7 év után is ennyire a migráns kérdésre."

Nem tudom fel tűnt-e, de az illegális migráció nem szűnt meg, attól, hogy nem jönnek akkora tömegeket mint 2015-ben az nem azt jelenti, hogy nincs migráció.

"A másik kérdést te írtad ki arról hogy migránsokat osztogatnak szét az EU-ban amiről már rég szó nincs."

Én ugyan nem írtam ki erről kérdést.

"Én meg nem vagyok baloldali."

Pedig nagyon úgy tünik.

"Elhangzott itt mástol, és így szól a fidesz propaganda."

De te úgy akartad beállítani mintha konkrétan én mondtam volna.

"Nincs ilyen összefüggés. Egy illegálisan érkező is simán integrálódhat. Sok magyar diszidált illegálisan nyugatra. Rájuk is vonatkozik az elméleted?"

Szóval a kommunista rezsim általi megtorlástól tartó magyarok illegális diszidálása nyugatra az ugyan az, minthogy valaki tunéziából illegálisan Eurpópába jön és haztudja, hogy ő menekült? Ha komolyan egy kalap alá veszed a kettőt, értelmetlen a vita.

"Ha talál munkát abban a negyedben akkor nem kell feltétlenül tudnia magyarul, de a gyereke az iskolában meg fog tanulni magyarul."

Akkor ha nem ha mondjuk a 20 fős osztályban 20 gyerek nem tud magyarul bemutatkozni és megmondani hova valósi.

"Az pedig nyilván feltünik hogy a magyarok nem muszlimok így nem is fogja hiányolni hogy a magyar nők nem viselnek hidzsábot."

Hát de valahogy mégis elég gyakori, hogy Londonban a pakisztáni migráns azt mondja egy brit nőnek, hogy vegyen fel hidzsábot mert úgy néz ki mint egy prosti. Persze tudom, a baloldali narratíva szerint azok mind elszigetelt esetek, gondolom te is erre fogod kimagyarázni és elbagatelizálni ezt a jelenséget.

"Sok magyar is illegálisan hagyta el az országot a kommunizmusban. Ez megvan?"

Ahogy mondtam, hogy ha komolyan egy kalap alá veszed a kettőt, értelmetlen a vita.

"Én még nem találkoztam olyan kínaival vagy távol-keletivel aki jól beszélt volna magyarul. Ha bemegyek egy kínai boltba van hogy nem is értik mit szeretnék vagy ha érti nem válszol csak megmutatja."

Akkor a te tapasztalataid a eléggé eltérőek az enyémektől.

"Hát nem. Az arab és muszlimellenes magyar kormánypropaganda szerinted segíti az arabok és muszlimok integrációját? Magyarországon nagyon kevés arab és muszlim él így ez az állami diszkrimináció nem okoz társadalmi problémákat. Franciaországban is hasonló diszkrimináció volt és van a muszlimok ellen de ott ugye van 6-7 % muszlim aminél már gondot okoz. Ugyanez a helyzet Magyarországon a cigányokkal. A többségi társadalom részéről történő diszkrimináció miatt nem tudtak integrálódni."

Ja hát persze, a franciák hibásak amiért sok arab-berber vagy nyugat-afrikai migráns nem integrálódott, és a magyarok hibásak amiért sok roma nem integrálódott. Tipikus baloldali érvelés.

"Ez nem igaz. A fidesz propaganda általánosságban arab/muszlim ellenes. Gyakran hazgoztatja is Orbán és a többi fideszes hogy Magyarország kerestzény, ide nem jöhetnek muszlimok stb."

Igen de Orbán és a többi fideszes egyedüliként támogatnák Törökország (ahol 75 millió muszlim él) csatlakozását az EU-hoz. Ez nem épp iszlamofóbia. A Fidesz képmutató nem tudok mást mondani, de ezt eddig is tudtuk.

"Amiken kb részt vett két tucat ember."

Szerintem nézz utána jobban.

"A sárga mellényes tüntetéseken meg konkrétan nem muszlimok szétverték Franciaországot."

Amerikában pedig a BLM és Antifa tüntetők verték szét a fél országot, amire baloldal csak oda röfögte, hogy azok mind elszigetelt esetek voltak. Én is fel tudok hozni ide nem illő példát ahogy te, de nem válaszoltad meg a kérdésemet, ez egy szalmabáb érvelés volt a részedről.

2021. jún. 29. 20:37
 24/28 anonim ***** válasza:
64%
Úgy látom itt két elmepenge csap össze😂
2021. jún. 30. 04:55
 25/28 anonim ***** válasza:
49%

"Nem tudom fel tűnt-e, de az illegális migráció nem szűnt meg, attól, hogy nem jönnek akkora tömegeket mint 2015-ben az nem azt jelenti, hogy nincs migráció."

És előtte is volt. Na és aztán? Magyarország nem migrációs célország, így ez nem téma. A fidesz propaganda nagyítja fel a sok agyhalot meg benyelja.

"Szóval a kommunista rezsim általi megtorlástól tartó magyarok illegális diszidálása nyugatra az ugyan az, minthogy valaki tunéziából illegálisan Eurpópába jön és haztudja, hogy ő menekült? Ha komolyan egy kalap alá veszed a kettőt, értelmetlen a vita."

Sok magyar a jobb élet reményében diszdált. Nem volt veszélyben az élete tehát nem különbözik egy mai gazadasági migránstól.

"Akkor ha nem ha mondjuk a 20 fős osztályban 20 gyerek nem tud magyarul bemutatkozni és megmondani hova valósi."

Azért jár iskolába hogy megtanuljon.

"Hát de valahogy mégis elég gyakori, hogy Londonban a pakisztáni migráns azt mondja egy brit nőnek, hogy vegyen fel hidzsábot mert úgy néz ki mint egy prosti. Persze tudom, a baloldali narratíva szerint azok mind elszigetelt esetek, gondolom te is erre fogod kimagyarázni és elbagatelizálni ezt a jelenséget."

Te magad tapasztalad vagy a fidesz propagandát mondod vissza? :)

"Ja hát persze, a franciák hibásak amiért sok arab-berber vagy nyugat-afrikai migráns nem integrálódott, és a magyarok hibásak amiért sok roma nem integrálódott. Tipikus baloldali érvelés."

Pontosan. A farnciák is diszkriminálták az arabokat a magyarok pedig a cigányokat. És még csodálkozol ha nem integrálódnak? A többségi társadalom feldata ennek megoldása. Ha Magyarország 600 év alatt nem tudta integrálni a cigányokat ellenben diszkriminálta őket akkor ez a magyar ember hibája.

"Igen de Orbán és a többi fideszes egyedüliként támogatnák Törökország (ahol 75 millió muszlim él) csatlakozását az EU-hoz. Ez nem épp iszlamofóbia. A Fidesz képmutató nem tudok mást mondani, de ezt eddig is tudtuk."

Orbán politikája más belföldön és más külföldön. Belföldön iszlámellenes gyülöletkeltő politikát folytat, démonizálja a muszlimokat, külföldön viszont leginkább muszlim vezetőkkel haverkodik. Az átlag fideszes meg annyira hülye hogy egy ilyen ordító elentmondás sem zavarja.

"Amerikában pedig a BLM és Antifa tüntetők verték szét a fél országot, amire baloldal csak oda röfögte, hogy azok mind elszigetelt esetek voltak. Én is fel tudok hozni ide nem illő példát ahogy te, de nem válaszoltad meg a kérdésemet, ez egy szalmabáb érvelés volt a részedről."

Nincs mit megválaszolni. A Nyugat-Európai muszlimok részről nincs ilyen követelés.

Itt van a nagy tüntetés :)

[link]

2021. jún. 30. 21:41
 26/28 anonim ***** válasza:
0%

"Sok magyar a jobb élet reményében diszdált. Nem volt veszélyben az élete tehát nem különbözik egy mai gazadasági migránstól."

Nem ugyan az. Egy zsarnok rendszer miatt disszidáltak. De egy tunéziai szunni muszlim nincs elnyomva Tunziában.

"Te magad tapasztalad vagy a fidesz propagandát mondod vissza? :)"

Amit egy brit ember felvesz és feltesz youtube-ra az is fidesz propaganda?

"Pontosan."

Persze mindig minden a fehérek hibája. Még hogy nem vagy baloldali...

"Az átlag fideszes meg annyira hülye hogy egy ilyen ordító elentmondás sem zavarja."

Ebben egyet értek veled.

"A Nyugat-Európai muszlimok részről nincs ilyen követelés."

De, sajnos van.

https://www.youtube.com/watch?v=VXNUVL56lqE

https://www.youtube.com/watch?v=rcsG-u2GtZE

2021. júl. 1. 21:46
 27/28 anonim ***** válasza:
75%

"Nem ugyan az. Egy zsarnok rendszer miatt disszidáltak. De egy tunéziai szunni muszlim nincs elnyomva Tunziában."

Nem Tunéziából érkezik a legtöbb bevándorló hanem fekete Afrikából. Ezek az országok nem igazán nevezhetőek demokratikusnak, tehát nem sokban különböznek a kommunista magyar rendszertől.

"Amit egy brit ember felvesz és feltesz youtube-ra az is fidesz propaganda?"

Amit egy brit ember felvesz és feltesz youtube-ra az igaz lesz általánosságban a Nyugat-Európában élő összes muszlim emberre? :)

"Persze mindig minden a fehérek hibája. Még hogy nem vagy baloldali..."

Ki beszélt fehér emberekről? :) Azt írtam a többségi társadalom hibája. Legyen az fehér vagy fekete vagy bármilyen.

"De, sajnos van."

Ja, néhány tucat ember, ahogy mondtam.

Egyébként az igaz hogy Angliában működnek sharia bíróságok amit a fidesz propaganda gyakran meg is említ, csak elfelejtik hozzátenni hogy ez része az angol jogrendszernek és ugyanígy vannak keresztény meg zsidó vallási bíróságok is.

2021. júl. 2. 10:52
 28/28 anonim ***** válasza:
21:46: pont Tunéziával bírsz jönni, az egyetlen országgal, ahol sikeres volt az Arab Tavasz. Az egyébként is a leginkább "európai" arab muszlim ország. Például az egyetlen, ahol nem kötelező a ramadan.
2021. júl. 8. 17:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!