Beszélgettem chatten egy Tunéziai lánnyal amikor rákérdeztem milyen az élet Tunéziába, milyen a nők helyzete és mikor megemlítettem itt nálunk Európában tisztelik a nőket nem válaszolt lehetséges hogy ott cenzúra működik és nem válaszolhatott?
Lol akkora hülyeségeket írtok.
Egyszerűen ez náluk érzékeny téma, ráadásul nem tudta szerintem hogy az ő megközelítése szerint válaszoljon-e vagy a kérdezőé szerint.
Hordjál te olyan ruhát! Amúgy megkérdezhetem azt, hogy a gondozóid tudják, hogy épp netezel?
#8 képzeld, én sok mindent csinálok, de nekem is (egyik) kedvenc időtöltésem nézni a nőket. Mert az evolúció ezt oltotta belém. Sőt a kerek feneküket, mert a férfinek (tudat alatt) ez azt jelenti, alkalmas az egészséges utód kihordására. És ez jó. Aki ezt bűnnek tartja, álszent vagy tudatlan.
Van más kedvenc időtöltésem is. Közöttük az egyik, hogy tisztelem is a nőket. Szépet vagy csúnyát, ha értelmes ahhoz, hogy beszélgessen. És ha úgy hozzák a körülmények, mást is tegyen. De arról nincsen szó, hogy kizárólag ezen járjon az eszem, vagy éppen megvessem, akit enyelegni látok.
Az apjuk választ nekik férjet, jellemzően olyat, aki tud nekik fizetni érte.
"Tisztelettudók, hűségesek, családcentrikusak, értékesek."
Ja, mert ha másként tesznek megy a saller.
"Válás, na az nincs."
Persze, mert kitagadná a családja, meg ha ilyen szóba kerül akkor a férje jól megveri, hogy tudja hol a helye aztán le van tudva.
Náluk még mindig az asszony nem ember felfogás van, ami a kultúrájuk része, szóval nem probléma, de legalább ne próbáld meg úgy beállítani, mintha nem így lenne.
#13 Nem az evolúció oltotta beléd ezt a hajlamot, hanem Ádám és Éva amikor Isten parancsának ellenszegülve evett a tiltott gyümölcsből.
Ha ezen vágyadat, tulajdonságodat kiéled, nempedig elfojtod, azzap nem vagy jobb egy állatnál.
Az állatoknak pedig nincs lelkük, tehát számukra a halál után semmi sincsen. Neked viszont emberként halhatatlan lelked van, aminek üdvösségét kockáztatod, ha nem Isten törvényei szerint éled az életedet.
Kérdezem megint! A gondozóid tudják, hogy net közelében vagy?
Látom, még mindig a GYK-n vagyunk. Röpködnek itt a mindent jobban tudó válaszok, mind olyanoktól, akik a büdös életben nem láttak még muszlimokat, és azt hiszik, azok mind sivatagi beduinok.
Egyszer menj el mondjuk az Emirátusokba vagy Jordániába, és nézz körül. Meg fogsz döbbenni. Senki sem pofozza a nőket, senki sem kényszeríti őket férjhez, és nem járnak szemeteszsákkal a fejükön. Tunézia is ilyen.
Tunézia konkrétan jelenleg a legnyugatosabb iszlám ország. A nők jellemzően nem hordanak csadort, vagy fátylat, az európai viselet a divat.
Nyugati, francia mintájú alkotmány és törvények vannak hatályban.
Tunéziában 2011 óta európai értelemben is demokrácia, parlamenti váltógazdálkodás van.
Tunézia a Franciaországtól való 1956-os függetlenné válása után európai mintájú alkotmányt vezetett be, és elválasztotta az iszlám vallást az államtól.
Tunéziában 1956 és 2011 között folyamatosan egy erősen nyugatbarát, világias, az iszlámot a politikától távol tartó rezsim volt hatalmon, előbb Habib Bourguiba, majd Zine El Abidine Ben Ali elnöksége alatt.
2011 óta pedig európai értelemben is elég demokratikus országnak tekinthető Tunézia, az iszlám világban pedig jelenleg a legvilágiasabb, legnyugatosabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!