Mi a véleményetek a Blizzard botrányról?
Én valamikor 2004 -2005 környékén leragadtam, amikor mindenki a warcraft 4 bejelentését várta és helyette kiadtak egy s@@rt.
Azóta egy fillért nem költöttem a cég játékaiért és várom, hogy tönkremenjen.
Szerintem egyrészt jogos a döntés. Egy versenynek politikától mentesnek kellene lennie.
Másrészt nem fog csődbe menni ettől, a blizzard játékjai erősen addictív játékok akik játszák nem fognak egy ilyen dolog miatt abba hagyni. A többség magasról leszarja hongkongot az amerikaiak 90% azt sem tudja hol van.
Másrészt a Blizzard az Activision leányvállalata. Szóval még ha valóban több millióan bojkottálnák akkor sem okozna nagy gondot az.
Viszont ha Kínának nekimennének akkor bizony húzhatnák a rolót.Annak az országnak túl nagy már a befolyása ahhoz hogy csak úgy kritizálni lehessen. Ezért is kussol még az USA vezetése is HongKongal kapcsolatban
Egy játékgyártó cégnek az a célja, hogy szórakoztassa az embereket mindenféle kitalált mesebeli világgal és ezekben játszódó karakterekkel.
Sok Kovácsjánost ez ment meg az öngyilkosságtól, vagy a családi perpatvartól, hogy pár órára ki tudnak lépni a valóságban és be tudnak lépni egy "Mátrixba" ahol ilyesmivel nem kell foglalkozni.
Szóval nem támogatok semmiféle összefonódást a való világbeli politika és a számítógépes játékok között, csak intézzék úgy a dolgokat, hogy szórakoztatást tudjanak nyújtani mindenféle valóságbeli sallang nélkül, mert ez sok embernek -szó szerint- élet-halál kérdés.
Nem hiszem, hogy azért kétségbe esnének, van bőségesen vásárlójuk, valahogy én se vettem észre ezt a rengetegen hagyják a játékaikat stb hullámot. :D
Másodrészt meg totál függetlenűl, hogy épp kínával vagy bármi mással kapcsoaltos, aki politikai dolgokat hoz fel egy versenyen annak jár a " jutalom ", mert egyszerűen tényleg semmi helye ott.
A Blizzard egyik első nyilatkozata szerint ez azért volt aggályos, mert rombolta a cég imázsát:) Értitek.
Újabb gyöngyszem az elvtelen, hitvány multik és transznacionális cégek világából.
Szóval a Blizzard imázsát rontja az elnyomott tömegekkel vállalt szolidaritás, ellenben lefeküdni egy embereket halálba/munkatáborba küldő zsarnoki hatalomnak az teljesen oké. Hiszen azok hozzák a dellát. 2016-os adatok szerint az akkori 5 millió WoW játékos felé kínai volt:) A Warcraft filmet pedig 2 nappal a nemzetközi premiert előtt mutatták be Kínában. Egyértelmű, hogy miről van szó. Nem akarják magukra haragítani a mélyen tisztelt Kínát, jobban mondva a piacát. Elvégre annak idején is, mikor nem tetszett nekik a WoW, a Blizzard készen állt cenzúrazni:) Bár ez az imázsos szöveg akár beismerése is lehet annak, hogy az elvtelen harácsolás az imázs...:D
Akik pedig azt mondják, hogy nem kellene politikát keverni a játékok világába, azoknak mondanám, hogy itt már nem az a kérdés, hogy politizál-e valaki, hanem hogy miképpen tud ez a legkevésbé kártékony lenni. Mikor egy diktatórikus rendszer cenzúra elveinek lefekszik egy játékstúdió, már belekeverte a politikát.
Márpedig ez történt.
Tegyük hozzá az emberi szabadságjogok melletti felszólalás és az elnyomás ellen való felszólalás nem politika, hanem polgári minimum.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!