Baloldaliak, ti hogyan látjátok jelenleg a BLM mozgalom tevékenységeit?
Megértem, hogy Amerikában fel vannak háborodva az emberek, de fosztogatással, erőszakkal mégis mit fognak elérni? Szerintem épp az ellenkező hatást érik el, a negatív sztereotípiákat erősitík ezzel.
Szerintek ha jogos a felháborodás, akkor jogosan törnek-zúznak.
Ráadésul több Nyugat-Európai országra is átterjedtek a tüntetések, pedig biztosan nem gondolhatja senki, hogy Belgiumban vagy az Egyesült királyságban intézményesített rasszizmus van. Vagy tévedek?
Na és Winston Churhillt lenácizni és leönteni festékkel a szobrát mégis mire volt jó?
Nem prokokálni szeretnék, segítsetek megérteni.
"Na és Winston Churhillt lenácizni és leönteni festékkel a szobrát mégis mire volt jó?"
Ez egy kicsit hasonlít Horthy szobrának leöntéséhez. Ott is.. leöntötték, aztán a kevésbé művelt nép(köztük a Pesten Hallottam adminja is) elkezdte nácizni Horthyt.
15
Ő a tipikus szektás balos, szerinte, aki nem ért egyet vele, az "jobber", "fasiszta", "náci", "fideszes", "rasszista" stb. Emellett kötelességének érzi, hogy minden platformon védje a kisebbségeket, és ontsa magából a liberális okosságokat. Tehát kb. mint egy Jehova tanúja, csak nem vallással házal, hanem politikával.
Nevesstek, ha jól esik, tarthattok hülyének is, de remélem, hogy lesz olyan, akire hatnak a válaszaim, ha idetévednek.
Engem csak az bosszant bennetek, hogy nem vállaljátok fel ha épp rasszisták vagy fasiszták vagytok, hanem hevesen tiltakoztok, de közben cinkosan összekacsintotok. Felőlem lehettek nyugodtan nácik is, csak maradjatok benne következetesek.
Persze az erőszak rossz DE... és utána leírjátok miért helyes ez az egész.
És ha székelyföldi magyarok is így viselkednének a rendszeres diszkrimináció és rasszizmus miatt amit átélnek, azt is helyesnek tartanátok? Gondolom.
"Churchill meg egy ritka nagy gazember volt, ideje volt végre, hogy a közvélemény is elkezdje átértékelni."
Ezt miből gondolod?
# 7 Nem is az baj, hogy nem baloldaliként hozzá szóltál, hanem az, hogy Sorosoztál.
"Nagyon helyes. Jobberektől el lehet tűrni azt, hogy fenyes nappal feketékre támadjanak? Én támogatom a BLM mozgalmat, remélem rendet tesznek usa-ban leváltják Trumpot."
És az eszedbe sem jutott, hogy a BLM erőszakos és primitív megnyilvánulásai miatt még több emberben fognak megerősödni a negatív sztereotípiák a feketék iránt, és ezért még többen fognak a Trumpra szavazni?
"Csak erőszakkal lehet bármit elérni."
# 10 De akkoriban más idők jártak. Nem érdemes párhuzamot vonni a mai emberek és a 19. századi emberek között, mert teljesen más a korszellem és a mentalitás. Ha csak erőszakkal tudod elérni, hogy igazad legyen, akkor miért jobb a te igazságod mint másiké? Ez az erősebb kutya b@#zik mentalitás, és ha jön egy erősebb kutya és erőszakkal rád erőlteti a saját igazát mit csinálsz majd?
"Ez egy kicsit hasonlít Horthy szobrának leöntéséhez. Ott is.. leöntötték, aztán a kevésbé művelt nép(köztük a Pesten Hallottam adminja is) elkezdte nácizni Horthyt."
Kivéve, hogy Horthy a fasiszták oldalán, Churchill pedig ellenük vett részt a háborúban.
Az is érdekes, hogy például Trianon kapcsán mindig felmerül, hogy "nem lehetne már elfelejteni és túllépni ezen?" de ha ugyan ezt merné valaki kérdezni a rabszolga kereskedelem kapcsán azt meglincselnék.
Szerintem egyiket sem lenne szabad elfelejteni, ahogy mást sem a történelemből, inkább tanulni kellene belőle, nem pedig átírni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!