Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Mi az oka, hogy pont a kevésbé...

Mi az oka, hogy pont a kevésbé tanult, egyszerű, munkásemberek szavaznak a jobboldalra? Mikor elvileg pont a baloldal képviselné őket? Pl USA-ban is ezek az emberek támogatják Trumpot, de itt is ők szavaznak a Fideszre.

Figyelt kérdés

2020. nov. 8. 17:01
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

19

Tévedés, a pszichológus mond olyat, hogy káros, elég sokszor ráadásul. Okoskodni nem szép dolog.

A pszichológia maga a maladaptiv sémákra épít jóformán, de szerinted nem mond olyat a pszichológus xd

Mondjuk nekem elég sokszor tette.

2020. nov. 9. 14:16
 22/26 anonim ***** válasza:

És még mindig arról volt szó, hogy több a műveletlen rasszista. Nem azt, hogy nincs művelt rasszista

És pszichológus sem sok lesz, én legalábbis eggyel sem találkoztam, pedig jó sokat ismerek. Olyan lenne, mint a vegetáriánus hentes.

2020. nov. 9. 14:18
 23/26 anonim ***** válasza:

,,Röviden, nem minden jobber tanulatlan tuskó, de minden tuskó jobber." Tegyük fel egy pillanatra hogy ez igaz(amúgy nem). Ennek még egyszer mondom, maximum annyi az oka hogy abban a környezetben ahonnan a tuskók jönnek ott az ember nem lehet liberális, különben hamar a boncasztalon találja magát. Ha te nem-kirekesztő módon nem mész át az utca túloldalára, akkor elég hamar fasírt lesz belőled. Ergo az ember előítéletessé válik, erre mondják azt a liberálisok hogy kirekesztő, mert nem értik meg hogy ennek a kirekesztő magatartásnak száz meg egy olyan gyakorlati oka van, ami bizonyos helyeken ha tetszik, ha nem, a biztonság előfeltétele. Erre jönnek a liberális politikusok és elmagyarázzák az egyszerű parasztnak hogy igazából erről ő tehet mert intoleráns, meg megbélyegző, meg 9 millió fasiszta országa meg stb. Persze hogy a jobboldalra fog szavazni! Nem értem ezen mi olyan meglepő. Egyébként az USA-ban volt egy olyan pszichológia kísérlet amiben kimutatták hogy a liberálisok esetén a biztonság, míg a konzervatívok esetén a félelem volt a motiváló tényező. Tehát pszichológiailag tökéletesen megmagyarázható miért lesz valaki szabadság, valaki meg rendpárti. Alapjáraton lehet érveket hozni, de mindkét attitűd irracionális.

Értsd ha valamire azt mondod hogy káros az már valamilyen szinten szubjektív megállapítás, ennél fogva nem tudományos. Sőt továbbmegyek, sok esetben még olyan dolgok is szubjektívek mint például hogy a BNO kódja mely rendellenességnek legyen. Nem azt mondtam hogy pszichológus nem mondhat ilyet, csak azt hogy ha egy pszichológus ilyet mond az a tudományosság kritériumainak nem felel meg. Ha már említetted a maladpítv sémákat, azok sem szubjektív értékítéletek, hanem az adott személy percepciója szerint pozitívak vagy negatívak, illetve ha meg kivülről megállapítható, akkor meg megint csak egy sima leírása egy tünetnek, vagy egy viselkedési formának. De ennek megint semmi köze egy ember világnézetéhez. Egy politikai véleményt(pl rasszizmus) nem lehet úgy pszichológialag bekategorizálni egy sémába mint egy viselkedésformát, ugyanis az attitűd százféle lehet. Kommunistából is száz féle van, miért akarjátok akkor ti a jobboldaliakat egy kaptafára venni? Azt elismerem hogy a pszichológusok nagy többsége kőliberális, ebből kifolyólag a saját nézeteit beleviszi a szakmaiságba. Most az más kérdés hogy a pszichológia bizonyos területei mennyiben felelnek meg a tudományosság

kritériumainak

(megismételhetőség, leellenőrizhetőség, stb), de ebbe inkább bele se menjünk mert még egy hónap múlva is erről vitatkoznánk.

,,Olyan lenne, mint a vegetáriánus hentes." Na hát ez az amit végképp nem értek. Miben zárja ki a pszichológia tudományos alapon a rasszizmust?

,,És még mindig arról volt szó, hogy több a műveletlen rasszista. Nem azt, hogy nincs művelt rasszista" Most kicsit szemétláda leszek, de először is jó lenne definiálni kit tekintünk rasszistának.

2020. nov. 9. 15:09
 24/26 anonim ***** válasza:

Utolsó, ez csak a te magyar valóságod.

A faluban sok a cigány, ezért utálják a cigányokat.

Röviden ennyi.

Nem muszáj mindent túlcifrázni, néha a rövid megoldás sokkal jobb.

Vagyis a programozó "szakmámmal" szerintem ez így van.

2020. nov. 9. 17:33
 25/26 anonim ***** válasza:

23

A pszichológia nem tudomány eleve, én azt mondtam, hogy tudományosan próbálja megmagyarázni. Soha nem volt tudomány, a hagyományos értelemben.

Ezen kívül azok a sémák igenis károsak, benne van a nevében. LOL

2020. nov. 9. 18:21
 26/26 anonim ***** válasza:

,,Utolsó, ez csak a te magyar valóságod.

A faluban sok a cigány, ezért utálják a cigányokat." Igen, pont ezt magyarázom xd Miért csak az enyém? Én ezt tapasztalom, te talán nem? Vagy miben nem igaz amit állítok?

,,Nem muszáj mindent túlcifrázni, néha a rövid megoldás sokkal jobb." Én tökéletesen egyetértek ezzel. Ezért nem szeretem amikor a liberálisok szociális meg oktatáspolitikai kérdést csinálnak egy alapvetően rendvédelmi problémából.

,,A pszichológia nem tudomány eleve, én azt mondtam, hogy tudományosan próbálja megmagyarázni." Igen ezért írtam hogy,,más kérdés hogy a pszichológia bizonyos területei mennyiben felelnek meg a tudományosság kritériumainak

(megismételhetőség, leellenőrizhetőség, stb)". De azért rögtön tegyük hozzá hogy vannak részterületek amik megfelelnek a hagyományos értelemben vett tudományosság kritériumainak(IQ például).

2020. nov. 10. 13:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!