Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Megérdemelte Edward Colston...

Megérdemelte Edward Colston hogy megalázták a szobrát? Egy rabszolga kereskedőnek miért állítanak egyáltalán szobrot?

Figyelt kérdés

Egy olyan rabszolga kereskedőnek aki több tízezer embernek a életét nyomoritotta meg és belőlük szerzett hasznot egyáltalán miért állítottak szobrot?

Halála után jótékonykodott mert vagyona egy részét a városra hagyta de ez még nem ad okot arra hogy a emberiség megbocsássa neki azt a rengeteg gonoszságot.

A bristoli tüntetők ledöntötték megalázták és a folyóba dobták a város híres szülöttjének, Edward Colstonnak a szobrát. Colston 1636 és 1721 között élt, parlamenti képviselő is volt, és mesés vagyont szerzett rabszolga-kereskedelemből, Afrikából Amerikába hurcoltatott több tízezer embert.

Én örülök hogy ledöntötték a szobrát már rég meg kellett volna semmisíteni a emlékét.

2020. jún. 10. 11:08
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
#8 Hát nézhetjük így is de akkor a Hóman szobor miatt ne tessék sipákolni:)
2020. jún. 10. 11:43
 12/25 anonim ***** válasza:
16%
Egy olyan embernek szobrot állítani aki embereket taszított a nyomorba és ezen gazdagodott meg az egyszerüen bűn. és akik ennek az embernek szobrot állítottak azok is bűnösök.
2020. jún. 10. 11:45
 13/25 anonim ***** válasza:
64%

Ha már ennyire felhergelődtek, akár elutazhatnának Afrikába is, ahol jelenleg is működik a rabszolgaság intézménye és feketék kereskednek feketékkel. Akkor igazi rabszolgatartókat is megdönthetnének.

https://www.youtube.com/watch?v=dV7o31P4q4g

Vagy erről most mindenki hallgatni fog, mert nem illik bele a blm profilba, mert feketék a rabszolga kereskedők?

2020. jún. 10. 11:53
 14/25 anonim ***** válasza:
76%
#12 ,,Embereket taszította nyomorba" Ja mert a dzsungelben kannibálok között annyira jó volt a sárkunhyóban éhezni és rettegni hogy a másik törzs mikor mészárol le és erőszakolja meg a családodat. Nem volt jó dolog Amerikába vinni őket, de enélkül ma nem rabolhatnák szét a fél országot. Tehát hosszútávon ez nekik még mindig jobb mint Afrikában lenni. Tudod te hány embernek van szobra, aki milliókat taszította nyomorba? Kezdve az agyalágyult Churchillel, aki miatt 10millió indiai halt éhen. De ilyen alapon Cruster tábornok szobrát is le lehetne dönteni(több okuk lenne rá). Mondom az Alapító atyák is tartottak rabszolgákat. Vágjuk is rögtön tűzre az USA alkotmányát!
2020. jún. 10. 11:54
 15/25 anonim ***** válasza:
74%

Azért, mert akik felállították és egészen idáig békében hagyták racionálisan képesek voltak felfogni, hogy a kor szellemiségében Edward Colston példaértékű ember volt.

Azok döntötték le a szobrot, akik a mai korszak erkölcse rendje szerint értékelnek 200-300 évvel ezelőtti eseményeket, holott az egy pillanatig sem fordul meg a fejükben, hogyha ők éltek volna abban a korban, szemernyit sem viselkedtek volna másképp. Ha én a náci németországban születtem volna náci szülőkkel és iskolatársakkal, akkor van annyi belátásom, hogy azt mondjam, valószínűleg én is náci lettem volna, hisz abba születtem, abban éltem volna. De ezek a radikális tüntetők túlságosan is hipokraták ahhoz, hogy elvonatkoztassanak a mától és úgy vizsgálják a múltat.

2020. jún. 10. 12:08
 16/25 anonim ***** válasza:
78%
#15 Teljesen igazad. Erről beszéltem, de az itt kommentelők ezt nem fogják megérteni. Ők azt gondolják, hogyha nyert volna Németország a háborúban, akkor ők úgy is hiperprogresszív haladó gondolkodásúak lennének.
2020. jún. 10. 12:11
 17/25 anonim ***** válasza:

12:08:

Barcsay Ábrahám

A kávéra*

Rab szerecsen véres veríték-gyümölcse,

Melyet, hogy ládájit arannyal megtöltse,

Fösvény Anglus elküld messze nemzeteknek,

Nádméz! mennyi kincsét olvasztod ezeknek.

Hát te, rég csak Mokka táján termett kis bab,

Mennyit szenved érted nyúgoton is a rab,

A bölcs iszonyodik, látván, egy csészéből

Mint hörpöl ő is részt Anglusok bűnéből.

Ezt a verset Barcsay az 1780-as években írta. Érdekes, ő is abban a korban élt, és mégis tudott disztingválni.

2020. jún. 10. 12:15
 18/25 anonim ***** válasza:
11:54! Custer az amerikai történelem egyik legismertebb és legvitatottabb alakja.
2020. jún. 10. 12:15
 19/25 anonim ***** válasza:

#18 Igen bocsi elírtam. Véleményem szerint nem vitatott hanem egy bűnöző.

#17 A kivétél nem eliminálja a szabályt. Abban az időben a Bécsi természettudományi múzeumban még simán kiállítottak egy feketét kitömve olyan szinten ritkaságszámba ment.

2020. jún. 10. 12:33
 20/25 anonim ***** válasza:
100%

Nem lesz új szobra, Bristol polgármestere is afrikai származású.

https://www.youtube.com/watch?v=WkmMoCIRuKU

Hogy megérdemelte-e Edward Colston? Saját kora erkölcsei szerint sem illet úriemberhez a rabszolgakereskedés, mint ahogy ma már vágóhíd sem illik.

/Akkoriban még arisztokrata tiszt is büszke lehetett arra, ha kis létszámú ágyúkkal, puskákkal fegyverzett alakulata sokkal több lándzsákkal, nyilakkal felszerelt gyarmatosításnak ellenálló "bennszülöttet" lemészárolt. (Egyébként gyarmattartók ellen jellemzően azok a harcos törzsek keltek fel, akik meg ott uralták hasonlóan kegyetlenül a náluk gyengébbeket.)

Edward Colston azért lett Bristol köztiszteletben álló embere, mert iskoláknak, kórházaknak, szegényházaknak, kórházaknak komoly összegeket adományozott. /Persze ezt is azért tette, mert ez is megtérült neki, pár évig Bristol parlamenti képviselő volt./

A korok értékei változnak ma már az a trendi, hogy a volt gyarmatok lakóinak leszármazottjai a brit birodalmi hagyományokból viccet csinálnak:

[link]

Sheffield afrikai származású főpolgármestere (Szomáliában született, gyermek menekültként érkezett az Egyesült Királyságba), gengszterrapperesen bakancsban, fekete pólóban guggol a brit birodalmi dicsőség hagyományai szerint berendezett díszes irodája asztalán, nyakában gengszteres fukszként viseli Sheffield város hatalmi jelvényét (arany díszpecsét, vastag aranyláncon).

2020. jún. 10. 12:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!