Izraelben hány féle vakcina van és milyen típusúak?
Figyelt kérdés
2021. ápr. 12. 15:05
21/39 anonim válasza:
Az izraeli válaszolótól kérdezném abból mennyi igaz, hogy a 16 éven felüli gyermekek iskolalátogatását is vakcinázáshoz kívánják kötni Izraelben?
22/39 anonim válasza:
#21; Mas orszagokrol nem szeretnek nyilatkozni, mert a szabalyozasok elteroek lehetnek, de itthon ez nem igy mukodik. Az egyes vedooltasok kotelezove tetelevel kapcsolatban (legyen az eletkorhoz, vagy bizonyos munkakorok betoltesehez, vagy akarmi mashoz kotott) a tisztifoorvosi hivatal hivatott javaslatot tenni a torvenyalkoto szamara az egeszsegugyi torvenyben meghatarozott kriteriumok alapjan. Itt eleve csak olyan oltasok johetnek egyaltalan szoba, amelyek "rendes", tehat nem atmeneti engedellyel rendelkeznek. Ezutan a torvenyalkoto jogszabalyban rogziti a kotelezettseget. Meg olyan sem letezhet tehat, hogy egy munkaltato sajat jogon kotelezi erre a dolgozoit jogszabalyi hatter nelkul, nemhogy egy szorakozohely a vendegek reszere, vagy egy popsztar (bocsi de ez a popsztar dolog annyira nevetseges🤣, johogynemmar a takaritono donthet egy invaziv orvosi beavatkozas szuksegessegerol). Egyiknek sincs ugyanis ilyen szintu jogosultsaga, sem a torvenyalkotoval szembeni felulbiralati joga sem pedig jogi ertelemben vett felelossegvallalasa.
23/39 anonim válasza:
#19: Nem a szo szoros ertelmeben vett nyomkovetes, hanem egy olyan rendszer, ami jelzi, ha elhagyod a lakast. Akkor azt mondod ez hazugsag?
24/39 anonim válasza:
23
Nézz már rá erre az oldalra. Szerinted?
25/39 anonim válasza:
#23: Ez megfelel?
Akkor most mar a kerdesre is valaszolsz vegre (felteve ha te vagy, akinek szolt az eredeti kerdes)?
26/39 anonim válasza:
Amugy baromira kiakaszto mar, hogy manapsag a kerdesekre valo valasz helyett forraskritizalas megy. Ha en tudom valamirol, hogy nem igaz/vagy igaz es valaki rakerdez (figyelem KERDEZ, nem allit), mert szeretne tudni mi az igazsag, akkor nemcsak annyit irok, hogy baromsag, hanem ala tudom tamasztani a mondanivalomat, ha meg nem , akkor vagy utananezek, ha valaszolni akarok, vagy ha azt sem akkor csendben maradok. En mostanaban sok helyrol azt hallom (pl CNN hirmusorokbol, vagy Reuters hirekbol), hogy Israelben ugyan kinyit egy rakas hely, de csak oltottaknak, vagy itt van ez a nyomkoveto karkoto es csak szerettem volna tudni, hogy mi ott a valos helyzet. Egy odavagott:ez marhasag"-gal nem sokra megy senki es ha mar forras meg kritika: egy objektiven egy reuters hir csak megbizhatobb, mint egy komment, nem? Bar en nem vagyok csolatasu es nem feltetelezem azt, hogy a kommentelok feltetlen hazudnak, a hiroldalak meg feltetlen igazat irnak, de azert egy " nezz mar ra oldalra"-nal barmi jobb, meg a semmi is.
27/39 anonim válasza:
Te először azt állítottad, hogy Izraelben kényszerítenek mindenkit az oltásra, ezt cáfoltuk, aztán azt mondtad, hogy aki nem oltatja be magát az nem mehet sehova ezt is cáfoltuk, aztán előjöttél ezzel a nyomkövetéssel, hogy aki nem oltatja be magát azt nyomon követik a karpereccel, erre belinkeled a cikket ami leírja, hogy az Izraelbe hazautazó helyieknek egy opció a karperec a brutál drága karanténhotel helyett. Akkor miről is beszélünk? Itthon is van hasonló csak ott telefonos applikációval ellenőriznek, ami kijátszható.
28/39 anonim válasza:
Elnezest, de en nem allitottam semmit, csupan kerdeztem attol a valaszolotol, aki azt mondta tudja mi folyik Israelben. Cafolatot pedig meg nem lattam, csak leszolast (marhasag, nezz mar ra az oldalra). Ez nem cafolat, amire btw nem is lenne szukseg, hiszen en kerdezek. Amire az autentikus valasz nem az lenne, hogy marhasag, hanem: parancsolj, itt egy autentikus hirrforras, ami leirja mi a helyzet most Israelben es ez azt bizonyitja, hogy, amit hallottal az nem tobb remhirnel. Vagy, ahogy az elozo hozzaszolasban is irtam, egyszeruen nem kell valaszolni. Ami az egyik valaszban van irva a valaszolo vejerol, azt elfogadom, bar fenntartasokkal, mert egy volt csoportarsam, aki most ott el, ennek az ellenkezojet allitja. (Itt megjegyeznem, hogy ot sem feltetlenul tekintem autentikus forrasnak, mert annyira jol nem ismertem es az egyetem ota eltelt mar jo par ev, nem igazan tartottuk a kapcsolatot es az ember valtozik.)
29/39 anonim válasza:
Jó értjük utálod Izraelt, antiszemita vagy, és hazudozol össze-vissza. Menj a transzi zónába és öleld kebledre a muszlim migriket. Az a neked való.
30/39 anonim válasza:
Ezt nekem irtad 29es? (28 vagyok) A hozzaszolasodat nem minositem, onmagaert beszel, de ennel nagyobbat nem is tevedhettel volna. Felig zsido csaladbol szarmazom ugyanis (leginkabb azert erdekel mi folyik Israelben, mert iden mennenk egy idore). Ugyanakkor ellentetben veled, nem ideologiai narrativak menten itelem meg a dolgokat. Lasd magadat es az ideologiakkal atitatott, minden logikat nelkulozo gondolatmenetedet: utalom a migransokat, legtobbje muszlim, Israel is biztos utalja a muszlimokat, ezert szeretem Israelt, aki kerdeseket tesz fel Israel jarvanyugyi intezkedeseit illetoen az csak migranssimogato antiszemita lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!