Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Nem kellene a fehérek történel...

Nem kellene a fehérek történelmét kitörőlni (nagyrészt) a tankönyvekből ?

Figyelt kérdés

Nagyon megérintett a szegény George ártatlan halála és egyetértek a BLM mozgalommal is. Most nagyon helyesen ledöntik a gyarmatosítók szobrát. Helyesen Colombus és a többi tömeggyílkos is a helyére kerül. Kitörlik emléküket a történelem könyvekből.

Azon gondolkoztam, hogy nem kellene-e a fehérek történelmét a tankönyvekből kitörőlni? Hiszen az egész történelmünk a gyengék leigázása. Mészárlás a szentfőldön (keresztesháborúk). Dél-amerikai ősi civilizációk kisírtása Maják, aztékok stb. Az őshonos indiánok lemészárlása, rezervátumokba kényszerítése. Tüzes vízzel vették meg a földjeiket.

Ott van az angol gyarmatbirodalom is. Rengeteg afrikait mészároltak le a spanyolokkal portugálokkal, hollandokkal együtt. Aztán a négerek elrabszolgásítása

Nem lenne korszerűbb, haladó módon eltörőlni a történelemből ezeket? Hogy a gyerekeink ne is tanuljanak ezekről a gonosz cselekedetekről ? Az afrikai, ázsiai, indián, laton-amerikai történelem is kitenni ennyit

2020. jún. 14. 21:58
A kérdező szavazást indított:
Ki kellene törőlni a fehér történelmet. Black Lives matter
A hódítások révén lettünk nagyok. Ma ezért élnek jó létben a négerek
Csak pár dolgot (Kolumbusz, hódítások, hadjáratok, Lee) kell kitörőlni a nagy része egyelőre maradhat
Beírom
76 szavazat
1 2 3 4 5 6 7
 1/64 anonim ***** válasza:
98%

A történelem nem egy mesekönyv vagy egy gyerekfilm. Nem árt ismerni a ,,mocskos" részleteit sem, sőt kifejezetten káros megfeledkezni ezekről.

A mongol, római, perzsa, oszmán, brit, spanyol, orosz stb. birodalmak terjeszkedése és a gyarmatosítások hatalmas jelentőségű dolgok, meghatározzák a mai világ müködését is. Nem lehet ezeket elhallgatni, ez ugyanolyan történelem hamisítás lenne mint amit a nácik és a kommunisták csináltak.

Így objektív szemmel ezt tudom mondani.

2020. jún. 14. 22:25
 2/64 anonim ***** válasza:
98%
Nem tudom eldönteni, hogy trollkodás akart-e lenni, vagy valakinek tényleg csak ennyi esze van....
2020. jún. 14. 22:34
 3/64 A kérdező kommentje:

Azzal hogy kiírjuk a történelemből még nem lesz mesekönyv. Hiszen hamis dolgot nem teszünk bele, csak a rasszista kontentet kivesszük.

Helyette lehetne afrikai törzsekből. Az azték, maja civilizációk fénykoráról és az indiánok, ázsiaiak életéről tanulni. Szép az is

2020. jún. 14. 22:42
 4/64 anonim ***** válasza:
98%
Könnyen bevennének a fajtáid Amerikában... A történelem nem rasszista, objektív tényeket közöl. Ha kitörölnél belőle dolgokat, az olyan mintha a biológiából távolítanád el az evolúció tényét.
2020. jún. 14. 22:50
 5/64 anonim ***** válasza:
98%

De ha egyszer a Római Birodalom története számunkra fontosabb akkor miért tanuljunk helyette mondjuk a Ghánai birodalomról(ami szintén egy erős, jól szervezett birodalom volt a maga korában és jelentős szerepe van sok afrikai nép történelmében, de a mienkéhez túl sok köze nincs) ?

Meg mi lenne rasszista abban, hogy tudunk arról, hogy x időben ez vagy az történt, ilyen meg olyan mocsokságokat követtek el y gyarmatosítók?

Én mint magyar miért szégyenkezzek egyes(nagyrészt évszázodokkal ezelőtt élt) angolok, portugálok, spanyolok, hollandok, franciák, amerikaiak tettei miatt? Nem az én felmenőim ostoroztak afrikai rabszolgákat vagy lövöldöztek indiánokat szórakozásból. De ha így is lett volna, nekem mi értelme lenne ezt letagadni? Azok ők voltak, én meg én vagyok.

És a magyar történelemmel mi a helyzet? Azt is kiakarod törölni?

2020. jún. 14. 22:53
 6/64 anonim ***** válasza:
93%
Engedjétek el, troll. Ennyire hülye ember nem lehet.
2020. jún. 14. 23:03
 7/64 anonim ***** válasza:
98%

"Hiszen az egész történelmünk a gyengék leigázása. Mészárlás a szentfőldön (keresztesháborúk). Dél-amerikai ősi civilizációk kisírtása Maják, aztékok stb. Az őshonos indiánok lemészárlása, rezervátumokba kényszerítése."

Nekünk? Nekünk magyaroknak nem voltak gyarmataink, a kisebbségek leigázása a gyarmatokon kizárólag a nyugat-európai nemzetek felelőssége. A Szentföldre vezetett keresztesháborúkat az arab és a szeldzsuk török hódítások előzték meg, szóval akkor az ő történelmüket is töröljük ki. De a mongolok talán még több muszlimot öltek meg meg a keresztesek, akkor töröljük ki az ő történelmüket is.

"Aztán a négerek elrabszolgásítása"

Atlanti rabszolga-kereskedelemmel kapcsolatban valahogy mindig elfelejtik megemlíteni, hogy elég gyakran észak-afrikai arab/berber, és gyakran fekete rabszolga kereskedőktől vásárolták a fekete rabszolgákat.

2020. jún. 14. 23:16
 8/64 anonim ***** válasza:
83%

"Nekünk? Nekünk magyaroknak nem voltak gyarmataink"

Klasszikus leigázott gyarmatunk valóban nem volt, de volt egy pirinyó gyarmatunk:

[link]

(no jó nem csak a mienk volt).

2020. jún. 15. 00:08
 9/64 anonim ***** válasza:
72%

Magyar történelemből a gyarmatosítást nem kell kivenni mert nincs is benne :D

Amúgy én már a történelem órakat is untam,most még jött volna egy számomra minden szempontból érdektelen Mali Birodalom története lehet bealszom órán :D

2020. jún. 15. 07:50
 10/64 anonim ***** válasza:
96%

Szerintem ki kéne emelni a törikönyvekben, hogy Afrikában a törzsi rivalizálások miatt sok négert a sajátjaik fogtak el, és adtak el rabszolgának. Várjunk csak...így nem is lehetne a könyvtárakban egy darab könyv sem. Nahát, ez egy liberális paradoxon...már megint.

Már csak az a kérdés, hogy mihez kezdjünk azzal, hogy a Föld minden népe rasszista.

2020. jún. 15. 11:54
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!