A liberálisabb nyugat-európai országok lakói (pl. hollandok, svédek) szeretik a muszlim migránsokat?
Veled ellentétben nekem van magyar nyelvű koránom.
Az ateista nem a fehér európai szinonímája, miként a moszlim sem az arabé.
A világ legnépesebb moszlim országa Indonézia. Egy arab is lehet keresztény és ateista is. Miként egy fekete afrikai is.
A bosnyákok történelmileg moszlimok, miközben fehérek és európaiak.
“Kik azok a muszlim migránsok? Miben különböznek az ateista, vagy keresztény, vagy budhista migránsoktól?”
Abban, hogy nem integrálódnak, nem tudnak vagy nem is akarnak.
Halleluja. Tehát keresztény, vagy ateista arab jöhet, mert integrálódni fog. Meg a budhista kínai is.
"8-as, a vezetőik döntöttek. A kérdező a lakosokról beszél. Olyan emberekről, akiknek a gyerekkori lakóhelye mostanra no-go zóna lett."
Igen a vezetők döntenek de az lakosság választja meg a vezetőket. A muszlim bevándorlók pedig nem mostanában kezdtek el jönni Európába hanem az 1950-60-as évektől, tehát ha jól ismerik őket és nincs problémájuk velük ha ennyi idő után is beengedik őket.
"Abban, hogy nem integrálódnak, nem tudnak vagy nem is akarnak."
Szerintem te még az integráció fogalmával sem vagy tisztában. Egyébként ha megnézed, a Magyarországon élő arabok integrálódtak a magyar társadalomba, de például a Magyarországon élő kínaiak nem. Tehát a Magyarországi példa pont az ellenkezője mint amit állítasz. Azt sem tudod mi a helyzet Magyarország de meg akarod mondani mi van olyan országokban ahol sosem jártál :)
“Halleluja. Tehát.”
Szerintem ateista kínait 1000-szer többet találni mint ateista arabot.
"A muszlim bevándorlók pedig nem mostanában kezdtek el jönni Európába hanem az 1950-60-as évektől..."
De akkor még nem illegálisan lépték át a határt mint most, hanem vendég-munkásokként érkeztek kölcsönös megegyezés alapján a befogadó országok és az adott bevándorlók anyaországai között olyan programok keretein belül mint a pl. németeknél a gastarbeiterprogramm.
Most viszont az van, hogy illegálisan át lépik a határt, majd azt mondják, hogy ők menekültek, pedig az ENSZ szerint 10-ből 7 nem menekült hanem gazdasági bevándorló. Na most, egy gazdasági bevándorlónak nem jár menekült státusz, és ha még illegálisan is lépte át a határt akkor ki kell toloncolni.
De eleve, hogy lehet vendég-munkásokat illetve az ő gyerekeiket, unokáikat (akik már az EU-ban nőttek fel) egy kalap alá venni illegális bevándorlókkal?
"Egyébként ha megnézed, a Magyarországon élő arabok integrálódtak a magyar társadalomba..."
Az kevés arab persze, hogy be tudott integrálódni, pont azért nem tudnak integrálódni a migránsok sok országban, mert túl sokan érkeznek túl hamar. A másik de mégfontosabb dolog, az kevés arab mind legálisan érkezett Magyarországra, nem illegálisan, ez egy óriási tényező az integráció során.
"...de például a Magyarországon élő kínaiak nem."
Miért nincsenek szerinted a Magyarországon élő kínaiak integrálódva? Hiszen megtanulnak magyarul, magyar iskolába járatják a gyerekeiket, dolgoznak vagy vállalkozást alapítanak, adóznak, én nem látom, hogy kilógnának.
"De eleve, hogy lehet vendég-munkásokat illetve az ő gyerekeiket, unokáikat (akik már az EU-ban nőttek fel) egy kalap alá venni illegális bevándorlókkal?"
Ezt tőlem kérdezed? :) Ti fideszesek mossátok össze a menekültet, a bevándorlót és az illegális bevándorlót. Sőt, úgy néz ki a dolog nálatok hogy a muszlim ember egyenlő az illegális bevándorlóval.
És ugye az állítás az volt hogy Nyugat_Európában az emberek nem szeretik a muszlimokat és nem tudnak integrálódni. Erre mondtam hogy már 70 éve élnek ott nagy számban muszlimok. Ha nem szeretnék őket és nem tudnának integrálódni akkor nem engednék be őket.
"Az kevés arab persze, hogy be tudott integrálódni, pont azért nem tudnak integrálódni a migránsok sok országban, mert túl sokan érkeznek túl hamar. A másik de mégfontosabb dolog, az kevés arab mind legálisan érkezett Magyarországra, nem illegálisan, ez egy óriási tényező az integráció során."
Hogy hányan vannak annak semmi köze ahhoz hogy akarnak-e integrálódni vagy nem. Az sem törvényszerű hogy aki illegálisan érkezik az nem akar integrálódni.
"Miért nincsenek szerinted a Magyarországon élő kínaiak integrálódva? Hiszen megtanulnak magyarul, magyar iskolába járatják a gyerekeiket, dolgoznak vagy vállalkozást alapítanak, adóznak, én nem látom, hogy kilógnának."
A kínaikra az jellemző hogy elkülönülve élnek. Nem részei a magyar társadalomnak. Alig beszélnek magyarul pedig sok éve itt vannak. Nem jellemző a vegyes házasság sem. A Magyarországi arabok viszont jól beszélnek magyarul, gyakori hogy magyar a feleség, sokan itt tanultak és itt is dolgoznak, tehát pont az ellenkezőjét látom a magyarországi muszlimokon, arabokon, mint amit a fidesz propaganda hazudik.
"Ezt tőlem kérdezed? :) Ti fideszesek mossátok össze a menekültet, a bevándorlót és az illegális bevándorlót. Sőt, úgy néz ki a dolog nálatok hogy a muszlim ember egyenlő az illegális bevándorlóval."
Én nem vagyok fideszes. Azokat mossák össze, akik illegálisan átlépik több ország határát, nincsenek papírjaik, vagy a tengeren hánykolódó gumicsónakokból kell kimenteni őket. Ezek közül az emberek közül 10-ből 7 nem menekült hanem gazdasági bevándorló az ENSZ szerint. 7/10 százalékban 70%, vagyis a 70%-ukat toloncoltatnám ki én, a fideszesek mindet, a baloldaliak pedig senkit.
"Sőt, úgy néz ki a dolog nálatok hogy a muszlim ember egyenlő az illegális bevándorlóval."
Szerintem meg nálatok baloldaliaknál van ez így, mert itt most konkrétan te vetted egy kalap alá őket és nem én.
"És ugye az állítás az volt hogy Nyugat_Európában az emberek nem szeretik a muszlimokat..."
Én ilyet soha nem is mondtam.
"...és nem tudnak integrálódni. Erre mondtam hogy már 70 éve élnek ott nagy számban muszlimok. Ha nem szeretnék őket és nem tudnának integrálódni akkor nem engednék be őket.."
Csak itt megint egybe mosol két dolgot. Az állításod alapján, a nyugati emberek gondolatmenete valami olyasmi lehet, hogy ha eddig tudtak integrálódni, akkor most is tudnak, vagyis be lehet engedni őket. De súlyos tévedés azt gondolni, hogy az illegális bevándorlók akik menekültnek hazudják magukat ugyan úgy fognak integrálódni mint a legálisan érkezett vendég munkások.
"Hogy hányan vannak annak semmi köze ahhoz hogy akarnak-e integrálódni vagy nem."
Már hogy ne volna? Ha olyan városrészben nőne fel, ahol magyar szót nem hallana, hogyan tanulna meg magyarul? Hogyan tudna elhelyezkedni ha nem beszéli a nyelvet? Hogyan lehetne a társadalom hasznos tadja ha nem dolgozik tehát nem adózik? Vagy ha olyan városrészben nőne fel, minden nő niqábot hord, hogyan is vehetné természetesnek, hogy a magyar nők még hidzsábot sem?
"Az sem törvényszerű hogy aki illegálisan érkezik az nem akar integrálódni."
Már hogy ne volna? Szerinted ha valaki már akkor semmibe veszi egy ország törvényeit, amikor a területére lép, és ennek nincs komolyabb következménye, akkor ugyan miért tartana be más törvényeket?
"A kínaikra az jellemző hogy elkülönülve élnek. Nem részei a magyar társadalomnak. Alig beszélnek magyarul pedig sok éve itt vannak."
Most úgy is azt fogod mondani, hogy mert én biztosan az xy faluban élek, el kéne mennem egy nagyvárosba és akkor tudnám, stb., de én még nem találkoztam olyan kínaival, aki nem tudott volna kiszolgálni az üzletben vagy az étteremben mert nem beszélte volna a nyelvet. Sőt, az én munkahelyemen volt már kínai, vietnámi kliensem is, és eddig mind beszélték a nyelvet, nem kellett angolul beszélnem egyikkel sem.
"Nem jellemző a vegyes házasság sem."
Most Magyarországra gondolsz van egy bloc Európára?
"A Magyarországi arabok viszont jól beszélnek magyarul..."
De ez szerintem alap elvárás.
"...gyakori hogy magyar a feleség, sokan itt tanultak és itt is dolgoznak, tehát pont az ellenkezőjét látom a magyarországi muszlimokon, arabokon, mint amit a fidesz propaganda hazudik."
De ez azt mutatja, hogy valamit mi magyarok csinálunk jól, ha ennyire integrálódtak az itteni arabok/muszlimok. Párizsban él egy csomó észak-afrikai vagy nyugat-afrikai migráns, akik nem tudnak franciául annyit sem, mint amennyit egy diák tud aki franciából érettségizett közép iskolában. És ezt nem én mondom, hanem a francia emberek, csak erről nem tudósít az euronews sem a france24, sem a CNN, sem az MSNBC, sem a theguardian, sem az aljazeera, sem az alarabiya.
"...a fidesz propaganda hazudik."
A fidesz propaganda a nyugat-európai arab/muszlim migránsokról beszél, nem a magyrországi arab/muszlim migránsokról.
De szeretném megjegyezni, hogy Nyugat-Európában voltak olytan felvonulások, tüntetések, ahol a muszlimok olyan feliratokat tartottak, hogy "no democracy we want just islam", "UK go to hell, british police go to hell" amit a shahada szorosan követett.
Mondj egyetlen olyan nyugat-európai országot, ahol a kínaiak felvonultak, tüntettek, és olyasmikat kiáltoztak, hogy "no democracy we want just buddhism" vagy "no democracy we want just maoism". Mondj egyetlen olyan nyugat-európai országot ahol az indiaiak felvonultak, tüntettek, hogy "no democracy we want just hinduism".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!