Beszélgettem chatten egy Tunéziai lánnyal amikor rákérdeztem milyen az élet Tunéziába, milyen a nők helyzete és mikor megemlítettem itt nálunk Európában tisztelik a nőket nem válaszolt lehetséges hogy ott cenzúra működik és nem válaszolhatott?
Kiragadtál egy dolgot.
Miközben az összes állításod propaganda. Pl soha nem volt bizonyítva, hogy vegyi fegyvereket használtak volna Iraqban, erről ma már pontosan lehet tudni, hogy a CIA hamis trükkje volt. Ahogyan Szíriában sem volt semmilyen síita elnyomás, az Aszad kormány minisztereinek nagy része mind szunni volt (külügyminiszter, hadügyminiszter stb).
A Pavlavi dinasztia ellen pedig nem lázadtak volna fel az irániak ha annyira nem lett volna diktatúra...
Viszont az ötvenes években a Mosadegh kormány Iránban valóban nyugati típusú berendezkedést követett, és pont az USA buktatta meg.
Most meg van pofájuk picsogni az iráni helyzet miatt...talán nem kellett volna a nyugatias kormányt erőszakkal megbuktatni hatvan éve?
Qadhafī idejében pedig ingyen lakást, rezsit kaptak az állampolgárok, autója is volt kb mindenkinek és az útlevelükkel utazhattak mindenhova. Afrikában a legmagasabb volt az életszínvonal. Most meg a legalacsonyabbak közt van. Köszönhetően az USA belepofázásának (szokás szerint)
Kedves 38-as!
De ez állításod felülmúlhatatlan: „Irak: 2003-ig teljesen rendben volt, Szaddám ellenére világi és toleráns társadalom volt, aztán ugye tudjuk, mi történt.”
Amikor csak a Szaddám által kirobbantott 1980-1988-as Irak-iráni háborúban minimum 1 millió ember halt meg, na ott tényleg minden rendben volt!
Magyarul Irak az ország neve, nem pedig Iraq.
Szaddám a kurdok ellen 1988. március 16-án vetett be vegyi fegyvereket, akkor, amikor Szaddám még igen jó, baráti viszonyt ápolt Amerikával, a vegyi fegyvereket, illetve összetevőiket pedig nyugatról vásárolta.
Mohammed Moszadek egyik fő támogatója Iránban a Tudeh, azaz az Iráni Kommunista Párt volt, így őt sok mindennek lehet nevezni, de nyugatbarátnak, vagy nyugatosnak bajosan.
Tunéziában a 2011-ben megbuktatott elnök, Zine El Abidine Ben Ali Amerika egyik legelkötelezettebb szövetségese volt az iszlám világban.
Nocsak!
Most ezt írod: "Szaddám érdekes módon csak azután lett véreskezű diktátor miután a kőolajat dollár helyett euróban kezdte árulni. Odáig furcsa módon senkit sem zavartak a kegyetlenkedései"
Előbb még úgy vélted, hogy Irakban minden rendben volt Szaddám alatt, nem zavartak a hullahegyek.
Sosem mondtam, hogy minden rendben volt.
Nem ugyanaz a válaszoló vagyok.
"Nem vagy te véletlenül muszlim?"
Na, ez a kérdés aztán a komoly, intellektuális érv egy vitában!
De ugye akinek nincsenek valódi érvei, mi mást tehetne, mint szorultságában hülyeségeket kérdez! :)
"De ugye akinek nincsenek valódi érvei, mi mást tehetne, mint szorultságában hülyeségeket kérdez! :)"
Minden más el lett mondva. Nincs mit hozzátennem. Azért kérdezem, mert van gyakorin egy lelkes muszlim, aki egyfolytában provokáló kérdéseket ír ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!