Honnan veszi magának a bátorságot a New York Times, hogy Orbán Viktorról hazudjon azt állítva, hogy focira veri el a pénzt miközben az egészségügy omladozik?
Annyira szomorú, hogy egyesek még mindig ott tartanak, hogy 10 éve mi volt. Igen, szar volt az MSZP kormány, igen hazudott Gyurcsány meg válság volt stb.
Pontosan ezért lettek leváltva, hogy ez ne így legyen. A fidesznek lassan 10 éve volt arra, hogy rendbe tegye a helyzetet. De mi történt? Úsznak az adósságban a kórházak, óriási a szakember hiány, Németországban vannak az ápolóink mert a tökük kivan, hogy egész hónapban 12 óráznak és a nettó 200 ezret sem viszik haza cserébe.
Beszélhetnénk az alapvető, életmentő gépek hiányáról, arról, hogy nincsen elég eszköz, fertőtlenítő.
Hónapos varolista van a legalapvetobb vizsgálatokra is.
Tudod kedves kommentelő, elvárjuk, hogy ilyen magas adók mellett legyen valami látszatja is a dolgoknak. De gyakorlatilag minden rohad és tovább pusztult a további 10 évben.
Azzal, hogy felújítottak néhány intézményt, még nem oldottak meg semmit.
Komolyan, a sok túlárazott stadionból az ország összes egészségügyi intézményét rendbe lehetett volna tenni. De a kedves kormánynak fontosabb a foci, mint hogy a parasztok ne haljanak meg, amiért nem jutnak időben ellátáshoz.
Tavaly kiderült, hogy daganatos beteg vagyok és sürgősen meg kell műteni. Tovább küldtek a műtét előtt a vizsgálatokra. Szaros ct-re 3,5 hónapot várhattam volna. Sima vervetelre 5 hetet, ultrahangra 3 hónapot.
Elmentem maganorvoshoz, már azon a héten minden vizsgálatot megcsináltak.
Teljesen egyértelmű, hogy a kormány a magán egészségugybe tereli az embereket és meg sem próbálja rendbe hozni az államit
Csak aki nem tud egyik hétről a másikra 50 ezret előcsapni ct-re, az lehet, hogy meghal, vagy menthetetlen lesz, mire sorra kerül..
Eletekrol van szó, fogalmam sincs hogy lehet a kormányt ilyen elvakultan védeni.
Én is szavaztam a Fideszre, 9 éve. Később rajottem, hogy rossz döntés volt.
Jó lenne, ha nem elvakultan, szekta szerűen védenétek a Fideszt, hanem kritikusan gondolkodnátok és észre vennétek a hibákat.
Nagyon szomorú, hogy 7000km-rel arrébb hozták le ezt az újságcikket, miközben a mi összes megyei hírlapunk fossa magából a jobban teljesít propagandát.
Nyugodtan kérdezzétek meg az egészségügyi alkalmazottakat, hogy mit szóltak az óriási béremeléshez. Volt, akinek néhány száz forintot emelkedett havi szinten a fizetése. Mennyire megalázó már szerintem... Főleg, hogy ekkora infláció mellett egy nagyobb emeléssel sem maradna több az ember zsebében.
#23 Nem tudom miről beszélsz, szerintem vagy nagyon béna dokid van vagy kamuzol.
Rokonom nemrég esett el, még aznap több orvos is látta és pár órával később már a CT vizsgálaton is túl voltak. Sajnos tavaly kollégámnak is kellett agyi daganat miatt CT és neki sem kellett várnia, amint felmerült a gyanú, sürgősséggel meg is lett a vizsgálata, nem kellett heteket várnia.
Ahogyan pár éve nálam is volt hogy kellett volna CT és valóban, mivel nem akartam kórházba kerülni akkor azonnal -az én döntésem volt - tényleg ki kellett várnom a 2,5 hónapot a vizsgálatra. De ez rajtam múlt nem a rendszeren. Ha elfogadom hogy beutalnak azonnal a kórházba, tehát hogy sürgős a vizsgálat, akkor legkésőbb másnapra meg lett volna a CT vizsgálat.
Valóban heteket, hónapokat kell várni előjegyzésre, de egy sürgős esetet mindig előrébb vesznek. Vagy te nem csináltál jól valamit vagy az orvosod nem intézte normálisan.
24: akkor ezért éri meg Fidesz-nyalókának lenni...
Pénzt is kapsz az itteni "lelkesedésért", soron-kívüli orvosi ellátás...
B+
24# nem kaptam sürgősségi beutalot. Nyilván nem hagyom ott a fizum jó részét magánorvosnál, ha nem lett volna ilyen hosszú a várólista.
Lehet kamusnak nevezni, ez tényleg megtörtént velem tavaly.
A műtét előtt, amikor már minden papír megvolt, akkor kaptam 1 vérvételt és egy aneszteziológus vizsgálatot , ami tényleg azonnali volt, nem kellett időpontot kérni.
Az összes többi vizsgálat előjegyzéses volt.
Egyébként meg nem ez a lényeg, hanem az egész abnormális helyzet, hogy minden felesleges beruházásra van pénz, de az egészségügy rohad.
Előbb kéne rendbe tenni a szükséges dolgokat, utána jöhetnének a stadionok. Abszurdisztánban persze fordítva van, hiszen létszükséglet, hogy több ezer fős modern, fűtött gyepes stadionja legyen az 500 fős falvaknak is.
#27 Maradjunk annyiban hogy én is elhiszem neked hogy így jártál, cserébe te is hidd el nekem, hogy nem az a megszokott és normális mód ahogyan te jártál, mert nekem meg több esetben teljesen ellentétes a tapasztalatom.
Az egészségügyben valóban nagyon sok gond van és rengeteg idő kell még hogy javuljon, de azt állítani hogy rohad meg össze fog dőlni, az szimpla hazugság.
Sajnos nagyon sok alkalmatlan ember van olyan pozíciókban ahol emberek élete a tét és elég ezekből csak 1-t kifogni száz alkalmas között, az egészségügyben ez is jóvátehetetlen károkat okoz.
Remélem a kezelésed sikeres volt és kívánom hogy ezentúl az alkalmas emberekkel hozzon össze sorsod ne az ilyenekkel. Tényleg csak az orvosodnak kellett volna ráírni a beutalódra hogy sürgős és felemelnie a telefont. A rokonom háziorvosa a balesetet követően másnap még külön fel is hívta telefonon, hogy a CT-nek és a kórházi vizsgálatnak mi lett az eredménye, mert ő komolyan veszi azt hogy orvos és tényleg figyel a betegeire - pedig rengeteg van neki is.
#25 Hiába mutogatod milyen rosszindulatú sötét gyökér vagy, ettől még csak neked lesz rossz.
Veled ellentétben én nem hangoztatom sehol hogy mi a politikai véleményem, legkevésbé orvosnál. Pláne nem hogy a saját esetemet kivéve én nem is voltam ott, de sebaj, téged a leírtak meg a valóság soha nem szoktak zavarni a véleményalkotásban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!