Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Mi a véleményetek a Blizzard...

Mi a véleményetek a Blizzard botrányról?

Figyelt kérdés
Aki nem tudná, a Blizzard egy híres amerikai játékfejlesztő cég (nagyobb játékok tőlük a World of Warcraft és Overwatch) és a Hearthstone nevű játékuk egyik élőben közvetített versenyén az egyik hongkongi játékos játék közben ordibálta, hogy "free hongkong" és táblákat mutatott a kamerájába. A Blizzard erre egy év büntetést adott neki, na erre felbődult a játékosbázis legalább 80 százaléka, és megutálta a Blizzardot, mert elnyomják az alap emberi jogokat és nincs szólásszabadság, meg biztos Kína kutyája és a cég is biztos utálja a hongkongiakat. Nagyon kínos helyzetbe hozta a Blizzardot, mert ha nem ad büntetést akkor Kínával teljesen megszakad a gazdasági kapcsolata a cégnek, ha meg ad, akkor ez történik, ami most is. A Blizzard végül lecsökkentette pár hónapra a büntetést, de ez sem elég a játékosoknak. Sőt, versenyeken a profi jtékosok meg sem jelennek, kommentátorok lépnek vissza kommentálásból, profi játékosok, ha mégis megjelennének, "free hongkong"-ot üvöltöznek ők is játék helyett, mindegy, hogy európai vagy amerikai ember csinálja. Milliók törölték le a blizzard játékait és milliók törölték a fiókjukat, nemsokára a csőd szélére sodródhatnak. Nektek mi erről a véleményetek, igaza van a Blizzardnak, hogy nem való egy esportversenyre a politika, vagy a tüntetőkkel vagytok, hogy ez igenis a szólásszabadság elvétele vagy a Blizzard titokban kínát követi és a szabadság ellen van? Én szerény véleményem szerint az első de kíváncsi vagyok a ti véleményetekre.

2019. okt. 18. 19:52
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
35%

Én valamikor 2004 -2005 környékén leragadtam, amikor mindenki a warcraft 4 bejelentését várta és helyette kiadtak egy s@@rt.

Azóta egy fillért nem költöttem a cég játékaiért és várom, hogy tönkremenjen.

2019. okt. 18. 20:51
 2/12 anonim ***** válasza:
37%

Hehehe, én szintén. :D

2019. okt. 18. 20:55
 3/12 anonim ***** válasza:
74%
Nagyon megérdemli, a pénzért lealacsonyítja magát valóban Kína kutyájává aztán most meg csődbe megy. Nagyon helyes.
2019. okt. 18. 21:10
 4/12 anonim ***** válasza:
59%

Szerintem egyrészt jogos a döntés. Egy versenynek politikától mentesnek kellene lennie.

Másrészt nem fog csődbe menni ettől, a blizzard játékjai erősen addictív játékok akik játszák nem fognak egy ilyen dolog miatt abba hagyni. A többség magasról leszarja hongkongot az amerikaiak 90% azt sem tudja hol van.

Másrészt a Blizzard az Activision leányvállalata. Szóval még ha valóban több millióan bojkottálnák akkor sem okozna nagy gondot az.

Viszont ha Kínának nekimennének akkor bizony húzhatnák a rolót.Annak az országnak túl nagy már a befolyása ahhoz hogy csak úgy kritizálni lehessen. Ezért is kussol még az USA vezetése is HongKongal kapcsolatban

2019. okt. 18. 21:40
 5/12 anonim ***** válasza:
64%
21. század, az emberek már társadalmi felelősségvállalást várnak el a cégektől minden területen. Nincs ez mindig rendjén szerintem.
2019. okt. 18. 22:28
 6/12 anonim ***** válasza:
74%

Egy játékgyártó cégnek az a célja, hogy szórakoztassa az embereket mindenféle kitalált mesebeli világgal és ezekben játszódó karakterekkel.

Sok Kovácsjánost ez ment meg az öngyilkosságtól, vagy a családi perpatvartól, hogy pár órára ki tudnak lépni a valóságban és be tudnak lépni egy "Mátrixba" ahol ilyesmivel nem kell foglalkozni.

Szóval nem támogatok semmiféle összefonódást a való világbeli politika és a számítógépes játékok között, csak intézzék úgy a dolgokat, hogy szórakoztatást tudjanak nyújtani mindenféle valóságbeli sallang nélkül, mert ez sok embernek -szó szerint- élet-halál kérdés.

2019. okt. 18. 22:35
 7/12 anonim ***** válasza:
25%
A játék az Játék! Ha politikától függ akkor mi értelme? Ilyen alapon anno a Rubik-kockát, a Jojót, vagy a Tetris-t is beállíthatta volna a Nyugat "gonosz komcsi találmánynak."
2019. okt. 18. 22:40
 8/12 anonim ***** válasza:
94%

Nem hiszem, hogy azért kétségbe esnének, van bőségesen vásárlójuk, valahogy én se vettem észre ezt a rengetegen hagyják a játékaikat stb hullámot. :D

Másodrészt meg totál függetlenűl, hogy épp kínával vagy bármi mással kapcsoaltos, aki politikai dolgokat hoz fel egy versenyen annak jár a " jutalom ", mert egyszerűen tényleg semmi helye ott.

2019. okt. 19. 01:09
 9/12 anonim ***** válasza:
16%
Starcraft, diablo, az is híres.
2019. okt. 19. 07:56
 10/12 anonim ***** válasza:
30%

A Blizzard egyik első nyilatkozata szerint ez azért volt aggályos, mert rombolta a cég imázsát:) Értitek.

Újabb gyöngyszem az elvtelen, hitvány multik és transznacionális cégek világából.

Szóval a Blizzard imázsát rontja az elnyomott tömegekkel vállalt szolidaritás, ellenben lefeküdni egy embereket halálba/munkatáborba küldő zsarnoki hatalomnak az teljesen oké. Hiszen azok hozzák a dellát. 2016-os adatok szerint az akkori 5 millió WoW játékos felé kínai volt:) A Warcraft filmet pedig 2 nappal a nemzetközi premiert előtt mutatták be Kínában. Egyértelmű, hogy miről van szó. Nem akarják magukra haragítani a mélyen tisztelt Kínát, jobban mondva a piacát. Elvégre annak idején is, mikor nem tetszett nekik a WoW, a Blizzard készen állt cenzúrazni:) Bár ez az imázsos szöveg akár beismerése is lehet annak, hogy az elvtelen harácsolás az imázs...:D

Akik pedig azt mondják, hogy nem kellene politikát keverni a játékok világába, azoknak mondanám, hogy itt már nem az a kérdés, hogy politizál-e valaki, hanem hogy miképpen tud ez a legkevésbé kártékony lenni. Mikor egy diktatórikus rendszer cenzúra elveinek lefekszik egy játékstúdió, már belekeverte a politikát.

Márpedig ez történt.

Tegyük hozzá az emberi szabadságjogok melletti felszólalás és az elnyomás ellen való felszólalás nem politika, hanem polgári minimum.

2019. okt. 20. 02:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!