Mi az oka, hogy pont a kevésbé tanult, egyszerű, munkásemberek szavaznak a jobboldalra? Mikor elvileg pont a baloldal képviselné őket? Pl USA-ban is ezek az emberek támogatják Trumpot, de itt is ők szavaznak a Fideszre.
Egy szóval nem írtam azt, hogy csak ilyenek szavaznak a jobboldalra
A jobboldal csak és kizárólag a gazdagok érdekeit nézi, így természetes hogy a jobboldalra szavaznak a gazdag budaiak.
De azt nem értem hogy a mélyszegény az miért szavaz a burzsoázia pártjára
Ti beszéltek naivitásról? Én elismerem a jobboldali emberekre ha valamit lehet mondani az pont az hogy cinikus. Naivak azok ti vagytok. Ti hisztek olyan fantazmagóriákban mint cigányinetgráció meg multikulti. Meg hogy majd a tolerancia megold mindent. Meg hogy az intelligencia az tanulható, meg hogy pénzzel meg oktatással mindenkiből embert lehet faragni. Éppen a baloldal az ami olyan utópiákban hisz, mint az egyenlőség.
Próbálj meg egy tanult, mondjuk pszichológia szakot végzett embernek eladni egy aljas, manipulatív rasszizmust, aztán a kőmőves-segédmunkás alkoholistának ,aki az M1-en kívül nem lát más sajtót.
Na, látod a különbséget? Remek!
Ez tudományosan bízonyított tény.
Az oka az hogy a segédmunkás alkoholista focirajongók legnagyobb értéke a származás.
És a jobboldal ezt megadja nekik. Mármint azt hogy a puszta magyarságuk hatalmas büszkeség, mert a fehérnép intelligens, mindenki más buta.
#4 és 6, #8-nak:
Mivel mindig is autodidakta voltam, ezért valszeg nehéz lesz felfognod a választ!
8 osztályt végeztem, +1 év lakatos, +2 év kőműves szakmunkás.
És akkor most az eddigi munkahelyeim sorrendben, a teljesség igénye nélkül: (a teljes lista kicsit hosszú lenne XD)
-Pizza Hut, mosogató majd felvágó, majd felrakó és bar-os, majd oktató, végül konyha-főnök. Ez kb egy év alatt. Számomra kimerült a ranglétra, ezért leléptem.
-McDonald's konyhás, oktató, végül termelés-irányító. Amit kitűztem az megvolt, lekoccoltam. :)
-Vásárcsarnok takarító, takarítók csoportvezetője, ezzel párhuzamosan zöldségesnél segédmunkás, majd eladó, végül saját vezetésű stand. Belefáradtam, "kisajátítottam" magamnak az egyik helyi kis-piacot mint takarító, a csarnokot meg otthagytam a francba. Itt is segéd-munkáskodtam zöldségesnek, amiből persze megint saját stand lett a vége. Beleuntam.
-Társasházak körüli takarítás címlista alapján, mindenhol heti 1 alkalommal. Kötetlen munkaidő, 3 évig csináltam. Beleuntam.
Kíváncsi voltam hogy mire emlékszem még az eredeti "szakmámból" mint kőműves, ezért megvettem a szerszámokat, és elhelyezkedtem mint betanított kőműves és burkoló. Ennek két éve. XD
Hát történetesen a pszichológia csak alátámasztja a rasszizmust de mindegy xd
Meglepődnél hogy a reál értelmiségiek között mennyi a jobboldali. Én elhiszem, sőt tapasztalom hogy a baloldali/liberális emberek arányaiban nagyobb számban vannak a bölcsészek között. Ennek ellenére az orvosi, vagy mérnöki pályákon tapasztalatom szerint több a jobboldali. Egyébként a politico még 2009ben felmérést végzett és az jött ki hogy az úgymond szélsőjobboldaliak között arányaiban csak 10%-al van kevesebb felsőfokú végzettségségű mint mondjuk akinek szakmája van. Elég felületes dolog a másikat hülyének nevezni, meg hát ugye elég kényelmes is csak a valóság az kicsit más. Egyébként azt sem értem miért gondolod hogy ha valaki büszke a származására akkor csak az az egyetlen értéke? Szóval ha valaki mondjuk a szexuális orientációjára büszke, akkor annak is csak az az egyetlen értéke? Érdekes ha nem a fehér, heteroszexuális, keresztény emberekről van szó akkor nektek semmi probléma azzal hogy valaki büszke az identitására, sőt még támogatjátok hogy kürtölje világgá.
A jelenség meglétét támasztja alá tudományos szemmel, nem pedig legitmizálja. Mivel erről tanulnak, ezért reflektálnak önmagukra.
Kapufa
,,A jelenség meglétét támasztja alá tudományos szemmel, nem pedig legitmizálja." Azért nem legitimizálja, mert a tudománynak elvileg objektívnek kellene lennie, ergo nem legitimizál meg utásít el semmit. Nem tesz értékítéletet, csak ténymegállapítást. Amennyiben értékítéletet mond mondjuk egy pszichológus(mondjuk hogy xy jelenség káros), akkor az az ő szubjektív véleménye, nem pedig egy tudományos megállapítás.
Csakhogy a fentebb lévő linkekre visszatérjek, az hogy különböző embercsoportoknak eltérő az intelligenciahányadosa, az például egy százszor kimutatott, leellenőrizhető, statisztikailag alátámasztott tény. Ez nem értékítélet, viszont ha mondjuk valaki ebből arra következtet hogy xy magasabb/alacsonyabb rendű, az már egy értékítélet, amit egyébként egy pszichológus magánemberként simán megtehet, csakúgy mint az ellenkezőjét. Ebből kifolyólag nyilvánvaló hogy hamis az a megállapítás hogy művelt ember nem lesz rasszista. Ebből maximum annyi igaz hogy magasabb társadalmi státuszú emberek között több az értelmiségi, ezek az emberek pedig általában nem olyan környéken élnek ahol a nyitott, integráló társadalom örömeit kell élvezni, szemben a vidéki tahó, alkesz kőművessel, akinek a gyerekét minden nap terrorizálják az iskolában. Nyilván a belvárosi értelmiségi a kis buborékjában nem tudja hogy milyenek mondjuk a cigányok, szemben a vidéki prolival. Úgy könnyű antirasszistának lenni hogy másnak a micsodájával verjük a csalánt. Viszont ebből arra következtetni hogy az intelligencia meg a rasszizmus negatívan korrelál egymással, határozottan értelmetlen.
Röviden, nem minden jobber tanulatlan tuskó, de minden tuskó jobber.
Nah de miért?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!