Jogos az ilyen jellegű rendőri fellépés azért, mert valaki nem retteg a COVID-tól?
#29 vagyok:
El ne ereszd azt a szalmaszálat, mert elsüllyedsz! XDXDXD
#28, #30-nak:
Én sem azért hordok maszkot mert vírusos vagyok! Na vajon miért? XD
Beszélgessünk kicsit a kórházi fertőzésekről? (most már sírva röhögök)
34
Szerinted ha egy orvos covidosan műtene valaki akár maszkban, nem hótziher, hogy az a valaki is elkapná?
Az a baj, hogy folyton ellentmondásokba keveredtek. Egyszer ez egy szupervírus, nagyon veszélyes, máskor meg egy olyan vírus, ami ellen rongydarabbal is lehet védekezni.
Röviden: a vírus nyállal, takonnyal terjed (nem csak ez a vírus, elég sok), más néven cseppfertőzéssel. Azt gondolom te is belátod, hogy ha egy maszk van a szád illetve orrod előtt, akkor kevesebb nyál illetve takony jut belőled a levegőbe. Ezzel így egyet tudsz érteni?
De tény: a maszk sem nyújt 100%-os védelmet.
“ milyen statisztikai adatod van, ami azt bizonyítja, hogy a maszk nem hatásos védekezés?”
A robert koch institut honlapja megfelel mint hivatalos statisztika? Nézd meg hogy tavasszal hogy nőtt németeknél az első hullám alatt. A maszk nem volt még kötelező. Mire lecsengett akkor vezették be boltban, buszon.
Most nézd meg a novemberi hullámot. Most már nyár óta kötelező, plusz bevezették az iskolákban, köztereken, parkolókban. Lockdownt csináltak. És a számok csak nőnek, nőnek nőnek...
Szerintem elég egyértelmű hogy a maszk annyit ér a vírus ellen mint alsógatya a fing ellen.
37: az a baj a tavaszi és az őszi hullám összehasonlításával, hogy a maszk csak egy tényező a sok közül.
De pl: Németországban az iskolákat az első hullámban kis számú (kb. 2000) fertőzöttnél lezárták. A második hullámban meg 300000 aktív fertőzöttnél jártunk, amikor ez megtörtént. Az egész lockdown később jött el és kevésbé szigorú, mint a tavaszi...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!