Ha az ellenzék konkrétan kérne segítséget Bidentől Orbán hatalmának gyengítésében, vajon tenne lépéseket?
Biden semmit sem akar kezdeni Orbánnal személyesen. Neki nem tárgyalópartnere Magyarország, sokkalta inkább az Európai Unió. Olyan szituáció léphet életbe, hogy Orbán megint egyszemélyben megvétóz valaki nemzetközi egyezséget, vagy szándéknyilatkozatot, amitől Biden begurul, de az sem közvetlenül, hanem közvetetten az Unión keresztül csapódna le ránk.
És az, hogy a médiában mit üzengetnénk egymásnak pedig szintén egy külön téma. A beszólogatást én nem értékelem "hathatós lépésnek".
Az ellenzék külön kérése nélkül is cselekszik az USA.
A hidegháború újra fellángolt, vagy talán soha nem is ért véget, természetesen megpróbálja megtartani/erősíteni a szövetségesi, gazdasági, befolyási övezetét más nagyhatalmakkal szemben.
Így aztán nyilvánvalóan Mo-n is lépéseket tesz, ha úgy látja, hogy a saját befolyása gyengül, vagy a stratégiai ellenfelei(oroszok, kínaiak) befolyása növekedik.
#7/7
Én csak ismételni tudom, hogy nem kívülről kell várni a segítséget, mert nem fog jönni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!