Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Miért nem valósítható meg az...

Miért nem valósítható meg az Európai Egyesült Államok?

Figyelt kérdés
szerintem pedig egy jó ötlet lenne, mert csak így tudna Európa nagyhatalom maradni.:/
2010. aug. 17. 19:47
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
68%

Ez nem is lenen rossz ötlet de én nem tudom elképzelni. Ez nem a politikusokon múlik hanem rajtunk átlag embereken. Túl nagy a nyelvi különbség szerintem. Én egy olyan integritást tudnék elképzelni amiben minden tagállam kulturálisan óriási függetlenséget kapna. A tagállamok önállóan meghatározhatnák a hivatalos nyelve stb.. (persze az angol mindenhol hivatalos lenne)Szerintem nem úgy kéne ezt csinálni hogy egyik napról a másikra egyesítjük mind a majd 30 országot hanem fokozatosan. Pl. a Skandináv országok egyesülhetnének hiszen kulturálisan nagyon hasonlók, aztán ott van Nagy-Britannia és Írország helyzete(nyelvileg azonosak). Itt az a gond hogy Írország rengeteget háborúzott az Egyesült Királysággal hogy független legyen nem hiszem hogy ezt csak úgy feladnák(és nemet mondtak a Lisszaboni törvényre is először). Németország és Ausztria is egyesíthető lenne csak erről sokaknak az Anschluss jutna eszükbe - miután kihal ez a generáció ez a probléma szerintem megszűnik. Csehek és a szlovákok éltek már együtt de a szlovákoknak nem jött be így ők is külön váltak. (talán meglehetne újból próbálni hisz ketten erősebbek lennének) A lengyelek is társulhatnának a csehszlovák unióba. A balti államok nyelve, kultúrája és történelmük is rendkívül hasonló ők is alkothatnának egy országot. Spanyolok és Portugálok is hasonló a helyzet... stb...stb..stb..

Szóval szerintem ezeket a "mini" 2-3 országból álló uniókat kellene eggyé formálni bár a végkifejlet ugyanaz: több különféle népcsoport, közös nyelvet a lakosság talán fele beszéli jó esetben!

Viszont tegyük hozzá ha valamelyik nagyhatalomnak érdekében állna sokkal gyorsabban is haladhatna ez az egyesülés.

Szerintem ha kulturálisan nem is de gazdaságilag/oktatásügyileg/egészségügyileg lehetne egyesülni. Minden tagországra ugyanaz a törvény vonatkozna ezekben a kérdésekben. Egy nyugat-európai egészségügyi rendszert itt is eltudnék képzelni már csak nyugat-európai fizetések kellenének :)))

2010. aug. 17. 21:02
 12/27 A kérdező kommentje:
igen, én is így gondoltam hogy kezdetben így kellene, ahogy az utolsó írta:)
2010. aug. 17. 21:03
 13/27 anonim ***** válasza:
30%
Azért mert nagyon lusták,semmit tevőek,kiöregedettek vagyunk.Még utódokat,gyerekeket sem tudunk eleget csinálni./Arra persze ott,vagy itt vannak a cigányok + a többi semmirekellő!/
2010. aug. 17. 21:15
 14/27 anonim ***** válasza:
63%

20:54

Azért ez nem egészen így van, ott is sok kultúrális különbség van. Például ott van Texas, teljesen más "kultúra", mivel azt régebben Mexikótól csatolták el és ott anno a spanyol volt a hivatalos. Másrészt már írtam, de olyan hogy magyar kultúra már nincs, a globalizáció részben elvégezte a dolgát! Már csak nyelvben és mentalitásban kölönböznek az EU államai. Az Egyesült Királyság azért nem jó példa arra, hogy kisebb integrációk során egységesítsük Európát, mert az Egyesült Királyság a legnagyobb ellenzője ennek. De Gaull úgy hívta őket, hogy az USA trójai falova! Nem hiába az USA-nak nem érdeke egy erős EU, Bush is úgy félt tőle mint a tűztől. Gondolj bele, ha te lennél az USA neked hiányozna egy olyan politikai entitás, ami ha lábra áll (egyesül), akkor az minden tekintetben erőssebb lenne annál, hiszen a válság előtt már gazdaságilag le is köröztük őket.

2010. aug. 17. 21:20
 15/27 anonim ***** válasza:
53%

21:20-as vagyok

Hallottam még olyat is, hogy azért nem olyan sikeres az EU projekt mert nincs egy olyan város, mint az USA-ban. Tehát egy olyan olvasztótégely, ami senkihez sem tartozik, de külön "városállam", amolyan EU főváros. Szerintem megoldódna minden, a muszlimokat itt lehetne intágrálni a romákkal együtt.

2010. aug. 17. 21:24
 16/27 anonim ***** válasza:

Régen is ezt akarták: Római Birodalom, Napóleon...

Én sem tartom rossz ötletnek bár nehezen tudom elképzelni a megvalósítását

2010. aug. 17. 22:12
 17/27 anonim ***** válasza:
56%
A jaelenlegi helyzetben ilyen állam soha nem fog létrejönni. Ha megfigyelitek Európában pont az ellenkezője zajlik. Nem egyesül Európa hanemszétválik, feldarabolódik miniállamokká. És remélem is, hogy soha nem jön létre ilyen Európai Egyesült Államok, mivel a gazdaságnál és a politikai befolyásnál sokkal de sokkal fontosabb dolgok is vannak az egy nép, egy nemzet számára. Kultra, nyelv, őseik hagyományai, stb stb...
2010. aug. 18. 02:39
 18/27 anonim ***** válasza:
Nem értem ha az EU az egyesülésről szól akkor miért támogatták Koszovó függetlenségét?
2010. aug. 18. 15:24
 19/27 anonim válasza:
26%
rossz a kérdés: megvalósítható
2010. aug. 19. 00:27
 20/27 anonim ***** válasza:
100%
Mert az európaiak különböző népek különböző történelemmel. Az amerikaiak viszont mind innen vándoroltak ki, és a közös sorsuk összeköti őket.
2011. jún. 23. 19:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!