Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Hol van a világ pénze?

Hol van a világ pénze?

Figyelt kérdés

Olvastam egy friss felmérést. A világ összes pénzét ráhelyezték egy focilabda motívumra arányosan [link]

Abban minden politikai oldal médiafelülete egyetért, hogy az U.S.A ami a képen a legöbb pénzt birtolokja el van adósodva. Minden EU-s ország, velünk együtt egyre növekvő államadósságot hagyunk gyermeikeinknek. Még a leggazdagabbak is el vannak adósodva. Mégis kiknek ? Hol a pénz ? Ki rángatja madzagon az országok vezetőit? Mert ugye a pénz irányítja a politkát, azzal tudnak választásokat nyerni a hatalmon lévők. Kinél van a pénz?

A közembereknél nem lehet a pénz. Nálad van? Be van fektete x milliárd dollár valahol ? Az államnál sincsen pénz, hisz majdnem belefulladunk az államadósságba. Ugyanígy a gazdag országok esetében is. Hol vannak tehát a pénzt birtokló Bankok fejei? Ki birtokolja a pénzt és vele együtt a hatalmat?

2020. jan. 24. 09:34
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
37%

Hogy hol van? Sehol!

Pontosan ez a hitelpénz rendszer lényege!

Bármikor, amikor valaki valahol hitelt vesz fel, valójában a semmiből keletkezik pénz. Erre a pénzre aztán kamatot kell fizetni, ami majd valakinek egy újabb hitelével jön létre. Ez gerjeszti az inflációt és mindig újabb és újabb pénzt kell létrehozni a semmiből.

Minden pénz valakinek az adóssága. Ha mindenki minden hitelt vissza tudna fizetni egyszerre, akkor a pénz megszűnne létezni.

Az egész egy hatalmas illúzió, mert a pénz igazából nem létezik. Lehetne olyan pénzrendszer is, ahol nem a hitel az alap, hanem kézzel fogható értékek képviselik a hátteret, de ahhoz előbb teljesen össze kell dőlnie a jelenlegi rendszernek. Erre viszont megvan az esély, ha nem is a közeljövőben.

2020. jan. 24. 13:31
 12/38 anonim ***** válasza:
76%
Ez érdekes cikk, köszönöm, hogy megosztottad. Van, aki befektette, de olyan életet él, mint egy hajléktalan. Van, akinek van, de kevés, van, akinek sok van, vannak a vállalatok, cégek, akiknek többnyire sok van. Nagyon összetett dolog ez, és ez a sok összetettség adja ki az egészet.
2020. jan. 24. 15:42
 13/38 anonim ***** válasza:
36%
Erről eszembe jutott egy mém, most nem is találom, pedig tűvé tettem érte az internetet:D De ha meglenne, akkor se raknám be ide, max privátban; az van, hogy egy politikus ül a Legyen ön is milliomos-ban, és akkor ilyen kérdés van, hogy : "Hol a pénz?". És akkor a választási lehetőségek közül csak az egyik rémlik belőle, az volt egyik válaszolási lehetőség; hogy 'azt én is szeretném tudni.' :D
2020. ápr. 18. 21:36
 14/38 anonim ***** válasza:
4%
*egyébként nem akarom elbagatelizálni a témát; elnézést az offért.
2020. ápr. 18. 21:37
 15/38 anonim ***** válasza:
7%
*Mégegy, bocsánat, volt még egy ilyen kép, hogy " A világössz-adóssága ennyi meg ennyi ikszmillió dollár. De kinek tartozunk, a Jupiternek? És akkor valami fórumon valaki így odaszúrta, beírta alá, hogy 'sz3m3't Jupiter, mondjon le!' de szal ezt poénnak szánta az illető.
2020. ápr. 18. 21:41
 16/38 A kérdező kommentje:

Igazából ezt nem értem, de szerintem lehet hogy senki. Igazam van? Azt hallani, hogy amerika el van adósodva. Jobban mint mi 130%-al, ami hatalmas, hiszen a GDP-jük tetemes, akkor a még azt is meghaladó összeg irrgalmatlan nagy lehet. Magyaroszág,európa megint csak el van adósodva.

Továbbmegyek ; az emberek is el vannak adósodva, hitelből veszünk mindent, tartós fogyazstási cikkek, kocsi, lakás hitelből megy. Devizahitel lásd. Most akkor az emberknél nincsen pénz. Hiába van 500k fizud, ha 30 Millával tartozól a lakásért, 5-el a kocsiért. Eközben az országok is mind el vannak adósodva és még a leggazdagabb amerika is...

Hol van akkor a pénz? Ki az aki eközben csorgatja a nyálát és úszik az aranyban? [link]

2020. szept. 7. 11:35
 17/38 A kérdező kommentje:
Hol lehet a pénz?
2020. szept. 18. 10:33
 18/38 anonim ***** válasza:
74%

Szerintem nem érted pontosan a pénz, illetve a pénz tulajdonlásának fogalmát, és sajnos a belinkelt cikk is elég félrevezető. Azt írja például, hogy:

(1) "A világ összes vagyonának 30 százaléka amerikai tulajdonban van"

és

(2) "Az Egyesült Államok továbbra is messze a leggazdagabb ország a világon, körülbelül 106 ezer milliárd dolláros vagyonnal rendelkezik, vagyis a világ összes nettó vagyonának csaknem 30 százalékát birtokolja"

Azt kell megérteni, hogy az (1) nem ugyanazt jelenti, mint a (2). Mert Bill Gates, Jeff Bezos, Mark Zuckerberg vagyona valóban amerikai emberek tulajdonában van (hiszen ők amerikaiak), de ezzel a vagyonnal nem az Egyesült Államok rendelkezik, ezt a vagyont nem az Egyesült Államok birtokolja. Tehát az (1) talán igaz (én nem ellenőriztem, hogy valóban van-e 30% vagyon amerikai tulajdonban), amerikai (emberek!) tulajdonában tényleg nagy vagyon van, de a (2) biztosan hülyeség.

Egyébként nekem is van állampapírom, felém is van adóssága a magyar államnak. És hogy "hol van ez a pénz?" Hát a magyar államnál, tőlem kapta kölcsön. Ebből fizeti az állami alkalmazottakat, ebből fejleszt, ebből fizeti a korábbi adósságait stb. (nyilván nem az enyémből egyedül, én országos viszonyokhoz mérten természetesen jelentéktelen összegű állampapírt vettem). Néhány év múlva, amikor az állampapír lejár, vissza kell adnia nekem a pénzt, kamatokkal. Nyilván az ideális állami elképzelés az, hogy addigra nőnek az adóbevételek (például, csak hogy bonyolódjon a pénzmozgás köztem és az állam között, én is minden jövedelmem után adózok:)), és összességéban pluszban jön ki abból, hogy "kölcsönkért" (= állampapírokat bocsátott eladásra) tőlem.

2020. okt. 8. 08:58
 19/38 anonim ***** válasza:
0%
Eltettem a zsebembe.
2020. okt. 8. 10:24
 20/38 anonim ***** válasza:
61%

Azt kellene megszüntetni,hogy fizikai fedezet (pl: Arany) nélkül ömlesszék a pénz gyártását.

Bár,ha kitörne egy nagy élelem hiány világszerte,akkor cseszhetnék az aranyat,mert azt sokáig kéne főzni,mire ehető lesz....

2020. okt. 8. 12:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!