Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Mi legyen Magyarország neve...

Mi legyen Magyarország neve angolul Hungary helyett?

Figyelt kérdés

A grúzok és csehek után most a hollandok is sarkukra álltak és azt akarják hogy a valós nevén nevezzék az országukat külföldön is.

Én ezt jó ötletnek tartom és remélem hogy hamarosan angolul Hungary helyett olyan nevet találnak amiben szerepel a "Magyar" szó.

Természetesen a többi nyelvnek is követnie kellene a változást, nem maradhatna pld. az Ungarn vagy az Hongrie elnevezés sem. A szlávok ebből a szempontból rendben vannak, a Madarsko és hasonló változatokkal.

2020. jan. 7. 19:50
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
97%
Utolsó: a lengyeléknél a köznyelvben használatos a Wengry helyett a Madziary elnevezés is, szóval náluk sokat nem kellene agyalni.
2020. jan. 7. 22:47
 12/19 anonim ***** válasza:
97%
Madzsarsz- igy szo szerint szivesen kiejtik az angolul beszelok is. Nem is ritkan. Kurdoktol ugyanigy hallottam. Magyars. A gy-t valoban ne eroltessuk :) Tetszik a kerdes, szerintem szorakoztato- nem kell mindent verkomolyan venni -majd nyessuk egymast az annak megfelelo helyeken de ebben a kerdesben miert? Peace.
2020. jan. 7. 23:06
 13/19 anonim ***** válasza:
0%
Orbanility united state= OUS /ójuesz/
2020. jan. 7. 23:30
 14/19 anonim ***** válasza:
85%

Én nem mondanám, hogy ez akkora nagy "sarokra állás", inkább szánalmas.

A világ 90%-a meg amúgy se menne bele, mert kb egy külföldi sem tudja normálisan kiejteni azt, hogy Magyarország

2020. jan. 8. 02:15
 15/19 anonim ***** válasza:
96%

#14 "A világ 90%-a meg amúgy se menne bele, mert ..."

Igazad van. De még ha hivatalosan bele is mennének, a köznyelv akkor sem venné át. Elég csak megnézni a mértékegység rendszereket. A britek máig nem a méter meg gramm mértékeket használják, hiába lett ott is hivatalos már 1970-ben.

2020. jan. 8. 08:13
 16/19 anonim ***** válasza:
0%
Orbanland, Orban's Earth, Orban Kingdom, Erős Kezűek Földje, A vízi sportok királyai, A víz urai,
2020. jan. 8. 18:16
 17/19 Torcsa90 ***** válasza:
54%
Thug-gary
2020. jan. 10. 00:52
 18/19 anonim ***** válasza:
60%
Legyen a neve Absurdistan.
2020. jan. 10. 09:49
 19/19 A kérdező kommentje:

Azt a magyarok csak hiszik hogy "Abszurdisztánban" élnek, Nyugat-Európa vagy USA politikai élete ugyanolyan abszurd dolgokkal van tele, hogy a tyúxaros harmadik világ országait már ne is említsük.

2020. jan. 10. 10:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!