Az afroamerikaiak vagy a magyarországi romák éheznek nagyobb arányban?
Meglepődtem, hogy a hírek szerint az amerikai fekete háztartásokban már 31% az arány, ahol élelmezési, élelemellátási gondok, nehézségek vannak.
A magyarországi cigányoknál mekkora az arány?
"ezt úgy írom, hogy én nagyon sok évig megéltem pénz nélkül"
Mamahotel, papabank, régi szép egyetemi éveimben én is megéltem pénz nélkül.
"Esetlen olyan előfordulhat, hogy valaki nagyon nagy alkesz és már fizetés napján elcseszi az összes pénzét"
Közmunkából meg lehet élni? Még egy rendes piára sem futja.
"Max azok közt fordulhat elő, akik pénzért boltból kívánnak étkezni."
Lakótelepen a balkonládában termelje meg az élelmiszert? Vagy járjanak ki a földekre terményt lopni?
Tipikusan lakásban élők képzelgik azt egyébként, hogy lehet valaki önfenntartó, nekem 800 négyzetméteres telkem nagy részén konyhakert van, jut is a konyhaasztalra, de igencsak bajban lennék, ha pusztán a kertből kívánnék megélni. Nem beszélve azokról, akiknek nincs kertje. Egy közfoglalkoztatotti bérből pedig a rezsire sem futja, nemhogy élelemre.
Összegezve: igen, sokan éhezhetnek az országban.
Ha Magyarországon éheznek a romák, akkor én vagyok a Pápa.
Hogy lehet ekkorát hazudni?
De, egy bizonyos szintű éhezés, mert a szervezet nem jut hozzá az egészséges élethez szükséges minden táplálékhoz (élelmi rost, vitamin, stb), bár kalóriából a többszörösét is bevihetik a szükségesnek. Épp azt fejtegettem, hogy a mai világban egészségesen táplálkozzál, elengedhetetlen a tudatosság, és a mértékletesség, és másodlagos az ár, mivel a drágább-kevesebb pénzben ugyan annyi mint az olcsóbb-több.
Amíg az emberek a konyhakertből, piacról, erdőből, rétről szerezték az ennivalót, minden friss volt, feldolgozatlan, tele rosttal, vitaminnal, beltartalommal, kérdés sem volt, hogy egészségesen táplálkoztak-e. Akkoriban tényleg a mennyiség volt a probléma, nem a minőség. Most hogy a boltokban szinte kizárólagosan feldolgozott kész, vagy félig kész ételek kerültek többségbe, ki vagy szolgáltatva a gyártónak, aki nem néz mást, mint a profitot. Nincsenek csodák, hogy egy élelmiszer hónapokig megőrizze minőségét, vagy egy paradicsom-paprika kibírja hogy 1000 km-ről ideszállítsák, és még 2 hétig friss maradjon a polcon, agyon kell vegyszerezni, tartósítani, vagy olyan génmanipulált fajtákat kell termelni, ami nem csak a rothadást-romlást késlelteti, hanem az emészthetőséget is meggátolja. Attól hogy valakinek van pénze a télen az 1200 Ft-os paradicsomra, nem kötelező megvenni, és szerintem itt kezdődik a tudatos vásárlás, mert egészségére valamit is adó ember nem fogja megvenni. Tudatosságot elvárni egy olyan népcsoporttól, ahol az egyedek 50%-a értelmi fogyatékos szinten van, vagy legfeljebb 8 általános, gondolom irreális, amikor a sokkal iskolázottabbak nagy része sem foglalkozik azzal, hogy mit eszik, és mennyit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!