Ja, csak széthullik, mielőtt minden európai ország a tagja lenne.
2010. aug. 17. 19:57
3/27 anonim válasza:
azért elég nehéz összehozni egy kulturálisan, más nyelvet beszélő 30 országot egy "országgá" tömbösíteni mint mondjuk amerikát (ahol az angol a nyelv)
2010. aug. 17. 19:59
4/27 anonim válasza:
Mert túl nagyok a különbségek az államok között. Külön nyelv, külön kulturális tradíciók, évszázados ellentétek, teljesen eltérő gazdasági/társadalmi helyzetek. Túl sok lenne a belső feszültség, hamar széthullana.
2010. aug. 17. 20:00
5/27 anonim válasza:
Az amerikai változatnak van két piszoknagy előnye: közös nyelv, és közös történelem.
Majd itt békében fog élni baszk és spanyol? Francia és Angol? Flamand és holland? Magyar és szlovák/román? Szerb és horvát?
2010. aug. 17. 20:03
6/27 anonim válasza:
A magyarok szethúzasa miatt biztos nem lenne lehetseges!
2010. aug. 17. 20:04
7/27 anonim válasza:
Szerintem meg lehetne valósítani, ennek az útjában a nacionalizmus áll. Az én véleményem az, hogy a Magyar Királyságot is az szedte szét. A "közös" nyelv a középkorban a latin volt, akkor működött most az angol miért ne működne? A kultrúra részt én úgy látom, hogy abból már most is európai van. Gondolj bele: európai stílusú ruhákat hordasz, nyugati stílusú zenéket hallgatsz, európai módon éled az életed (tudom, hogy a fizetések viszont annak töredéke). A magyar nyelven kívül a magyarnak nevezett népben semmi sem magyar. Ráadásul annyira "kevert" genetikailag Európa, hogy olyan mint tiszta magyar, angol, német stb nincs. Úgyhogy a béreken kívül még gondolkozásmódban is le vagyunk maradva. De ami késik az nem múlik. Szóval lesz ESA, de nem most rögtön.
2010. aug. 17. 20:22
8/27 anonim válasza:
Amúgy az USA-ban is anno volt francia, spanyol és német nyelvterület. Úgy hogy az sem volt olyan homogén, mint amennyire azt sokan gondolják. Ott is lefutottak jó pár kört mire egységesültek.
2010. aug. 17. 20:24
9/27 anonim válasza:
Ahogy a 20:22-es is írta, a nacionalizmus nagy hátráltató erő ebben. Igazából az a helyzet, hogy ha a gazdasági érdek meg is volna, a nemzettudat, és az abból fakadó ellentétek ezt gátolnák. Pl. én biztos szívesen dolgoznék egy cseh-szlovák-lengyel vállalatnál is, mert nekem semmilyen fenntartásom nincs az adott ország polgárai irányába. De ezzel Európa szerte sokan nem értenének egyet, sőt, ördögtől valónak tartanák.
Szóval nem lesz sajnos európai USA...
2010. aug. 17. 20:36
10/27 anonim válasza:
Azért nem mert míg az USA tagállamai nem különböznek sokban (pl nyelvileg, kulturúban)egymástól, addig Európában országok vannak, saját kultúrával és nyelvvel, és azért elég sok ország között vannak nézeteltérések. Az USA-ban minden tagállam nyelve az angol (néhol a spanyol, de az második nyelv)de akkor Európának mi lenne a nyelve? Hiába az egyik vezető ország pl franciaország, neki is vannak elég szép nézeteltérései néhány szomszéddal. Meghát itt minden országnak saját történelme van, így az egyesítés olaj lenne a tűzre.
Amúgy megpróbálják létrehozni az egyesült európát, mivel az Európai Unió utolsó lépcsőfoka a Politikai unió, azaz amikor megszűnnek az országok és az EU egy nagy ország lesz, bár ez úgysem fog bekövetkezni sosem.
Szerintem nem lehetséges, bár ki tudja mit tartogat a jövő.;)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!