Mit tennél ekkor?
Ha 20-25 év múlva eljön az Orwelli liberális diktatúra ahol, ha kotelezo lesz a chip mit tennél ?
A: Elmenni lakatlan szigetre, de nincs se internet, se kereskedelem, viszont van fa gyümölcs, magok, zöldség. Tehát élni meglehet de a kényelem kifújt.
B, Chip a testben, amivel lehet vásárolni “korlátlan” lehet menni buliba, VIP tagság, elönyök...aki feljelenti a másikat, hogy nincs chip, jutalmat kapna...
Orwell, és a Circle mûvekböl jött a kérdésem.
Én: lakatlan sziget
Ahogy 8as is írja:
Mit választanál:
- mobiltelefon ami mindig nálad van, mindig tudják hol vagy, hova utazol, kivel beszélsz, ha gamailt vagy facebookot is használsz, akkor tudják mit vásárolsz, mi érdekel, mik a hobbijaid, milyen vásárlói kártyád van, reklámok, előnyök ha vásárolsz (pl törzsvásárlói kártya, kedvezmények)
- elmenni egy lakatlan szigetre, ahol magadnak kell gyűjtögetni, termeszteni a zöldségeket, gyümölcsöket, levadászni, tenyészteni az állatokat, megépíteni a lakhelyedet. Nem tudod megvenni amit nem tudsz beszerezni, amit nem tudsz magadnak megcsinálni. Ha nem tudod magad megvédeni egy ragadozótól, nem tudsz testőröket felbérelni ha nem tudod megépíteni a házadat, nem tudsz szakembert megfizetni, ha pihenni szeretnél, de éhes vagy, nem tudsz bemenni egy étterembe, magadnak kell megkeresned és elkészíteni a kajádat.
Szóval, melyiket választanád?
A Googlet lecserèltem, mert egyfolytában kérdezgetett hogy értékeljem, kikapcsolva is írta hol vagyok...
Na most màr icloudos emailem van.
Hát nem a chipet ami a testben van, miért te igen?
A telefont bármikor letehetem, a chipet nen
Google vs. iClould
Fej vagy gyomor ? Mindkettő kiüt.
Te még mindig nem fogod fel a lényeget.
A telefont nem fogod letenni mert a társadalom perifériájára kerülsz.
Azzal szocializálódtál és képtelen vagy néklüle élni.
Szóval az ember a telefon internet miatt a chippért könyörögni fog?
Én biztosan nem. 😎
Lehet, de ha a chip kötelező lesz, nem lesz telefonom se, megyek gyümölcsöt szedni, valahova délre, ott legalább tél sincs. 😊
Hát ja, én se simán ki lehet telefon nélül bírni, főleg ha a chip kényszerítve van.
"Hát ja, én se simán ki lehet telefon nélül bírni, főleg ha a chip kényszerítve van."
Mondod ezt péntek este gép vagy telefon előtt ülve :))))
Szóval te kérnéd a chipet, hogy telefonozhass?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!