Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Az amerikaiak a legszemetebb...

Az amerikaiak a legszemetebb népség? Hogy gondoljátok? Jogosak az érveim?

Figyelt kérdés

Először is ŐK települtek be a földrészre, az indiánok a mai napig rezervátumokban élnek, pedig ez az ő hazájuk, az ő földjük!

Rengeteg feketét hurcoltak rabszolgának, és miután felszabadultak, még nekik nem voltak jogaik, és sokan a mai napig gyűlölik őket.

2019. okt. 28. 14:17
 61/93 anonim ***** válasza:
0%

"Észak-Afrika tele van afro-arabokkal."

Akik később vándoroltak be délről de többségük nem rabszolgák leszármazottja. Ismétlem, Ha az Oszmán birodalom részt vett volna jelentősen a fekete rebszolgakereskedelemben most tele lenne a területe feketékkel de ugye nem így van.

"Már a PKK megalakulása előtt több százezer kudot öltek meg a törökök, ez nem most kezdődött, ez pusztán folytatódik. Nem én állítom, h ez népírtás, tessék:"

Nem azt kértem hogy amerikai propagandát linkelj hanem bizonyítékot a népirtásra.Én sokszor jártam Törökországban, ismerem a török embereket, beszélem a nyelvet és követem az ottani eseményeket így elég biztosan tudom mi a helyzet. Nincs és nem is volt semmiféle kurd népirtás. Törökország 4 millió menekültet fogadott be közülük többszázezer kurd. Már a 90-es években az első öbölháború idején százezrével fogadták be a kurd menekülteket. Szerinted aki irtja a kurdokat az befogadná őket? Összeségében 15-20 millió kurd él Törökországban mindenfelé és ugyanolyan jogaik vannak mint a törökönek. Magyarországon a cigányoknak ezerszer rosszabb a helyzete mint a Törökországi kurdoknak. Egyébként a török hadseregben is sok kurd szolgál vagy velük szövetségben milicistaként.

Mivel nem tudod bizonyítani a népirtás vádját a te keresztény vallásos szerint is Isten előtt kell számot adnod ezért a rágalmazásért. Csak szólok hogy ne érjen téged meglepetésként.

"Én igazán nem gondolom, hogy ez fog történni."

Én pedig azt látom hogy egyértelmű a párhuzam. Lehet a jelenlegi kormány nem meggyőződésből teszi de elindíthat egy olyan lavinát ami eredményeképpen 5-10 év múlva olyanok jönnek hatalomra akik meggyőződésből muszlimellenesek. És onnan már csak néhány lépés a koncentrációs táborokig. A magyar társadalom amúgy is az egyik leginkább idegengyülő a felmérések szerint.

"Kivéve, hogy a túlnyomó többségük nem háborús menekült. Amúgy a FIDESZ-KDNP minden csak nem keresztény, még ha ezt is állítják magukról."

És szerinted ha kiderül hogy csak gazdasági bevándorló, helyes az éheztetés?

"Aki civilekre lő rakétákat, kivégzi a fogjokat, és öngyilkos merénylőket küld az nem terrorista szerinted?"

De terrorista viszont a palesztinok rá vannak erre kényszerítve. Nem helyeslem de tudom hogy nincs más fegyverük a náci izrael ellen. Nincs hadseregük, se haditechnikájuk. Ezzel szemben Izrael modern hadsereggel rendelkezik és nincs semmi oka hogy ilyen sok palesztint civilt gyilkoljon de mégis ezt tesz. Nőket, gyereket válogatás nélkül helyben agyonlövik.

"Nagyon érdekes, hogy az izraeli-arab konfliktuson hőzöng ennyi ember, de az hogy Kína épp az ujgurok módszeres ki írtásán dolgozik az senkit se érdekel, pedig Kína nem Kelet Turkesztán 90 százalékát hanem az egészét szállta meg és annektálta, és táborokba viszik az ujgurokat, koncepciós perekben halálra itélik őket, mecseteket rombolnak le, érdekes módon ez senkit se érdekel, még a muszlimokat sem. Na ezért mondom, hogy zsidóztok amikor Izraelt szidjátok, mert az ujgurokat bezzeg le se sz@*ja a világ."

Nincs ebben semmi érdekes. Izrael 70 éve irtja a palesztinokat, Kína viszont csak néhány éve kezdett bele. Az is benne van hogy Kína nagyhatlaom, ezért nem mindenki mert beszólni neki. Egyébként a keresztény világ sem Izraelt sem Kínát nem ítéli el kellőképpen és még véletlenül sem beszél népirtásról, mert ugye az áldozatok "csak" muszlimok az elkövetőek pedig nem. Persze ha Törökország azt mondja leszámol a kurd terrorszervezetel akkor ugyanez a keresztény világ egyből népirtás kiált.

"Ha valaki szándékosan támogatja őket akkor esetleg az Szaúdi-Arábia, Qatar, Pakisztán, újabban Törökország, de biztos nem a nyugat."

Akkor tisztázzuk. Szaud-Arábiát a keresztény Nyugat hozta létre és tartja fent, a szaud család pedig őket szolgálja, így nem meglepő hogy támogatják a nyugat által létrehozott terrorszervezeteket. A másik három országról ez nem mondható el. Főleg nem Törökországról.

"Az iszlám is üldözte a többi vallást ahogy terjeszkedett, és a mai napig üldözik a keresztényeket a Közel-keleten."

Szintén hazugság. Az iszlám vallás toleráns más vallásokkal és nem is üldözik ezeket. A közel-keleten ami az iszlám világ szíve máig 15-20 millió őslakos keresztény él, ezzel szemben Nyugat-Euróából a keresztények teljesen kiirtották a muszlimokat, Kelet-Európában pedig csak töredéke maradt. Még az 1990-es években is azon voltak hogy kiirtsák a muszlimokat, lásd délszláv háború.

"Honnan tudod? Amúgy a gyarmatosítás idején még nem is volt kommunizmus."

Én nem látom hogy más etnikumok vallások ilyen brutálisan bántak volna másokkal mint a fehér keresztények tették mikor esélyük volt erre. Vegyük a muszlimokat. Mikor erősebbek voltak a keresztényeknél, nem irtották vagy üldözték őket, a keresztények viszont amint esélyük adódott, gyilkolták a muszlimokat. Például Jeruzsálem esete közismert. Mikor a keresztesek elfoglalták a teljes muszlim civil lakosságot legyilkolták. A muszlimok viszont mikor visszavették megkímélték a keresztény lakosságot. Ezért mondom hogy az csak téged minősít hogy azt állítod mindenki ezt tenné ha elég erős hozzá. Ne keresztényekből indulj ki.

"A Bibilia az tanítja szeresd az ellenségied és imádkozz értük. Jézus is azt mondta a kereszten ,,Uram, bocsáss meg nekik, nem tudják mit cselekszenek."

Az Ószövetséget akkor nem olvastad? Mert abban az van hogy irtsd ki a más vallásúakat, gyilkolj le nőt gyereket, a szűz lányokat tartsd meg szexrabszolgának stb. És ezek a Biblia szerint Isten parancsa. Mivel én is hívő vagyok, tudom hogy Isten ilyesmit nem parancsolna de a Bibliában ez áll.

"Pedig nagyon úgy beszélsz róluk."

Te is igazat adtál nekem mikor azt mondtad más is ezt tenné ha technológiailag olyan fejlett lenne.

2019. nov. 3. 15:26
 62/93 anonim ***** válasza:
29%

"Akik később vándoroltak be délről de többségük nem rabszolgák leszármazottja. Ismétlem, Ha az Oszmán birodalom részt vett volna jelentősen a fekete rebszolgakereskedelemben most tele lenne a területe feketékkel de ugye nem így van."

Te biztos jobban tudod mint a történészek.

"Nem azt kértem hogy amerikai propagandát linkelj hanem bizonyítékot a népirtásra.Én sokszor jártam Törökországban, ismerem a török embereket, beszélem a nyelvet és követem az ottani eseményeket így elég biztosan tudom mi a helyzet. Nincs és nem is volt semmiféle kurd népirtás. Törökország 4 millió menekültet fogadott be közülük többszázezer kurd. Már a 90-es években az első öbölháború idején százezrével fogadták be a kurd menekülteket. Szerinted aki irtja a kurdokat az befogadná őket? Összeségében 15-20 millió kurd él Törökországban mindenfelé és ugyanolyan jogaik vannak mint a törökönek. Magyarországon a cigányoknak ezerszer rosszabb a helyzete mint a Törökországi kurdoknak. Egyébként a török hadseregben is sok kurd szolgál vagy velük szövetségben milicistaként."

Egyrészt, ha nem lettek volna elnyomva a kurdok a PKK nem kezdett volna fegyveres ellenállásba. Másrészt Magyarországon a cigányoknak ugyan olyan jogaik vannak mint a magyaroknak, nincsenek elnyomva, és főleg nem bombázza őket a magyar állam, ahogy a török állam a kurdokat.

"Mivel nem tudod bizonyítani a népirtás vádját a te keresztény vallásos szerint is Isten előtt kell számot adnod ezért a rágalmazásért. Csak szólok hogy ne érjen téged meglepetésként."

Meg vagyok győződve róla, hogy egy konkrét etnikai csoport ellen irányuló támadás amiben nők és gyerekek is áldozatul esnek nem csak a ,,terroristák" az népirtás. Erdogánnak akit annyira védesz pedig miattuk kell majd számot adnia. Egyébként Isten dolga az ítélkezés, nem a miénk.

"Én pedig azt látom hogy egyértelmű a párhuzam. Lehet a jelenlegi kormány nem meggyőződésből teszi de elindíthat egy olyan lavinát ami eredményeképpen 5-10 év múlva olyanok jönnek hatalomra akik meggyőződésből muszlimellenesek. És onnan már csak néhány lépés a koncentrációs táborokig. A magyar társadalom amúgy is az egyik leginkább idegengyülő a felmérések szerint."

Először is, még ha hatalomra is kerülne egy meggyőződéses muszlim gyűlölő kormány (ami elég valószínűtlen) akkor sem lesznek koncentrációs táborok, már nem a 20. században vagyunk, de ha netán mégis ilyet tenne egy jövőbeli magyar kormány a többi ország vetne ennek véget, ahogy a Jugoszláv polgárháborúban elkövetett etnikai tisztogatásoknak is ők vetettek véget. Szóval nyugodj meg, senki nem fogja bántani a magyarországi muszlim közösséget. A felmérésekről pedig annyit, hogy ha 6 nyugati országban és Magyarországon végeznek felmérést, persze hogy Magyarország jön ki legalul, de ha végeznének ugyan ilyen felmérést a közép-európai országok között hidd el, Magyarország nem is jönne ki olyan rosszul.

"És szerinted ha kiderül hogy csak gazdasági bevándorló, helyes az éheztetés?"

Nem, akkor ki kell toloncolni ha nincsenek papírjai és nem valódi menekült.

"De terrorista viszont a palesztinok rá vannak erre kényszerítve. Nem helyeslem de tudom hogy nincs más fegyverük a náci izrael ellen. Nincs hadseregük, se haditechnikájuk. Ezzel szemben Izrael modern hadsereggel rendelkezik és nincs semmi oka hogy ilyen sok palesztint civilt gyilkoljon de mégis ezt tesz. Nőket, gyereket válogatás nélkül helyben agyonlövik."

Érdekes, a palesztinoknak nincs más választásuk, a kurdok sincs, de a palesztinokat véded, a kurdokat nem, ez nekem továbbra is úgy tűnik, hogy zsidózni akarsz.

"Nincs ebben semmi érdekes. Izrael 70 éve irtja a palesztinokat, Kína viszont csak néhány éve kezdett bele. Az is benne van hogy Kína nagyhatlaom, ezért nem mindenki mert beszólni neki. Egyébként a keresztény világ sem Izraelt sem Kínát nem ítéli el kellőképpen és még véletlenül sem beszél népirtásról, mert ugye az áldozatok "csak" muszlimok az elkövetőek pedig nem. Persze ha Törökország azt mondja leszámol a kurd terrorszervezetel akkor ugyanez a keresztény világ egyből népirtás kiált."

Te miről beszélsz, a nyugati politikusok a mainstream médiával együtt mind elítélik Izrael palesztin ellenes politikáját, egyedül az USA áll ki Izrael mellett, de muszlim országok ugyan úgy sz@r*ak az ujgurokra mint a nyugat.

"Akkor tisztázzuk. Szaud-Arábiát a keresztény Nyugat hozta létre és tartja fent, a szaud család pedig őket szolgálja, így nem meglepő hogy támogatják a nyugat által létrehozott terrorszervezeteket. A másik három országról ez nem mondható el. Főleg nem Törökországról."

Persze, ha Szaúd-Arábia a nyugatot szolgálja ahogy te fogalmaztál é azt nem értem, hogy akkor a Szaúd-Arábiában kiképzett wahabista imámok miért radikalizálják a muszlimokat és miért mondják nekik, hogy a nyugat az ellenség, és Irán ellen vív proxy háborúkat ilyen szervezeteken keresztül stb. Ami a többi országot illeti, Pakisztán támogatja a kashmiri terroristákat India ellen, Qatar a szomáliai dzsihádistákat a szomáli kormány ellen, Törökország az szíriai polgár háborúban nem csak a lázadókat hanem Al-Kaidával kapcsolatban álló dzsihádista szervezeteket is támogatott nem csak a szír rezsim hanem az SDF ellen is. Arról nem is beszélve, hogy sokkal jobban támadja a kurdokat mint pár éve az Iszlám Államot, nekem ne mond hogy a kurdok veszélyesebbek mint az ISIS, épp hogy a kurdok az ISIS ellen harcoltak.

"Szintén hazugság. Az iszlám vallás toleráns más vallásokkal és nem is üldözik ezeket. A közel-keleten ami az iszlám világ szíve máig 15-20 millió őslakos keresztény él, ezzel szemben Nyugat-Euróából a keresztények teljesen kiirtották a muszlimokat, Kelet-Európában pedig csak töredéke maradt. Még az 1990-es években is azon voltak hogy kiirtsák a muszlimokat, lásd délszláv háború."

Még hogy nem üldözik, hazugság, csak az nem látja, hogy a közel-keleti keresztény kisebbségeket üldözik aki nem akarja látni. Kelet-Európát pedig önként hagyták el tömegesen a muszlimok miután a törököket kiűzték, a Balkánon pedig etnikai és nem vallási alapon irtották a bosnyákokat és a koszovói albánokat (ettől ugyan nem lesz kevésbé szörnyű).

"Én nem látom hogy más etnikumok vallások ilyen brutálisan bántak volna másokkal mint a fehér keresztények tették mikor esélyük volt erre. Vegyük a muszlimokat. Mikor erősebbek voltak a keresztényeknél, nem irtották vagy üldözték őket, a keresztények viszont amint esélyük adódott, gyilkolták a muszlimokat. Például Jeruzsálem esete közismert. Mikor a keresztesek elfoglalták a teljes muszlim civil lakosságot legyilkolták. A muszlimok viszont mikor visszavették megkímélték a keresztény lakosságot. Ezért mondom hogy az csak téged minősít hogy azt állítod mindenki ezt tenné ha elég erős hozzá. Ne keresztényekből indulj ki."

Saladin valóban megkímélte a keresztényeket, ez neked elég bizonyíték, hogy minden muszlim ilyen? A mamlukok a földel tettek egyenlővé több várost és megölték a lakosságot a Szent Földön, azért, hogy a kereszteseknek ne legyen hová vissza térniük, ezért nem tettek rá több kísérletet. De persze ez is hazugság szerinted. Gondolom a törökök sem raboltak gyereket hogy janicsárt neveljenek belőlük, ahogy a mamlukok sem egyiptomi rabszolga harcosok voltak, Timur Lenk nem mészároltatott le több százezer hindut, sőt, miután a muszlimok meghódították az arab félszigetet nem támadták az összes szomszédjukat, Bizáncot, Perzsiát, Egyiptomot, a berbereket majd a Vízigót királyságot, a Frank birodalmat (mindezt jóval a keresztes háborúk előtt), nem fizetettek külön adót a nem muszlimokkal, nem ejtettek rabszolgákat, nem romboltak le templomokat, ezt mind a keresztények találták ki, ugye?

"Az Ószövetséget akkor nem olvastad? Mert abban az van hogy irtsd ki a más vallásúakat, gyilkolj le nőt gyereket, a szűz lányokat tartsd meg szexrabszolgának stb. És ezek a Biblia szerint Isten parancsa. Mivel én is hívő vagyok, tudom hogy Isten ilyesmit nem parancsolna de a Bibliában ez áll."

Jézus tanításai felül írják az Ószövetséget.

"Te is igazat adtál nekem mikor azt mondtad más is ezt tenné ha technológiailag olyan fejlett lenne."

Megint nem értetted meg amit írtam, vagy csak nem akartad. Én úgy értettem, hogy más is ezt tette volna azokban az időkben, teljesen világos, hogy nem a 21. századról beszéltem, már egy óvodás is megértette volna ezt, te hogy nem érted?

2019. nov. 3. 18:09
 63/93 anonim ***** válasza:
29%

"Egyébként a török hadseregben is sok kurd szolgál vagy velük szövetségben milicistaként."

Izrael hadseregében is szolgának etnikai arabok akiknek van izraeli állampolgársága.

2019. nov. 3. 18:10
 64/93 anonim ***** válasza:
28%
18:09: tegyük már hozzá, hogy Mohamed tákolmánya többek között az Ószövetségen is alapul, a kereszténység mellett.
2019. nov. 3. 18:55
 65/93 anonim ***** válasza:
59%

No, a törökök legújabb háborús bűnei, csak hogy idegeljük egy kicsit súlyosan identitászavaros barátunkat:

[link]

Persze, még mindig támadnak és támadnak.

[link]

2019. nov. 3. 21:00
 66/93 anonim ***** válasza:
25%

"Te biztos jobban tudod mint a történészek."

Ha van olyan történész aki azt állítja hogy az Oszmán-Birodalom jelentősen részt vett a fekete rabsdzolgakereskedelemben az nem mond igazat. Oszmán-Birodalom területén nem élnek ma feketék.

"Egyrészt, ha nem lettek volna elnyomva a kurdok a PKK nem kezdett volna fegyveres ellenállásba."

Ez igaz, el voltak nyomva de csak az 1980-90-es évekig és még akkor sem volt semmiféle népirtás ellenük. Pont Erdogan volt az aki kiterjesztette a kurdok jogait. Ma már ugyanolyan jogaik vannak mint bármelyik európai kisebbségnek, de a PKK ma is létezik ami azt mutatja hogy nem a kurdok jogaiért harcolnak.

"Másrészt Magyarországon a cigányoknak ugyan olyan jogaik vannak mint a magyaroknak, nincsenek elnyomva, és főleg nem bombázza őket a magyar állam, ahogy a török állam a kurdokat."

A török állam nem a kurdokat bombázza hanem a PKK terroristáit. Ez megint olyan állítás részedről amit nem igaz és nem is tudod bizonyítani. Sokszor tapasztaltam hogy nektek keresztényeknek nem egy az igazmondás. Magyarországon a cigányoknak ugyan olyan jogaik vannak mint a magyaroknak, papíron. Valójában viszont gyülöletnek és diszkriminációnak vannak kitéve. A Törökországi kurdoknál ilyesmiről szó nincs.

"Meg vagyok győződve róla, hogy egy konkrét etnikai csoport ellen irányuló támadás amiben nők és gyerekek is áldozatul esnek nem csak a ,,terroristák" az népirtás."

Nem azt kérdeztem hogy miről vagy meggyőződve, hanem hogy mutass bizonyítékot. A te meggyőződésednek a bizonyító ereje nulla.

"Erdogánnak akit annyira védesz pedig miattuk kell majd számot adnia."

Ha Erdogan kurdokat akarna gyilkolni akkor ehhez nem kellene Szíriába mennie. Törökországban is él 15-20 millió kurd. És nem fogadna be több százezer kurd menekültet. Szóval még mindig aljas rágalom amit állítasz.

"Egyébként Isten dolga az ítélkezés, nem a miénk."

Én nem ítélkeztem feletted csak felhívtam a figyelmedet hogy amit állítasz az rágalom amiért a te vallásod alapján Isten előtt kell majd számot adnod.

"Először is, még ha hatalomra is kerülne egy meggyőződéses muszlim gyűlölő kormány (ami elég valószínűtlen) akkor sem lesznek koncentrációs táborok, már nem a 20. században vagyunk, de ha netán mégis ilyet tenne egy jövőbeli magyar kormány a többi ország vetne ennek véget, ahogy a Jugoszláv polgárháborúban elkövetett etnikai tisztogatásoknak is ők vetettek véget."

A délszláv háború pont arra bizonyíték hogy ilyesmi bármikor megtörténhet Európában. Ha az 1990-es években megkérdezed volna hogy előfordulhat-e Európában olyan népirtás mint a 2. világháború alatt kb mindenki azt felelte volna hogy kizárt, és mégis megtörtént 1995-ben. A keresztény békefenntartók adták át a muszlim civileket a szerbeknek akik koncentrációs táborba zárták őket és végeztek velük. Csak mikor már nagyon eldurvult, akkor lépet közbe az USA. Európa viszont még ekkor is csak nézte ahogy muszlimokat tömegesen semmisítenek meg.

"de ha végeznének ugyan ilyen felmérést a közép-európai országok között hidd el, Magyarország nem is jönne ki olyan rosszul."

Az igaz hogy közép-európai országokban nagyobb az idegengyűlölet mint nyugaton de ettől még nem lesz jobb Magyarországon.

"Szóval nyugodj meg, senki nem fogja bántani a magyarországi muszlim közösséget."

Én pont nem ezt látom. Ugyanaz látszik megismétlődni mint 70 éve. Rémélem a vége nem lesz ugyanaz.

"Érdekes, a palesztinoknak nincs más választásuk, a kurdok sincs, de a palesztinokat véded, a kurdokat nem, ez nekem továbbra is úgy tűnik, hogy zsidózni akarsz."

De a kurdokat is védem, a kurd terroristákat viszont nem. A két nép helyzete nagyon különbözik. A palesztinokat Izrael 70 éve irtja. Elüldözik őket a saját hazájukból. Bármit megtehet velük Izrael és nincs hadseregük hogy megvédjék magukat. A kurdok viszont békében élnek Törökországban mindenfelé. A törökök nem akarják elvenni a földjüket, és nem akarják elüldözni őket. Sőt befogadják a kurd menekülteket. Igy beláthatod hogy az állításom igaz. A palesztinok rá vannak kényszerítve a terrorra, mig egy Törökországi kurdnak ma semmi oka nincs hogy robbantgasson.

"Te miről beszélsz, a nyugati politikusok a mainstream médiával együtt mind elítélik Izrael palesztin ellenes politikáját, egyedül az USA áll ki Izrael mellett, de muszlim országok ugyan úgy sz@r*ak az ujgurokra mint a nyugat."

Inkább te miről beszélsz? Ha Izrael tetteinek súlyosságát nézzük, kb nulla az amit a nyugati politikusok tesznek. Mikor Izrael vérfürdőt rendez kicsit odaszólnak hogy azért nem kellene tömegesen gyilkolni a palesztin gyerekeket. És mi tett Európa mikor Törökország bejelentette hogy katonai akciót kezd a szíriai YPG terroristái ellen? Még el sem kezdődött de már népirtással rágalmazták Törökországot és összehívtak mindenkit hogy milyen szankciókat vezessenek be Törökország ellen. A muszlim országokat igenis érdeklik az ujgurok sorsa, csak a muszlim országok vezetőit nem mert azok néhány kivételtől eltekintve a nyugatiak bábja. Erdogan például nem az, azért támadják ennyire nyugaton.

"Persze, ha Szaúd-Arábia a nyugatot szolgálja ahogy te fogalmaztál é azt nem értem, hogy akkor a Szaúd-Arábiában kiképzett wahabista imámok miért radikalizálják a muszlimokat és miért mondják nekik, hogy a nyugat az ellenség,"

Azért mert a nyugat azt akarja hogy ez a vahabita szélsőséges nézet terjedjen el. A nyugat nem akarja hogy az emberek megismerjék az igazi iszlám vallást mert az olyan értékeket képvisel ami nem tesz jót az uzsora kamaton alapuló gazdaságuknak. A keresztény egyház szintén benne van mert fél hogy az a kevés híve is áttér az iszlám vallásara. Azt akarják hogy az iszlám szó hallatán egy turbános gépfegyverrel hadonászó vadember jusson eszedbe a béke és tolerancia vallása helyett.

"és Irán ellen vív proxy háborúkat ilyen szervezeteken keresztül"

Irán a másik muszlim állam ami nincs nyugati irányítás alatt ezért ellenséges szaud arábia velük.

"Ami a többi országot illeti, Pakisztán támogatja a kashmiri terroristákat India ellen,"

A Nyugat érdeke hogy India és Pakisztán egymást gyengítsék. Az ilyen terorszervezetek tökéletesek erre a célra.

"Qatar a szomáliai dzsihádistákat a szomáli kormány ellen,"

Nem Katar támogatja őket hanem az USA. Biztosan hallottál a szomáliai kalózokról. Nem véletlenül kalózkodnak ott, ugyanis arra van a hajózási útvonal amin Kína szállítja az áruit.

"Törökország az szíriai polgár háborúban nem csak a lázadókat hanem Al-Kaidával kapcsolatban álló dzsihádista szervezeteket is támogatott nem csak a szír rezsim hanem az SDF ellen is."

Ez sem igaz. Szintén az USA vezetésével a Nyugat kezdte el támogatni ezeket a dzsihádista szervezeteket Aszad ellen. Mikor kitört a polgárháború Törökország még jóban volt az USA-val ezért nem foglalkozott ezekkel a szervezetekkel, de ahogy megromlott a viszony fellépett ellenük, főleg az ISIS ellen.

"Arról nem is beszélve, hogy sokkal jobban támadja a kurdokat mint pár éve az Iszlám Államot, nekem ne mond hogy a kurdok veszélyesebbek mint az ISIS, épp hogy a kurdok az ISIS ellen harcoltak."

Nem csak én mondom hanem Trup is ezt mondta. Persze ezt csak azért mondta hogy lenyugtassa Törökországot. Véleményem az hogy mindkettő terrorszervezet. Illetve pontosítsunk. Helytelenül használod a kurdok megjelölést. Nincs olyan hogy a kurdok. Kezdjük ott hogy ők még törzsi felfogásban gondolkodnak és kicsit sem egységesek. Például Törökország az Észak-Iraki autonóm területen élő kurdokkal jóban van.

"Még hogy nem üldözik, hazugság, csak az nem látja, hogy a közel-keleti keresztény kisebbségeket üldözik aki nem akarja látni."

Nem muszlim országok üldözik az ottani keresztényeket hanem az ISIS és csak üldözte. És nem csak a keresztényeket hanem muszlimokat is üldözték. Ajánlom olvasd el. Ez a szíriai keresztények véleménye és megerősítik amit mondok. Szerintük is a Nyugati keresztény világ támogatja a terrorszervezeteket akik keresztényeket gyilkolnak.

[link]

"Kelet-Európát pedig önként hagyták el tömegesen a muszlimok miután a törököket kiűzték,"

Ez újabb hazugság méghozzá az aljas kategóriából. Méghogy önként. Miután a török hadsereget kiűzték Magyarországról, legyilkolták a muszlim lakosságot vagy elüldözték őket, és ez történt a Balkán egészén. Olvasd át ezt szépen:

[link]

Eszerint 10 millió muszlimnak kellett elmenekülnie Európából és ebben nincsenek benne azok akiket megöltek.

"a Balkánon pedig etnikai és nem vallási alapon irtották a bosnyákokat és a koszovói albánokat (ettől ugyan nem lesz kevésbé szörnyű)."

A délszláv háború nem lehet etnikai alapú mert ahogy a nevében is benne van szlávok vívták vallási alapon.

"Saladin valóban megkímélte a keresztényeket, ez neked elég bizonyíték, hogy minden muszlim ilyen?"

Ez csak egy példa volt. Általában véve az arab és török államok toleránsan bántak a keresztényekkel, a keresztények viszont egyből legyilkolták a muszlimokat amikor tehették.

"A mamlukok a földel tettek egyenlővé több várost és megölték a lakosságot a Szent Földön, azért, hogy a kereszteseknek ne legyen hová vissza térniük, ezért nem tettek rá több kísérletet."

Ez így ahogy van nem igaz.

"Gondolom a törökök sem raboltak gyereket hogy janicsárt neveljenek belőlük, ahogy a mamlukok sem egyiptomi rabszolga harcosok voltak,"

A törökök nem raboltak el senkit. Kötelező szolgálat volt egyes területeken, igaz gyerekkorúak esetén is. Ha téged kötelezően behív katonának a magyar állam az nem emberrablás. Egyébként nem csak katonának alkalmazták őket hanem az államigazgatásban is amiért fizetést kaptak oktatásban részsültek és közülük kerültek ki az állam vezetői is. A mamelukok török származású katonák voltak, és nem keresztények.

"Timur Lenk nem mészároltatott le több százezer hindut,"

Timur Lenk a muszlimokkal volt a legkegyetlenebb. Indiába a muszlim Delhi szultánság ellen indított hadjáratot.

"miután a muszlimok meghódították az arab félszigetet nem támadták az összes szomszédjukat, Bizáncot, Perzsiát, Egyiptomot, a berbereket majd a Vízigót királyságot, a Frank birodalmat (mindezt jóval a keresztes háborúk előtt),"

Bizánc kezdte a háborút a muszlimok ellen. Ez biztos. A többit nem tudom hogy kezdődött. Gyanítom hogy a perzsák is.

"nem fizetettek külön adót a nem muszlimokkal,"

De mivel mindenkinek kell adóznia. A muszlimoknak is kellett adót fizetnie, amit a keresztények nem fizettek.

"nem ejtettek rabszolgákat, nem romboltak le templomokat, ezt mind a keresztények találták ki, ugye?"

Előfordulhatott de sokkal ritkábban mint gondolod. És ez még így is sokkal jobb mint ahogy a keresztények bántak a muszlimokkal mert az totális népirtás volt.

"Jézus tanításai felül írják az Ószövetséget."

Nem azt mondtad hogy keresztény vagy? A helyzet az hogy nem írják felül. Nincs olyan vers a Bibliában ami ezt kijelentené. Sőt, Jézus maga mondja hogy nm azért jött hogy eltörölje a törvényt. Azt mondta be kell tartani a törvényt. Szóval ezt is rosszul tudod.

"Én úgy értettem, hogy más is ezt tette volna azokban az időkben, teljesen világos, hogy nem a 21. századról beszéltem, már egy óvodás is megértette volna ezt, te hogy nem érted?"

Igy sem jársz jobban mert a keresztények ma is ugyanazt teszik mint az elmúlt 2000 évben. gyilkolnak, leigáznak, elnyomnak, szegénységben tartanak, felsőbbrendűnek képzelik magukat, közben meg békéről és emberi jogokról papolnak.

2019. nov. 4. 23:11
 67/93 anonim ***** válasza:
0%

"Izrael hadseregében is szolgának etnikai arabok akiknek van izraeli állampolgársága."

A különböző török államokban 1000 éve szolgálnak kurd katonák.

2019. nov. 4. 23:12
 68/93 anonim ***** válasza:
0%

"18:09: tegyük már hozzá, hogy Mohamed tákolmánya többek között az Ószövetségen is alapul, a kereszténység mellett."

Az iszlám szerint a Tóra és az Evangélium is Isteni kinyilatkoztatás de a mai már nem az eredeti. Ezeket idővel meghamisították. Az Ószövetségben található véres, erőszakos versek és a zsidók képzelt kiválasztottsága a gyökre annak hogy keresztények erőszakossá váltak illetve felsőbbrendű tévképzetüknek is az Ószövetség a forrása.

2019. nov. 4. 23:16
 69/93 anonim ***** válasza:
0%

"No, a törökök legújabb háborús bűnei, csak hogy idegeljük egy kicsit súlyosan identitászavaros barátunkat"

Ez komoly? A kurd terrorszervezet oldalát linkeled be mint forrás? :) Olyan mintha a ku klux klán weboldalára hivatkoznál.

2019. nov. 4. 23:18
 70/93 anonim ***** válasza:
60%

"Ha van olyan történész aki azt állítja hogy az Oszmán-Birodalom jelentősen részt vett a fekete rabsdzolgakereskedelemben az nem mond igazat. Oszmán-Birodalom területén nem élnek ma feketék."

Ha van olyan? Ebből látszik, hogy még csak utána sem jártál a témának.

"Ez igaz, el voltak nyomva de csak az 1980-90-es évekig és még akkor sem volt semmiféle népirtás ellenük. Pont Erdogan volt az aki kiterjesztette a kurdok jogait. Ma már ugyanolyan jogaik vannak mint bármelyik európai kisebbségnek, de a PKK ma is létezik ami azt mutatja hogy nem a kurdok jogaiért harcolnak."

Nem volt népirtás? Akkor hová tűnt több százezer kurd? A PKK autonómiát akar a kurdoknak.

"A török állam nem a kurdokat bombázza hanem a PKK terroristáit. Ez megint olyan állítás részedről amit nem igaz és nem is tudod bizonyítani. Sokszor tapasztaltam hogy nektek keresztényeknek nem egy az igazmondás. Magyarországon a cigányoknak ugyan olyan jogaik vannak mint a magyaroknak, papíron. Valójában viszont gyülöletnek és diszkriminációnak vannak kitéve. A Törökországi kurdoknál ilyesmiről szó nincs."

Gondolom a nők és a gyereket akik megsérültek/meghaltak szintén a PKK tagjai voltak, ugye? Az emberek (kurdok és arabok egyaránt) akiknek el kellett menekülni a bombázások miatt szintén a PKK tagjai voltak, ugye?

"Nem azt kérdeztem hogy miről vagy meggyőződve, hanem hogy mutass bizonyítékot. A te meggyőződésednek a bizonyító ereje nulla."

Bezzeg a tiédnek...

"Ha Erdogan kurdokat akarna gyilkolni akkor ehhez nem kellene Szíriába mennie. Törökországban is él 15-20 millió kurd. És nem fogadna be több százezer kurd menekültet. Szóval még mindig aljas rágalom amit állítasz."

Vannak kurdok is a menekültek között ennyi az egész, nem kurd menekülteket fogadott be hanem szíriai menekülteket akik között kurdok is vannak. De a török offenzíva miatt még több embernek kellett elmenekülnie.

"Én nem ítélkeztem feletted..."

Ennyire cinikus nem lehetsz.

"Én pont nem ezt látom. Ugyanaz látszik megismétlődni mint 70 éve. Rémélem a vége nem lesz ugyanaz."

Ha komolyan gondolod akkor paranoiás vagy.

"De a kurdokat is védem, a kurd terroristákat viszont nem. A két nép helyzete nagyon különbözik. A palesztinokat Izrael 70 éve irtja. Elüldözik őket a saját hazájukból. Bármit megtehet velük Izrael és nincs hadseregük hogy megvédjék magukat. A kurdok viszont békében élnek Törökországban mindenfelé. A törökök nem akarják elvenni a földjüket, és nem akarják elüldözni őket. Sőt befogadják a kurd menekülteket. Igy beláthatod hogy az állításom igaz. A palesztinok rá vannak kényszerítve a terrorra, mig egy Törökországi kurdnak ma semmi oka nincs hogy robbantgasson."

Nem veszik el a földjüket? Ember, Kurdisztán hivatalosan nem létezik, egy része a mai Törökországhoz tartozik ahol a kurdok többségben vannak, ennek ellenére nem kapnak autonómiát, ami járna nekik. A palesztinok arabok, rengeteg arab ország van, Gázát ők irányítják, Ciszjordánia egyes részeit részlegesen vagy teljesen irányítják, a kurdoknak 0 önrendelkezése van Törökországban és nincs saját országuk sem, össze sem lehet hasonlítani a kettőt.

"Inkább te miről beszélsz? Ha Izrael tetteinek súlyosságát nézzük, kb nulla az amit a nyugati politikusok tesznek. Mikor Izrael vérfürdőt rendez kicsit odaszólnak hogy azért nem kellene tömegesen gyilkolni a palesztin gyerekeket. És mi tett Európa mikor Törökország bejelentette hogy katonai akciót kezd a szíriai YPG terroristái ellen? Még el sem kezdődött de már népirtással rágalmazták Törökországot és összehívtak mindenkit hogy milyen szankciókat vezessenek be Törökország ellen. A muszlim országokat igenis érdeklik az ujgurok sorsa, csak a muszlim országok vezetőit nem mert azok néhány kivételtől eltekintve a nyugatiak bábja. Erdogan például nem az, azért támadják ennyire nyugaton."

Még hogy támadják. Könyörgöm, a nyugat csak a száját járatja a török offenzívról, de semmit nem tesznek. Az hogy elítélik és hogy szankciókkal fenyegetőznek sem Erdogánt nem hatja meg, sem a kurdokon nem fog segíteni.

"Azért mert a nyugat azt akarja hogy ez a vahabita szélsőséges nézet terjedjen el. A nyugat nem akarja hogy az emberek megismerjék az igazi iszlám vallást mert az olyan értékeket képvisel ami nem tesz jót az uzsora kamaton alapuló gazdaságuknak. A keresztény egyház szintén benne van mert fél hogy az a kevés híve is áttér az iszlám vallásara. Azt akarják hogy az iszlám szó hallatán egy turbános gépfegyverrel hadonászó vadember jusson eszedbe a béke és tolerancia vallása helyett."

Melyik keresztény egyházra gondolsz konkrétan?

"Irán a másik muszlim állam ami nincs nyugati irányítás alatt ezért ellenséges szaud arábia velük."

Igen, nyilván ezért ellenséges velük, biztos nem azért mert shiíták akiket eretneknek tartanak.

"A Nyugat érdeke hogy India és Pakisztán egymást gyengítsék. Az ilyen terorszervezetek tökéletesek erre a célra."

Értem akkor most már a pakisztáni rezsim is azért támogatja a terroristákat, mert ők is a nyugat bábjai? Biztos nem azért, mert maguknak akarják Kashmirt, á, dehogy.

"Nem Katar támogatja őket hanem az USA. Biztosan hallottál a szomáliai kalózokról. Nem véletlenül kalózkodnak ott, ugyanis arra van a hajózási útvonal amin Kína szállítja az áruit."

A én Al-Shababra gondoltam konkrétan nem a kalózokra. A szomáli kalózok tulajdonképpen ugyan olyanok mint a berber kalózok voltak régen.

"Ez sem igaz. Szintén az USA vezetésével a Nyugat kezdte el támogatni ezeket a dzsihádista szervezeteket Aszad ellen. Mikor kitört a polgárháború Törökország még jóban volt az USA-val ezért nem foglalkozott ezekkel a szervezetekkel, de ahogy megromlott a viszony fellépett ellenük, főleg az ISIS ellen."

Közben az ISIS-től vásárolta az olajat.

"Nem csak én mondom hanem Trup is ezt mondta. Persze ezt csak azért mondta hogy lenyugtassa Törökországot. Véleményem az hogy mindkettő terrorszervezet. Illetve pontosítsunk. Helytelenül használod a kurdok megjelölést. Nincs olyan hogy a kurdok. Kezdjük ott hogy ők még törzsi felfogásban gondolkodnak és kicsit sem egységesek. Például Törökország az Észak-Iraki autonóm területen élő kurdokkal jóban van."

Éppenséggel a kurdok pont hogy nem. A kurdok sokkal világiasabbak az araboktól, inkább az arabokra igaz a törzsi gondolkodás, az afgánokra, nem a kurdokra. Törökország pedig azért van jóban Iraki Kurdisztánnal mert az messzebb van. De a Szíriával határos, Erdogán nem tűri meg a szíriai kurdok önrendelkezését, mert fél hogy akkor a törökországi kurdok is ki akarják majd harcolni maguknak és ez Erdogán valódi motivációja.

"Nem muszlim országok üldözik az ottani keresztényeket hanem az ISIS és csak üldözte. És nem csak a keresztényeket hanem muszlimokat is üldözték. Ajánlom olvasd el. Ez a szíriai keresztények véleménye és megerősítik amit mondok. Szerintük is a Nyugati keresztény világ támogatja a terrorszervezeteket akik keresztényeket gyilkolnak."

Tény, hogy az ISIS a muszlimokat is üldözte, de a közel-keleti keresztényeket nem csak az ISIS üldözi, nem mondtam, hogy az ottani államok üldözik, az ottani radikálisok. Egyiptomban álig felfegyverzett katonák őrködnek több kopt keresztény templom előtt nehogy a radikálisok felgyújtsák. Más országok még ennyit sem tesznek a keresztény kisebbség védelme érdekében, nem ők üldözik őket, de nem is védik meg.

" [link]

Bevallom erről nem hallottam.

"A délszláv háború nem lehet etnikai alapú mert ahogy a nevében is benne van szlávok vívták vallási alapon."

Egyrészt a koszovói albánok nem szlávok, másrészt a szlávok annyira nacionalisták, hogy még a más szlávokat sem tartanak egyenlő nemzetnek magukkal. Egyébként komolyan azt hiszed, hogy megúszták volna a bosnyákok ha nem muszlimok? A szerbek és a horvátok még egymáson is etnikai tisztogatásokat követtek el, válogatás nélkül ölték egymás civiljeit pedig egyik sem muszlim nép.

"Ez csak egy példa volt. Általában véve az arab és török államok toleránsan bántak a keresztényekkel, a keresztények viszont egyből legyilkolták a muszlimokat amikor tehették."

Én nem fogok hazudni neked. Neked már eleget hazudtak.

"Ez így ahogy van nem igaz."

Nem hát, semmi nem igaz ami nem a te álláspontodat erősíti meg, minden hazugság ami nem a te álláspontodat erősíti meg.

"A törökök nem raboltak el senkit. Kötelező szolgálat volt egyes területeken, igaz gyerekkorúak esetén is. Ha téged kötelezően behív katonának a magyar állam az nem emberrablás. Egyébként nem csak katonának alkalmazták őket hanem az államigazgatásban is amiért fizetést kaptak oktatásban részsültek és közülük kerültek ki az állam vezetői is. A mamelukok török származású katonák voltak, és nem keresztények."

A mamlukok többsége volt török, de rengeteg cserkesz, grúz, egyiptomi kopt, görög, albán és balkáni szláv is volt közöttük. Persze gondolom ez is hazugság szerinted.

"Timur Lenk a muszlimokkal volt a legkegyetlenebb. Indiába a muszlim Delhi szultánság ellen indított hadjáratot."

Nocsak nocsak, ezek szerint nem csak a fehér keresztények ölték egymást hanem a muszlimok is?

"Előfordulhatott de sokkal ritkábban mint gondolod."

És ezt mire alapozod, azon kívül, hogy szeretnéd hogy így legyen?

"Nem azt mondtad hogy keresztény vagy? A helyzet az hogy nem írják felül. Nincs olyan vers a Bibliában ami ezt kijelentené. Sőt, Jézus maga mondja hogy nm azért jött hogy eltörölje a törvényt. Azt mondta be kell tartani a törvényt. Szóval ezt is rosszul tudod."

Nem is kell kijelenteni, ez teljesen nyilvánvaló. A szeresd az ellenségeidet és imádkozz értük nem össze egyeztethető az Ószövetség moráljával.

"Igy sem jársz jobban mert a keresztények ma is ugyanazt teszik mint az elmúlt 2000 évben. gyilkolnak, leigáznak, elnyomnak, szegénységben tartanak, felsőbbrendűnek képzelik magukat, közben meg békéről és emberi jogokról papolnak."

A keresztények? Talán a nyugat. Aligha lehet kereszténynek nevezni azt a nyugatot ahol leszedik a kereszteket nehogy megsértődjenek a muszlim migránsok, és ahol húsvét imádónak nevezheti egy volt államfő a keresztényeket és ahol egy szót sem szólnak az dzsihádisták által megölt vagy elűzött keresztényekért, és ahol ezek egyike sem zavar szinte senkit.

"Az iszlám szerint a Tóra és az Evangélium is Isteni kinyilatkoztatás de a mai már nem az eredeti. Ezeket idővel meghamisították."

Mi a bizonyíték hogy meg lett hamisítva? Ha nem tévedek nincs benne a Koránban, hogy a Biblia át lett írva, meglett hamisítva, Mohamed Próféta nem mondott ilyet. Ha rosszul tudom kérem a forrást, ha jól tudom akkor áruld el, ha a Prófétád nem mondott ilyet akkor ugyan te és a többi muszlim honnan szedtétek ezt a marhaságot?

"Ez komoly? A kurd terrorszervezet oldalát linkeled be mint forrás? :) Olyan mintha a ku klux klán weboldalára hivatkoznál."

Minden hiteltelen és minden hazugság ami nem téged igazol, ezt már tudjuk.

2019. nov. 5. 20:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!