Mit tennél ekkor?
Ha 20-25 év múlva eljön az Orwelli liberális diktatúra ahol, ha kotelezo lesz a chip mit tennél ?
A: Elmenni lakatlan szigetre, de nincs se internet, se kereskedelem, viszont van fa gyümölcs, magok, zöldség. Tehát élni meglehet de a kényelem kifújt.
B, Chip a testben, amivel lehet vásárolni “korlátlan” lehet menni buliba, VIP tagság, elönyök...aki feljelenti a másikat, hogy nincs chip, jutalmat kapna...
Orwell, és a Circle mûvekböl jött a kérdésem.
Én: lakatlan sziget
Reméljük mi illiberálisok kitartunk minnél tovább.
Én birka nem, láttad mit írtam utolsó bekezdésben?
#2, Köszi, láttam az egyik chipes storyt. 😕
Na most jól megijesztettél ezzel a vízióval. Ezek az aljas liberálisok. Tőlük mindig rettegni kell.
De nézzük a tényeket 2020-ban.
-Ha van mobiltelefonod ami a általában a kezedhez van nőve akkor méter pontossággal tudják hogy hol tartózkodsz a nap minden percében. A telefon kameráját és mikrofonját távolról is be lehet kapcsolni. Nem hiszed ? Hidd el. Ha a vezeték nics megszakítva egy mechanikus kapcsolóval, akkor be lehet kapcsolni.
-A facebook, insta meg mittudomén milyen profilodra te magad posztolod ki az életed mozzanatait.
-Van google profilod ? Az internetes szokásaid nyitott könyv a szolgáltatónak.
-Van e-mail címed ?
-Van bankszámlád ? A pénzügyi helyzeted ismert.
-Bankkártyával vásárolsz ? Van pontgyűjtő kártyád ? A vásárlási szokásaidat statisztikázzák
Honnan van interneted a lakatlan szigeten ?
#8 Honnan van interneted a lakatlan szigeten ?
Nem kell internet, mert ott középkori élethez kell akkor visszatérni. 🙂
Ja értem. A kérdező csak most döbben rá, hogy nincs sok különbség a jelenlegi helyzet és az általa felvázolt rémálom között.
Éppen a google térképet nézegeti lakatlan sziget után kutatva.
Hoppá de a google is megfigyeli. Telefon kikapcs, elő nagymama porosodó atlasza.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!