Nem kellene a fehérek történelmét kitörőlni (nagyrészt) a tankönyvekből ?
Nagyon megérintett a szegény George ártatlan halála és egyetértek a BLM mozgalommal is. Most nagyon helyesen ledöntik a gyarmatosítók szobrát. Helyesen Colombus és a többi tömeggyílkos is a helyére kerül. Kitörlik emléküket a történelem könyvekből.
Azon gondolkoztam, hogy nem kellene-e a fehérek történelmét a tankönyvekből kitörőlni? Hiszen az egész történelmünk a gyengék leigázása. Mészárlás a szentfőldön (keresztesháborúk). Dél-amerikai ősi civilizációk kisírtása Maják, aztékok stb. Az őshonos indiánok lemészárlása, rezervátumokba kényszerítése. Tüzes vízzel vették meg a földjeiket.
Ott van az angol gyarmatbirodalom is. Rengeteg afrikait mészároltak le a spanyolokkal portugálokkal, hollandokkal együtt. Aztán a négerek elrabszolgásítása
Nem lenne korszerűbb, haladó módon eltörőlni a történelemből ezeket? Hogy a gyerekeink ne is tanuljanak ezekről a gonosz cselekedetekről ? Az afrikai, ázsiai, indián, laton-amerikai történelem is kitenni ennyit
50
A Nídermüller nem tartja magát annak.
#48 oké, akkor mindenki teljesen egyforma. Egyforma csontszerkezettel, egyforma szőrzettel, vagy bármily egyéb attribútumokkal. Egyáltalán nincs különbség két különböző náció közt.
#49 Nem haragszom, viszont te se légy dühös. Gondolom te is azok közé való vagy, akiket az utolsó mondatomban említettem, vagy pedig magad is zsidó vagy, és tagadni próbálod a jellegzetes vonások létezését. El kéne fogadnod, hogy nem vagyunk egyformák, és igenis meg lehet mindani valakiről, hogy zsidó-e vagy sem. Rosszindulat nélkül is; de úgysem foglak tudni megtéríteni.
53 mik pl tipikus magyar,horvát vonások?
Nem veszekedés,tényleg érdekel
Szerintem az afar függetlenségi mozgalmakat kéne tanítani
Amúgy nem foglalok állást azzal kapcsolatban,hogy az amharák és oromok nyomják e el őket vagy csak szimplán egy harcos népség és az is lesz ameddig nem függetlenednek
Mondjuk a turizmusnak biztosan jobbat tenne ha végre elnyernék a függetlenségüket bár Afrikában ez sok helyről elmondhaó
Úgy tudom az oromok sem igazán szívlelik az amharákat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!