Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Mi a véleményetek az alábbi...

Mi a véleményetek az alábbi cikkről?

Figyelt kérdés

[link]

Alapvetően liberális gondolkodású vagyok, és most magamban sem tudom elrendezni a dolgot.

Mi a véleményetek azzal kapcsolatban, hogy Charile Hebdo viccelődhet azzal, hogy egy muszlim férfit lőnek szét a koránon keresztül, de ha ezt fordítva teszik meg, akkor az már nem fér bele?

Ez így nem kettős mérce?

2020. nov. 2. 16:08
 1/6 anonim ***** válasza:

Én azt nem értem miért kell egy-egy egyén saját cselekedeteit azonnal párthuzamba állítani egy politikai oldallal vagy eszmével. Egy hülyegyerek kifigurázott egy sajnálatos és felháborító eseményt, akkor ez most azt jelenti hogy mindenki ezzel viccelődik?

Hát nem. Ez az ő saját gondolata, lelkivilága. Be kéne tenni elmegyógyintézetbe, és ennyi. Ettől meg sem a jobb, sem a baloldal nem fogja ezt kollektíve viccesnek vagy helyesnek találni. Hülyék meg mindig voltak és lesznek, bármelyik politikai oldalon.

2020. nov. 2. 16:22
 2/6 anonim ***** válasza:

Szerintem nem kéne ezt a hülyeséget fokozni, minek kell ingerelni a fanatikus muszlimokat? Ha most ők elkezdenének gúnyolódni jézuson akkor a keresztények is felháborodnának, ebben biztos vagyok.

A Franciák megbolondultak nincs elég bajuk még csinálnak is maguknak?

2020. nov. 2. 16:29
 3/6 anonim ***** válasza:
78%
Szerintem bele kellene a férnie a szólásszabadságba a dolognak, mégha személy szerint nekem nem is tetszik és elég markáns, negatív véleményem van az Iszlámról.
2020. nov. 2. 16:38
 4/6 anonim ***** válasza:
93%

Nem szabad elfelejteni, hogy ma a politika is mélyponton van. Az újságírás úgyszintén. Konszenzus nincs, egyik társaság (bármi is a formája) obszcén vicceket enged meg magának, másik meg vagy támadja vagy támogatja.

Úgy gondolom, Franciaországban különösen, de sok más országban is elfelejtették, mi a színvonal.

Azt tudni lehet, hogy a terrorizmus nagy üzlet. És senkinek ne legyen kétsége, a fegyvereik orosz, angol , francia és főleg USA, a nagy fegyvergyártók termékei. Megéri jó pénzért eladni, csak szemérmesen becsukják a szemüket. A nyugati világ az évtizedek során alaposan lenyúlta, akit lehetett, főleg az arabokat. Nem csoda, hogy sok imám ebben jó üzletet látott és nagyüzemben nevelik a terroristákat. Vegyük észre, Izrael sorra foglal el palesztin településeket és területeket, mert semmiféle ellenállás nincs. A palesztin terrorizmus nem csak úgy volt, hanem válaszul szerveződött meg. Ugyanez a helyzet másutt is, csak sokkal összetettebben.

Ezért lehetséges, hogy emberek (komplett média) viccelődnek emberek érzékenységével, méltóságával, és válaszul a terror következik. Vegyük észre, Dzsihád John is akkor ment el Angliából Szíriába módszeresen kivégezni, mikor már (szülei által választott) hazájában semmi esélye sem maradt, és ezt meg is mondták neki.

Véleményem szerint, míg emberek habzó szájjal néznek le önmaguknál okosabb embereket pusztán bőrszínük vagy egyéb tulajdonságuk okán, addig lesz válaszreakció. Rend és béke akkor lesz, ha Charlie Hebdo milliós tételekben lesz megbüntetve, ostoba tinik pedig megnevelve (ha már a szüleik elfelejtették). A hatóságok és kormányok pedig méltósággal, visszafogottan, azonosmércét alkalmazva cselekednek. Csak hát ez a kyívánságműsor kategória, őket ki nevelje?

2020. nov. 2. 18:38
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

A Charlie Hebdo egy vallási személyt figurázott ki, tömegmészárlás lett a megtorlás.

Ez a kamasz (bármennyire is ízléstelen amit tett) nem ölt embert (pláne nem valami rajz miatt) ezért közel sincs a kettő ugyanazon a szinten.

Gondolkodjon el mindenki: több ember lenne együttérző a muszlimokkal ha nem rögtön az egyik legközépkoribb kivégzési módszer lett volna a reakciójuk egy hete. Jóérzésű ember nem vállal sorsközösséget egy olyan csoporttal amely ilyen félkegyelmű módszereket propagál 2020-ban, mert azon a ponton már csak idő kérdése hogy arra válaszként a guillotine is előkerüljön.

2020. nov. 2. 22:24
 6/6 anonim ***** válasza:

Szerintem nagyon vicces. :D

Nem gondolom, hogy ez ok lehet letartóztatásra.

Mondhatjuk hogy a charlie hebdo görbe tükröt állít a társadalomnak, ez a karikatúra pedig a charlie hebdo-nak..

2021. márc. 13. 23:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!