Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Hogyan léphetünk ki a Türk...

Hogyan léphetünk ki a Türk Tanácsból, ahol jelenleg megfigyelő tag vagyunk?

Figyelt kérdés
Úgy tudom, hogy elsősorban a magyarországi kun kisebbség miatt lépett be Orbán, ami ugye egy türk népcsoport volt eredetileg, akik később felvették a magyar nyelvet. De engem kifejezetten frusztrál, hogy olyan országokkal kerültünk egy ligába, mint Kirgisztán, Kazahasztán, Türkmenisztán, stb... Főleg, hogy jelenleg is "támogatjuk" háborúskodásukat. Ez az egész csak egy politikai húzásnak néz ki. Magunk nem türk nyelven beszélünk, tehát etikai okának sem kellene lenni a kilépésnek. Ahoz, hogy ez megtörténjen, le kellene váltani a kormányt, vagy más mód is van rá?

2019. okt. 15. 23:16
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
0%

"Azok a nyelvek sem rokonai egymásnak, éppen ezért hoztam fel példaként azokat."

Egy nyelv nem rokona azoknak a nyelveknek, amikből létrejött? Ezek szerint te sem vagy rokona anyádnak és apádnak? Érdekes logika :D

"Meg is van az első konteó/válasz. Ez nem politika, látom még mindig nem sikerült felfognod."

Neked nem sikerült felfognod, hogy a tudomány mindig is alá volt rendelve a politikának.

"Japánban is a finnugristák uralkodnak."

A japánt nem sorolják a finnugor nyelvek közé, de javíts ki, ha tévedek!

"Akkor ki állítja ezt? Elárulom: senki. Nincs a tudományos szférában manapság olyan elismert szakember, aki azt állítaná, hogy a magyarok genetikailag finnugorok."

Te magad írtad pár hozzászólással ezelőtt, hogy a nyugat-szibériai finnugor népek és a magyarok között genetikai rokonság van. Saját magadat egy senkinek tartod? És még én mondok ellent magamnak :)

"Ha neked az Uráli, Altáji, Urál - Altáji, Indoeurópai, ragozás, esetszámok, stb... szavakból nem jön le, hogy itt nyelvészetről volt szó, akkor nem értem, hogy mit akarsz ezzel a témával kezdeni az elsősorban."

Mutasd már meg a kérdésedben azt a részt, ahol ragozásról meg esetszámokról írtál, mert nem találom!

"Hamis megint. A cikkben külön kitértek rá, hogy Európában a magyarokban található meg egyedül az N haplocsoportnak az a változata (mivel ugye a haplocsoportokat tovább lehet osztani), ami a Kanthy, Mansi népekre is jellemző."

[link]

A magyarokban szinte egyáltalán nem található meg az N haplocsoport, még olyan népekben is több van belőle, mint pl. a németek, szlovákok, törökök (!). Az a kevés is valószínűleg az egymás mellett élés során került belénk. Amúgy nem azt írtad fentebb, hogy senki nem tartja genetikailag finnugornak a magyarokat?

"A magyarok akkoriban nem igazán csípték a türköket. Sok hozzád hasonló ezt úgy képzeli el, hogy voltak a gonosz, osztrák finnugristák és a turanista, magyar szabadságharcosok, holott a valóságban mindkét irányzat csak egy szűk rétegben volt elterjedt és mindkettőben ugyanolyan arányban vettek részt osztrákok, mint magyarok."

Mindkettőben vettek részt osztrákok és magyarok is, de az erős túlzás, hogy ugyanolyan arányban. Amúgy meg a törökökre vagy a hunokra akkoriban büszkék lehettünk volna, mint rokonok, a finnekre, észtekre, manysikra kevésbé.

"Amúgy nem törlik, számos kérdés és válasz van a zsidókkal kapcsolatban."

Ha egy bizonyos határt átlépsz (és nem, nem arra gondolok, hogy népirtást kezdeményezel a zsidók ellen), akkor kitörlik, sőt, le is tiltanak. Tapasztalat.

"De jó, tudod mit? Tegyük fel, hogy van egy gonosz zsidó háttérhatalom, miért állna érdekükben meghamisítani a magyarok múltját, mikor közel 0 a súlya Magyarországnak nemzetközi viszonylatban?"

Azért, hogy a nemzeti öntudatunkat tovább rombolják, és továbbra is engedelmes rabszolgák legyünk.

"Kiknek a viszinyulására? A nyugatiaknak, a zsidóknak, vagy a nyelvészeknek?"

Az első kettőnek.

"Akiknek baja van az országgal, annak vagy a szélsőségesebb, hangos magyarokkal van baja, de amúgy nem utál minket, mint népet, vagy pedig az illető egy agymosott román."

Éltél te már nyugaton? Nyíltan lenézik és megvetik a magyarokat, függetlenül attól, hogy te mint ember milyen vagy.

"A románok szerint a magyarok mongol, ázsiai betolakodók, akik idejöttek, legyilkoltak mindenkit és ellopták a hazáikat, akiknek semmi keresnivalójuk Európában és a Trianonnál teljesen fel kellett volna osztani az országot, mert idézem "ázsiai migránsok". Na az ő kezükre tökéletesen rájátszol. Ő nekik pont kapóra jönnek a hozzád hasonlók, hogy lejárassanak minket, úgyhogy nem hiszem, hogy az ő érdekük lenne a finnugor nyelvelmélet."

Ezek a fajta oláhok egyszerűen hülyék. Az igazság pedig igazság, függetlenül attól, hogy kinek használ.

"Amúgy bírom a kettős mércét, a nyelvtannál még azt állítod, hogy hát azt nem lehet átvenni, amikor meg a legalapvetőbb szavaink egyeznek más finnugor nyelvekével, akkor meg az máris átvéltel ugye?"

Ez nem kettős mérce. Egy-egy szót mindig könnyebb átvenni, mint egy nyelvtani elemet. Még alapszavakat is.

"Nem tudod "belemagyarázni", legfeljebb összehordani valami marhaságot."

Mint a finnugristák.

"Azt hiszed a nyelvészek találgatnak és úgy jutnak ezekre a következtetésekre? Hangmegfeleléseket és szabályos változásokat keresnek."

Addig keresnek valami távolról hasonló jelentésű szót, amíg nem találnak valami szabályosnak nevezhető hangváltozást. Ilyet bármilyen nyelvben lehet találni.

"Mielőtt körberöhögsz, azért nem ártana tisztában lenni a tudományos intézmények működésével. A legtöbb tudományos akadémia önpénzelt, vagy személyes tulajdonban van, az már vörös zászló, ha köze van a kormánynak hozzá."

Nem feltétlenül a kormányra gondoltam. A kormányoknak is vannak, akik parancsolnak.

"Először azt állítod az Uráli és Türk az ugyanaz, majd azt mondod, hogy az Urál - Altájiban hiszel, ami szintén két külön nyelvcsaládként kezeli az Urálit és Altájit, csak lazán kapcsolódóként."

Az urál-altaji egy nyelvcsaládként kezeli az urálit és a türköt, csak két ágaként. Mint a finn és az ugor.

"Először azt mondod, a magyar egy Türk nyelv, majd azt mondod, hogy az Urál - Altájiban hiszel, ami a magyart nem Türkként, hanem Finnugorként kategorizálja."

Mivel a türk és a finnugor egy nyelvcsalád, lásd fent.

"Nem ezt mondtad, hanem hogy "türkök vagyunk". Megint ellent mondtál magadnak. Ez már mosakodás."

És ha türkök vagyunk, akkor nem lehetünk a türkökkel nyelvrokonok?

"A honfoglaló magyarokat semmiképpen sem nevezhetjük türknek, mert 60% - ékuk semmilyen ázsiai jellegű gént nem mutatott, és a nyelv sem volt az. A honfoglaló magyarok egy kevert népcsoport volt."

Hatvan százalékékuk? :) És honnan tudják ilyen biztosan? Mikor jöttek rá?

"Elfogynak az érvek, jön a nyelvtannáciskodás. Már nagyon kétségbeesett lehetsz, ha a nyelvtani hibáimat keresgéled."

Mint írtam, máskor nem szokásom, de mivel nyelvi témában vitázunk, itt releváns.

"Ha még a testvéreink is lennének, akkor sem védeném a testvérem, miután megölte az apánk. Te viszont össze - vissza beszélsz és valamiért nagyon bálványozod őket."

Semmi bálványozás nincs az írásaimban, de ha a testvérem megölné az apámat, attól még a testvérem maradna. Az igazságot keresem.

"Nem öltek meg annyi magyart? :D A tatárjárás során az ország fele kipusztult, azért kellett betelepíteni a svábokat és szlávokat."

Nem öltek meg annyi magyart, mivel akkoriban a magyarság összlétszáma is jóval kisebb volt, mint a 20. században. A törökökre ugyanúgy igaz ez.

"Tudod, hogy a Dualizmus idején mennyiben volt a Kárpát medence magyar lakta terület? 41% - ban."

A dualizmus pár száz évvel a török megszállás után volt. A törököknek is részük volt benne, igen, de az is közrejátszott, hogy pl. az oláhok telekölykezték Erdélyt.

2019. okt. 19. 08:37
 32/44 A kérdező kommentje:

"Egy nyelv nem rokona azoknak a nyelveknek, amikből létrejött? Ezek szerint te sem vagy rokona anyádnak és apádnak? Érdekes logika :D"

Jólvan géniusz, fussunk neki mégegyszer. Az a bizonyos nyelv nem rokona annak, amiből elemeket vett átt, mert az nem családfai leszármazás, mindössze influáció. Nem annak nem rokona, AMIBŐL létrejött. Apád nem vérrokona anyádnak, remélem. A kreol nyelvek az egyetlen eset, amikor a példád valid, ugyanis a nyelvek, láss csodád, nem úgy szaporodnak, mint az emberek, kivéve a kreolt. A magyar viszont nagyon távol van attól, hogy kreol nyelv legyen, a maga 9% türk szókincsével.

"Neked nem sikerült felfognod, hogy a tudomány mindig is alá volt rendelve a politikának."

Sokat elárul a világnézetedről, hogy ezt gondolod. Nem, nem volt. Nem a Nácikból kell kiindulni. De még ha alá is lenne rendelve, a konszenzus akkor sem változik, mert mindenki máshogy elfogult, te ezt nem tudtad felfogni.

"A japánt nem sorolják a finnugor nyelvek közé, de javíts ki, ha tévedek!"

Istenem ember. Már tényleg szalmabábharcot folytatsz, annyira próbálsz csomót keresni a kákán, hogy leégeted magad. Nyilván nem finnugor a Japán, de a jelenlegi álláspont a finnugor nyelvcsaláddal kapcsolatban Japánban sem más, mint máshol. Az ottani egyetemeken is ezt tanítják, messze - messze a gonosz Habsburgoktól, erre akartam kilyukadni.

"Te magad írtad pár hozzászólással ezelőtt, hogy a nyugat-szibériai finnugor népek és a magyarok között genetikai rokonság van. Saját magadat egy senkinek tartod? És még én mondok ellent magamnak :)"

Jólvan Einstein, megint sikerült kiforgatnod a szavaimat, idézem magam:

*Összességében viszont, valóban elmondható, hogy a mai magyarok származása genetikailag NEM finnugor, de nem is türk. A mai magyarok genetikailag a leghasonlóbbak a környező népekre.*

Tehát a hasonlóság olyan kicsi, hogy nem mondható el, hogy finnugorok vagyunk, inkább ősgéntöredékekről van csak szó. Hol mondtam ellen önmagamnak? Szintén én mondtam:

*Nincs a tudományos szférában manapság olyan elismert szakember, aki azt állítaná, hogy a magyarok genetikailag finnugorok.*

Ki kond ellent, akkor magának?

"Mutasd már meg a kérdésedben azt a részt, ahol ragozásról meg esetszámokról írtál, mert nem találom!"

Tehát nem csak fingod sincs a témáról, de még a memóriád is rossz. Én mondtam a 19. válaszban:

*Ha már a ragozásnál tartunk, a magyarban a ragok esetszáma 18 lehet, ez a finnben és az észtben 15, a törökben mindössze 6.*

"A magyarokban szinte egyáltalán nem található meg az N haplocsoport, még olyan népekben is több van belőle, mint pl. a németek, szlovákok, törökök (!). Az a kevés is valószínűleg az egymás mellett élés során került belénk. Amúgy nem azt írtad fentebb, hogy senki nem tartja genetikailag finnugornak a magyarokat?"

Igen, még mindig nem tudtad levetkőzni a kétdimenziós gondolkodásmódod.

1. Nem mindegy, hogy az N haplocsoport mely alcsoportja van jelen.

2. Az, hogy jelen van egy ősgéntöredék, nem jelenti azt, hogy a genom összességében uráli származású. Tehát ilyet nem állítottam.

"Amúgy meg a törökökre vagy a hunokra akkoriban büszkék lehettünk volna, mint rokonok, a finnekre, észtekre, manysikra kevésbé."

Lehettünk volna, ez asztán érv. Nem voltunk, amint olvashatod. A hunokról pedig azt hittük, hogy fehér szkíták.

"Ha egy bizonyos határt átlépsz (és nem, nem arra gondolok, hogy népirtást kezdeményezel a zsidók ellen), akkor kitörlik, sőt, le is tiltanak. Tapasztalat."

Hol az a határ, mert egyelőre eléggé úgy néz ki, hogy a te látásmódod szembemegy az emberek 95% - ával? Úgyhogy nem vagyok benne biztos, hogy tudod hol a határ.

"Azért, hogy a nemzeti öntudatunkat tovább rombolják, és továbbra is engedelmes rabszolgák legyünk."

😂😂😂🤣😂😂 Rabszolgák? Te rabszolgának érzed magad? Nem lehet, hogy csak te csesztél el valamit az életedben és ezért szívsz, mindig egy külső tényező okozza a nyomorultságot, ugye? Amúgy elárulom a nemzeti öntudattal lehet a legjobban rabigába hajtani egy néped, lásd Nácik. A magadfajta veszi a vállára az ekét, ha az piros, fehér, zöld színű. Itt már kiakad a konteóméter. Ember... ha rabszolgának akarnának tartani minket, nem lenne szükség ilyenre, mert gazdaságilag egy periférián lévő, 9 milliós ország vagyunk. De igen, biztos Amerikától Japánig összeesküdött az egész világ a magyarok ellen, hogy elnyomják a nemzeti öntudatukat, mert mi akkora veszélyt jelentünk rájuk.

"Éltél te már nyugaton? Nyíltan lenézik és megvetik a magyarokat, függetlenül attól, hogy te mint ember milyen vagy."

Ezt te így a személyes tapasztalatodból megmondod? Az itt leírtak alapján az attitűdödödet elnézve meg tudom érteni, ha lenéztek, föleg ha elkezdtél zsidózni és nyomatni a konteóid. Amúgy azért nem szeretik a magyarokat, mert nekik mi vagyunk a migránsok, a többi kelet - európaival együtt, akik tömegesen megyünk oda "elvenni" a munkáikat, a lengyelekkel szintén így vannak.

"Ezek a fajta oláhok egyszerűen hülyék. Az igazság pedig igazság, függetlenül attól, hogy kinek használ."

Igen, az igazság az igazság, akár tetszik, akár nem, ez az amit te nem tudsz felfogni és a konteóid mögé bújsz.

"Ez nem kettős mérce. Egy-egy szót mindig könnyebb átvenni, mint egy nyelvtani elemet. Még alapszavakat is."

A nyelvészek nem ezt mondják.

"Mint a finnugristák."

Nem, ugyanis a "finnugristák" fel tudnak mutatni szabályos hangmegfeleléseket széles körben.

"Addig keresnek valami távolról hasonló jelentésű szót, amíg nem találnak valami szabályosnak nevezhető hangváltozást. Ilyet bármilyen nyelvben lehet találni."

Ezt te így megmondod, hogy hogyan dolgoznak. Nem, nem lehet bármilyen nyelvel szabályos hangváltozást találni. Ezt elmagyarázzák a videóban is, amit linkeltem.

"Nem feltétlenül a kormányra gondoltam. A kormányoknak is vannak, akik parancsolnak."

Igen, igen... a gonosz habsburgszovjetzsidók, ugye?

"Az urál-altaji egy nyelvcsaládként kezeli az urálit és a türköt, csak két ágaként. Mint a finn és az ugor."

Ha két külön ág, akkor még mindig nem ugyanaz, ahogy mondtad.

"Mivel a türk és a finnugor egy nyelvcsalád, lásd fent."

Nem, az Urál - Altájiban a türk és a finnugor ugyanúgy két külön nyelvcsalád, csak a nagyobb Urál - Altáji két külön része. Ahogy az emlősök sem lesznek madarak, de mindkettő gerinces. Ez az amit az Urál - Altáji állít.

"És ha türkök vagyunk, akkor nem lehetünk a türkökkel nyelvrokonok?"

Csak az általad vallott Urál - Altáji még mindig nem türknek állítja a magyart. Jelenleg nincs egy olyan szakember, vagy elmélet, aki/ami azt állítaná, hogy a magyarok türkök.

"Hatvan százalékékuk? :) És honnan tudják ilyen biztosan? Mikor jöttek rá?"

Dr. Neparaczki Endre, az ország 3 külömböző pontján, honfoglaló temetkezési központokon elvégzett átfogó kutatásai alapján. 2017 - ben.

"Mint írtam, máskor nem szokásom, de mivel nyelvi témában vitázunk, itt releváns."

Egyeltalán nem releváns, ugyanis semmi köze nincs a Uráli nyelvek ragesetszámainak ahoz, hogy hosszú Í - vel írtam e a nyilvánt, vagy sem.

Tehát ott tartunk, hogy minden pontnál sikerült visszakanyarodnod a zsidókhoz és konkrétan egyik téren sem tudtad bebizonyítani, hogy miért is lennének türkök a magyarok. Az alapvető fogalmakkal nem vagy tisztában és még az általad használt kifejezések jelentésével sem. Ez már nagyon erőltetett próbálkozás volt. A killcountos cuccot, meg ne nekem írd, hanem a 63% - osnak, én próbálom kihagyni a politikát ebből, nem támogatom azt a fajta megközelítést.

2019. okt. 19. 11:02
 33/44 anonim ***** válasza:

"Az a bizonyos nyelv nem rokona annak, amiből elemeket vett átt, mert az nem családfai leszármazás, mindössze influáció. Nem annak nem rokona, AMIBŐL létrejött. Apád nem vérrokona anyádnak, remélem. A kreol nyelvek az egyetlen eset, amikor a példád valid, ugyanis a nyelvek, láss csodád, nem úgy szaporodnak, mint az emberek, kivéve a kreolt."

Én pedig pont a kreol nyelvekre gondoltam. Olvasd vissza, ebből indult ki ez a szál.

"Sokat elárul a világnézetedről, hogy ezt gondolod. Nem, nem volt. Nem a Nácikból kell kiindulni."

Nemcsak a nácik. Az inkvizíció is, a kommunisták is, mindenki.

"De még ha alá is lenne rendelve, a konszenzus akkor sem változik, mert mindenki máshogy elfogult, te ezt nem tudtad felfogni."

Igen, mindenki máshogy elfogult, de csak az az elfogultság lehet hivatalosan elfogadott, ami az aktuális diktatúrának megfelel.

"Istenem ember. Már tényleg szalmabábharcot folytatsz, annyira próbálsz csomót keresni a kákán, hogy leégeted magad. Nyilván nem finnugor a Japán, de a jelenlegi álláspont a finnugor nyelvcsaláddal kapcsolatban Japánban sem más, mint máshol."

Te írtad azt is, hogy Japánban nincsenek finnugristák. Sokadszor mondasz ellent magadnak, amikor kiderül, hogy hülyeséget írsz.

"Tehát a hasonlóság olyan kicsi, hogy nem mondható el, hogy finnugorok vagyunk, inkább ősgéntöredékekről van csak szó. Hol mondtam ellen önmagamnak?"

Ezt a cikket hoztad fel, mint a magyarság finnugor eredetének "bizonyítéka": [link]

"Tehát nem csak fingod sincs a témáról, de még a memóriád is rossz. Én mondtam a 19. válaszban:"

Nemcsak logikád nincs, de még olvasni se tudsz. Az eredeti kérdésedről volt szó, nem a válaszaidról.

"Nem mindegy, hogy az N haplocsoport mely alcsoportja van jelen."

Az N haplocsoport eleve csak a finnugor népeknél van jelen számottevően, tehát bármely alcsoport finnugor eredetre vallana, ha számottevően jelen lenne. Ezenkívül írtam, hogy az az elenyésző mérték is a finnugor népekkel való kontakt eredménye.

"Lehettünk volna, ez asztán érv. Nem voltunk, amint olvashatod."

"Asztán" :DDD Lehettünk volna, ha hagyták volna, igen.

"A hunokról pedig azt hittük, hogy fehér szkíták."

A hun-magyar rokonság évezredek óta ismert tény.

"Hol az a határ, mert egyelőre eléggé úgy néz ki, hogy a te látásmódod szembemegy az emberek 95% - ával? Úgyhogy nem vagyok benne biztos, hogy tudod hol a határ."

Nekem nem egyszer törölték már olyan, zsidókkal kapcsolatos válaszomat is, amiben nem írtam semmi durvábbat, mint itt.

"Rabszolgák? Te rabszolgának érzed magad?"

Mit kaptak anno a rabszolgák a munkájukért? Kosztot és kvártélyt? Mire elég a mai magyar átlagfizetés? Ételre és lakhatásra, jó esetben. Én ugyan többet keresek az átlagnál, de a cégnek a fizetésem többszörösét termelem a munkámmal, ilyen értelemben tehát én is rabszolga vagyok.

"Amúgy elárulom a nemzeti öntudattal lehet a legjobban rabigába hajtani egy néped, lásd Nácik."

A nácik alatt pont hogy nem voltak rabszolgák a németek. Hitler belpolitikája nagyon jó volt, a szarból épített egy virágzó nagyhatalmat.

"Ezt te így a személyes tapasztalatodból megmondod? Az itt leírtak alapján az attitűdödödet elnézve meg tudom érteni, ha lenéztek, föleg ha elkezdtél zsidózni és nyomatni a konteóid."

Meg sem kell szólalnod nyugaton ahhoz, hogy lenézzenek magyarként.

"Amúgy azért nem szeretik a magyarokat, mert nekik mi vagyunk a migránsok, a többi kelet - európaival együtt, akik tömegesen megyünk oda "elvenni" a munkáikat, a lengyelekkel szintén így vannak."

Ez konteó. Eleve csak a piszkos munkát adják át nekünk, amit ők eleve nem hajlandók elvégezni.

"A nyelvészek nem ezt mondják."

A finnugrista nyelvészek nem, a józanul gondolkodó nyelvészek igen.

"Nem, ugyanis a "finnugristák" fel tudnak mutatni szabályos hangmegfeleléseket széles körben."

Olyan szavak között, amiknek amúgy szinte semmi közük egymáshoz. Arra bárki képes.

"Ezt te így megmondod, hogy hogyan dolgoznak. Nem, nem lehet bármilyen nyelvel szabályos hangváltozást találni. Ezt elmagyarázzák a videóban is, amit linkeltem."

Mondtam: írj 3 magyar alapszót, és én "bebizonyítom" a finnugristák módszerével, hogy angol eredetűek.

"Igen, igen... a gonosz habsburgszovjetzsidók, ugye?"

Nagyon naiv vagy, ha azt hiszed, hogy a kormányok a saját maguk urai. Ilyen embernek szavazójogot sem adnék.

"Ha két külön ág, akkor még mindig nem ugyanaz, ahogy mondtad."

Ugyanannak a nyelvcsaládnak két ága. Te és a testvéred nem ugyanabba a családba tartoztok?

"Csak az általad vallott Urál - Altáji még mindig nem türknek állítja a magyart."

A magyar nyelvet nem, de az előbb még egyetértettünk abban, hogy a magyar nép eredete más kérdés. Már megint ellentmondasz magadnak.

"Dr. Neparaczki Endre, az ország 3 külömböző pontján, honfoglaló temetkezési központokon elvégzett átfogó kutatásai alapján. 2017 - ben."

Szóval a jelenlegi diktatúra alatt. Ennek megfelelően érdemes kezelni a dolgot.

"Tehát ott tartunk, hogy minden pontnál sikerült visszakanyarodnod a zsidókhoz és konkrétan egyik téren sem tudtad bebizonyítani, hogy miért is lennének türkök a magyarok."

Egy-két pontnál kanyarodtam vissza a zsidókhoz, és már a legelső hozzászólásomban leírtam, hány jel utal a magyarság türk eredetére.

"Az alapvető fogalmakkal nem vagy tisztában és még az általad használt kifejezések jelentésével sem."

Ezt éppen te mondod, aki sem írni, sem szöveget értelmezni nem tudsz? :D

2019. okt. 19. 12:09
 34/44 A kérdező kommentje:

"Én pedig pont a kreol nyelvekre gondoltam. Olvasd vissza, ebből indult ki ez a szál."

Lényegtelen, ugyanis a magyar nem kreol, márpedig te a mondatod úgy kezdted, hogy "azok a nyelvek IS".

"Nemcsak a nácik. Az inkvizíció is, a kommunisták is, mindenki."

Egydimenziós látásmód megint. Vannak ilyenek igen, Nácik, Szovjetek, Inkvizíció, Fasiszták, Inperialisták, stb..., de nem ez a sztenderd, nem mindenki. Ha csak ezekben tudsz gondolkodni, sajnállak. Könnyebb mindenre összeesküvést kiáltani, mint gondolkozni egy kicsit, ugye?

"Igen, mindenki máshogy elfogult, de csak az az elfogultság lehet hivatalosan elfogadott, ami az aktuális diktatúrának megfelel."

Látom nem jött át a mondandóm. Diktatúráról beszélni globális távlatban értelmetlen, ugyanis a  diktatúra az államformára kivetítve értelmezendő, márpedig a világon nem egy állam van. Tisztában vagy a konszenzus szó jelentésével? Ha minden állam" "diktatúra", és mindenki az adott "diktatúra" szerint elfogult, attól még mindig több "diktatúra" van, amik máshogy elfogultak, így a konszenzus nem változik.

"Te írtad azt is, hogy Japánban nincsenek finnugristák. Sokadszor mondasz ellent magadnak, amikor kiderül, hogy hülyeséget írsz."

Csak azért mert te túl korlátolt vagy hozzá, hogy felfogd amit mondok, nem jelenti azt, hogy hülyeséget írok. Japánban nincsenek "finnugrászok", japánban csak nyelvészek vannak, akik szintén azt mondják, hogy a magyar nyelv finnugor eredetű. Ezt a finnugrászást abba lehetne amúgy hagyni. Tudod teljesen független nyelvészek mondják azt, hogy a magyar finnugor nyelv, veletek "turkászokkal" ellentétben, amikor is minden hívő és próféta egyben valami turbómagyar is.

"Ezt a cikket hoztad fel, mint a magyarság finnugor eredetének "bizonyítéka": [link]

Nem annak hoztam fel, szokásodhoz híven megint ferdítesz, arra hoztam fel, amikor azt mondtad, hogy semmi közünk hozzájuk, de ha nem tűnt volna még fel, vagy hatszor kihangsúlyoztam, hogy a mai magyarok genetikailag nem finnugor eredetűek. Ezt a cikk is elmondja, de miután a videóra sem válaszoltál kezdem azt hinni, hogy nem tudsz angolul, akkor meg hogy vonsz le következtetéseket belőle?

"Nemcsak logikád nincs, de még olvasni se tudsz. Az eredeti kérdésedről volt szó, nem a válaszaidról."

Mégegyszer, az hogy a csöppke agyad nem tudja felfogni, amit mondok, mert csak finnugrászokban, turkászokban, zsidószovjetekben meg táltoshunokban tudsz gondolkodni, nem azt jelenti, hogy nekem nincs logikám.

"Az N haplocsoport eleve csak a finnugor népeknél van jelen számottevően, tehát bármely alcsoport finnugor eredetre vallana, ha számottevően jelen lenne. Ezenkívül írtam, hogy az az elenyésző mérték is a finnugor népekkel való kontakt eredménye."

De nincs jelen számottevő mértékben, viszont ismétlem magam, az a bizonyos alcsoport CSAK az ob - ugor és magyar népeknél található meg. És amúgy honnan tudod, hogy az az elenyésző mérték is "kontakt" eredménye? Ha adott egy nyelv, amit világszerte finnugornak tartanak és a beszélői mutatnak is némi finnugor affinitást genetikaialag, akkor mindkettő csak véletelen egybeesés?

""Asztán" :DDD Lehettünk volna, ha hagyták volna, igen."

Ha hagyták volna... ja, mert Kölcsey is biztos gonosz Habsburg volt, aki ilyen dolgokat írt a Himnuszba direkt, hogy elnyomja a magyarok nemzeti érzését, a HIMNUSZBA, ugye? Vaaagy, a magyarok nem csípték a türköket, akár tetszik, akár nem. Láttál te már amúgy 17. - 18. századi magyar címert, amikor a kard végén ott a török fej? De igen, biztos csak nem engedték szegény magyaroknak, hogy csípjék a törököket.

"A hun-magyar rokonság évezredek óta ismert tény."

😂 😂 😂 😂 😂 Van összesen két krónika, meg egy 19. századi orientalista irányzat. Igen, a középkori krónikák, pont mint mondjuk Artúr király, vagy Sárkányölő Szent György, azok aztán történelmi ténnyé teszik a dolgokat ugye? A magyarok fehérnek hitték a hunokat, a krónikákban is így jelenítik meg őket, ebből láttszik, hogy életükben nem találkoztak hunnal. A középkorban divat volt valami hódító néptől származtatnia magát az uralkodó osztálynak, ezért mondták a lengyel nemesek is, hogy a szkíták leszármazottjai.

"Nekem nem egyszer törölték már olyan, zsidókkal kapcsolatos válaszomat is, amiben nem írtam semmi durvábbat, mint itt."

A te értékrendedben már nem tudom mi mit jelent.

"Mit kaptak anno a rabszolgák a munkájukért? Kosztot és kvártélyt? Mire elég a mai magyar átlagfizetés? Ételre és lakhatásra, jó esetben. Én ugyan többet keresek az átlagnál, de a cégnek a fizetésem többszörösét termelem a munkámmal, ilyen értelemben tehát én is rabszolga vagyok."

Ettől még nem leszel rabszolga, na ez a belemagyarázás. A mai magyar átlagfizetés a korrupt kormányoknak köszönhető, nem a gonosz, világszerte akadémiákat uraló zsidóknak.

"A nácik alatt pont hogy nem voltak rabszolgák a németek. Hitler belpolitikája nagyon jó volt, a szarból épített egy virágzó nagyhatalmat."

Ugyanúgy a rabszolgái voltak egy hamis eszmének, ahogyan te is az vagy.

"Meg sem kell szólalnod nyugaton ahhoz, hogy lenézzenek magyarként."

Én nem így tapasztaltam. És ha lenéznek, akkor sem azért, mert magyar vagy. Stockholm szindrómás nem vagy esetleg?

"A finnugrista nyelvészek nem, a józanul gondolkodó nyelvészek igen."

Ezek szerint a nyelvészek mindössze kb. 5% - a "józanul gondolkodó" és 95% - a gonosz finnugrista? Gratulálok. És hol vannak a turkász nyelvészek amúgy? Ennyire egy nyelvész sem vesztette el még a józan eszét, hogy a magyart türk nyelvnek kategorizálja.

"Olyan szavak között, amiknek amúgy szinte semmi közük egymáshoz. Arra bárki képes."

a - i hangmegfelelés

menni - menna (jelentése: menni)

adni - anta (jelentése: adni)

tenni - tehda (jelentése: tenni)

De igazad van, semmi közük egymáshoz... Jóságos.

"Mondtam: írj 3 magyar alapszót, és én "bebizonyítom" a finnugristák módszerével, hogy angol eredetűek."

Három szóból nem tudsz semmit sem bizonyítani Einstein, ha nem jött volna még le. A hangmegfelelések szabályos sorozatok. Nem tudod úgy csűrni, csavarni az angolt, hogy abból olyan szabályos hangmegfeleléseket kapj hosszú sorozatokon keresztül, mint a fentiek.

"Nagyon naiv vagy, ha azt hiszed, hogy a kormányok a saját maguk urai. Ilyen embernek szavazójogot sem adnék."

Te álomvilágban  élsz és üldözési mániád van, a kormányok leginkább saját korrupciójuknak a rabjai. Te meg itt a világot átívelő zsidó tejhatalomról beszélsz, ami minden nyűgödért felelős. Egy kategória vagy a laposföldezőkkel.

"Ugyanannak a nyelvcsaládnak két ága. Te és a testvéred nem ugyanabba a családba tartoztok?"

De, de nem vagyunk UGYANAZOK, mint ahogy te mondtad. Amúgy még mindig cáfolt elmélet az Urál - Altáji, már vagy száz éve, a finnek, akik nyilván finnugorok ugyanúgy tagadják. Az egykor Altájinak hitt nyelvek képviselőinek nagytöbbségi isntagadja még az Altáji létezését is.

"A magyar nyelvet nem, de az előbb még egyetértettünk abban, hogy a magyar nép eredete más kérdés. Már megint ellentmondasz magadnak."

Ne majmolj már jóember, sosem modtam olyat, hogy a mai magyarok genetikailag finnugor eredetűek. Mivel minden pontomra válaszolsz ezért te vagy az, aki fent tart bizonyos vonalakat, akkor is ha már azzal nem is tudsz mit kezdeni, ilyenkor jön a zsidózás.

"Szóval a jelenlegi diktatúra alatt. Ennek megfelelően érdemes kezelni a dolgot."

Nem csak ez az egy van, mindössze csak mondtam egyet. De már így is felsültél, mert azt kértedezted, hogy ezt hol, mikor... én mondtam egyet, nem tetszik? Nem ezt kérted? Arra számítottál, hogy nem fogok tudni? Ha 30 évvel ezelőttit mondok, akkor meg az a diktatúra lett volna a hibás, ha 12 évvel ezelőttit mondok az a "diktatúra" lett volna a hibás, ugye?

"Egy-két pontnál kanyarodtam vissza a zsidókhoz, és már a legelső hozzászólásomban leírtam, hány jel utal a magyarság türk eredetére."

Én erre leírtam, hogy az miért nem jelenti azt, amit te hinni szeretnél, majd küldtem egy videót, ahol mások mondják el, hogy miért nem jelenti azt, amit hinni szeretnél, de te ezeket mind ignoráltad.

"Ezt éppen te mondod, aki sem írni, sem szöveget értelmezni nem tudsz? :D"

Nem tudok írni, mert vétettem kettő elirást. Nyilván. Ha annyira kétségbeesett lennék, mint te én is kereshetnék nyelvtani hibákat, csak nem süllyedek le erre a szintre, mert veled ellentétben én nem a kibúvókat keresem.

Mit nem tudtam értelmezni a szövegeden? Mindenre válaszoltam, te nem érted, amit mondok. Alapvető fogalmakkal nem vagy tisztában, az ne mondja már meg nekem, hogy nem tudom miről miről beszélek, aki azt vallja, hogy az Urál - Altáji igaz, majd pedig azt, hogy szerinte a magyar türk nyelv, miközben az Urál - Altáji IS az Uráliba sorolja a magyart, nem az Altáji türkbe. Az ne mondja már meg nekem, hogy nem tudom miről beszélek, aki szerint az olyan szavak, mint szem, száj, vagy kéz egy kategóriába tartoznak az olyanokkal, mint a rádió. Az ne mondja már meg nekem, hogy nem tudom miről beszélek, aki konteókba menekül a valóság elől. Az ne mondja már meg nekem, hogy nem tudom miről beszélek, aki össze - vissza dobálózik olyan szavakkal, amiknek a jelentésével sincs tisztában, mint egy 10 éves a délutáni National Geographic műsor után. Az ne mondja már meg nekem, hogy nem tudom miről beszélek, aki szerint a nyelvészet az egy Game of Thrones, ahol a Földet átszövő összeesküvések irányulnak a magyarok ellen. Az ne mondja már meg nekem, hogy nem tudom miről beszélek, aki szerint a nyelvészet finnugrászokból és turkászokból áll és a hasára ütve replikálni tudja az olyan nyelvészeti módszereket, amiket 5+ évig tanulnak egyetemen.

Te barátom ha nem magyarnak születtél volna, akkor laposföldes lennél.

2019. okt. 19. 15:49
 35/44 A kérdező kommentje:

Erre a részre elfelejtettem válaszolni.

"Az eredeti kérdésedről volt szó, nem a válaszaidról."

Az eredeti kérdésnek semmi köze nem volt az alternatív elméletek vitatásához, egy diplomáciai kérdést tettem fel, te mentél el ebbe az irányba, amikor a konszenzussal szembemenve konkrétan azt állítottad, hogy a magyar egy türk nép, mint Kazahasztán, vagy Üzbegisztán. Amin nem mellesleg már három napja 19% - ra vagy lepontozva. Azok is mind zsidók voltak, szíriuszi honfitársam?

2019. okt. 19. 18:27
 36/44 anonim ***** válasza:
0%

"Lényegtelen, ugyanis a magyar nem kreol, márpedig te a mondatod úgy kezdted, hogy "azok a nyelvek IS"."

De a magyar is egy nyelv.

"Egydimenziós látásmód megint. Vannak ilyenek igen, Nácik, Szovjetek, Inkvizíció, Fasiszták, Inperialisták, stb..., de nem ez a sztenderd, nem mindenki. Ha csak ezekben tudsz gondolkodni, sajnállak. Könnyebb mindenre összeesküvést kiáltani, mint gondolkozni egy kicsit, ugye?"

De igen, mindenki. Veled ellentétben nekem vannak történelmi ismereteim, a történelem pedig ismétli önmagát.

"Látom nem jött át a mondandóm. Diktatúráról beszélni globális távlatban értelmetlen, ugyanis a diktatúra az államformára kivetítve értelmezendő, márpedig a világon nem egy állam van. Tisztában vagy a konszenzus szó jelentésével? Ha minden állam" "diktatúra", és mindenki az adott "diktatúra" szerint elfogult, attól még mindig több "diktatúra" van, amik máshogy elfogultak, így a konszenzus nem változik."

Ez így van. Épp ezért van az, hogy más diktatúrákban, pl. a közép-ázsiai rokonainknál a mai napig úgy tanítják, hogy rokonok vagyunk.

"Japánban nincsenek "finnugrászok", japánban csak nyelvészek vannak, akik szintén azt mondják, hogy a magyar nyelv finnugor eredetű."

A japán nyelvészek valószínűleg nem a magyar nyelv eredetének kutatásával foglalkoznak napi 24 órában, hanem elfogadják azt, amit más nyelvészek mondanak. A magyar nyelvészek is így tesznek az angol, a vietnami vagy a kecsua nyelvvel.

"Tudod teljesen független nyelvészek mondják azt, hogy a magyar finnugor nyelv"

:DDDDDD

"Nem annak hoztam fel, szokásodhoz híven megint ferdítesz, arra hoztam fel, amikor azt mondtad, hogy semmi közünk hozzájuk, de ha nem tűnt volna még fel, vagy hatszor kihangsúlyoztam, hogy a mai magyarok genetikailag nem finnugor eredetűek."

Akkor miért linkelsz olyan cikket, ami ellentmond ennek?

"Mégegyszer, az hogy a csöppke agyad nem tudja felfogni, amit mondok, mert csak finnugrászokban, turkászokban, zsidószovjetekben meg táltoshunokban tudsz gondolkodni, nem azt jelenti, hogy nekem nincs logikám."

Nem is ez jelenti azt, hogy nincs logikád, hanem az, hogy még szöveget értelmezni sem tudsz, illetve hogy mindent vakon elfogadsz, amit a fejedbe sulykolnak, ahelyett, hogy kritikusan végiggondolnád.

"De nincs jelen számottevő mértékben, viszont ismétlem magam, az a bizonyos alcsoport CSAK az ob - ugor és magyar népeknél található meg. És amúgy honnan tudod, hogy az az elenyésző mérték is "kontakt" eredménye?"

Na, már megint ellentmondasz magadnak. Jó lenne, ha eldöntenéd, hogy most egyetértesz velem abban, hogy a magyar nem finnugor nép, vagy sem, mert így nehéz vitázni.

"Ha hagyták volna... ja, mert Kölcsey is biztos gonosz Habsburg volt, aki ilyen dolgokat írt a Himnuszba direkt, hogy elnyomja a magyarok nemzeti érzését, a HIMNUSZBA, ugye?"

Idéznéd a Himnuszból azt a részt, ami arról szól, hogy a magyar finnugor nyelv?

"Vaaagy, a magyarok nem csípték a türköket, akár tetszik, akár nem. Láttál te már amúgy 17. - 18. századi magyar címert, amikor a kard végén ott a török fej? De igen, biztos csak nem engedték szegény magyaroknak, hogy csípjék a törököket."

Erről beszélek, mint a logika teljes hiánya: hiába írtam le ezerszer, még mindig nem sikerült megértened. Leírom ezeregyedszer is: attól, hogy nem kedveltük őket, még motiválhatott volna minket az, hogy ilyen erős rokonaink vannak.

"Igen, a középkori krónikák, pont mint mondjuk Artúr király, vagy Sárkányölő Szent György, azok aztán történelmi ténnyé teszik a dolgokat ugye? A magyarok fehérnek hitték a hunokat, a krónikákban is így jelenítik meg őket, ebből láttszik, hogy életükben nem találkoztak hunnal."

Arthur király létezésére semmilyen bizonyíték nincs, ellentétben a hun-magyar rokonsággal. Mindaz, amit a legelső hozzászólásomban leírtam, mint a magyarság türk eredetének bizonyítékai, ugyanúgy igazak a hunokra is.

"Ettől még nem leszel rabszolga, na ez a belemagyarázás. A mai magyar átlagfizetés a korrupt kormányoknak köszönhető, nem a gonosz, világszerte akadémiákat uraló zsidóknak."

Még mindig rettenetesen naiv vagy, ha azt hiszed, hogy a kormányokat nem irányítják kívülről.

"Ugyanúgy a rabszolgái voltak egy hamis eszmének, ahogyan te is az vagy."

Ez a rabszolgaság, még ha igaz is lenne, csak átvitt értelemben értendő, míg az általam említett rabszolgaság szó szerint.

"Én nem így tapasztaltam. És ha lenéznek, akkor sem azért, mert magyar vagy. Stockholm szindrómás nem vagy esetleg?"

Én meg így tapasztaltam. Ahogy már írtam, külföldön szinte kizárólag piszkos munkát van lehetőséged végezni. Azt is érdemes megnézni, hogy a Magyarországra látogató külföldi turisták hogy viselkednek. Amúgy a Stockholm-szindróma egész mást jelent :D

"Ezek szerint a nyelvészek mindössze kb. 5% - a "józanul gondolkodó" és 95% - a gonosz finnugrista?"

A hatalom által nyelvésznek tekintett emberek között kb. igen. Habár nem, még rosszabb az arány.

"a - i hangmegfelelés"

Magánhangzók között nincs értelme hangmegfeleltetésnek, mivel ezek nagyon könnyen változnak kb. bármiről bármire.

"menni - menna (jelentése: menni)

adni - anta (jelentése: adni)

tenni - tehda (jelentése: tenni)"

A menni lehet rokon értelmű; az adni egyetlen betűben hasonlít, tehát valószínűleg belemagyarázás; a tenni határeset.

"Három szóból nem tudsz semmit sem bizonyítani Einstein, ha nem jött volna még le."

Írhatnál ezer szót is, azokra is levezetném ugyanezt, ha lenne annyi szabadidőm, amit rád pazarolhatok. Abban viszont igazad van, hogy a finnugristák módszerével semmit nem lehet bizonyítani.

"Te álomvilágban élsz és üldözési mániád van, a kormányok leginkább saját korrupciójuknak a rabjai. Te meg itt a világot átívelő zsidó tejhatalomról beszélsz, ami minden nyűgödért felelős. Egy kategória vagy a laposföldezőkkel."

Az a baj, hogy te csak a zsidó médiából tájékozódsz, az pedig nyilván nem fogja kijelenteni az igazságot. Viszont ha ez a média mától elkezdené azt hirdetni, hogy a Föld lapos, te az elsők között hinnéd el.

"De, de nem vagyunk UGYANAZOK, mint ahogy te mondtad."

Megint a logika teljes hiánya. A testvéred vagy az unokatestvéred nem rokonod?

"Amúgy még mindig cáfolt elmélet az Urál - Altáji, már vagy száz éve"

Ezek szerint a Wikipedia-cikket már száz éve nem frissítették :D Te pedig már megint ellentmondasz magadnak, mert korábban azt írtad, hogy nincs megcáfolva.

"Ne majmolj már jóember, sosem modtam olyat, hogy a mai magyarok genetikailag finnugor eredetűek."

Egy hozzászóláson belül is ellentmondasz magadnak. Ez már valami :D

"Nem csak ez az egy van, mindössze csak mondtam egyet. De már így is felsültél, mert azt kértedezted, hogy ezt hol, mikor... én mondtam egyet, nem tetszik? Nem ezt kérted?"

Miért sültem volna fel? Mert nem hiszek a diktatúrának? Azért kértem, mert tudtam, hogy ehhez hasonló lesz a válasz.

"Én erre leírtam, hogy az miért nem jelenti azt, amit te hinni szeretnél, majd küldtem egy videót, ahol mások mondják el, hogy miért nem jelenti azt, amit hinni szeretnél, de te ezeket mind ignoráltad."

Én viszont nem a diktatúrának hiszek, hanem a józan észnek, és ha a diktatúra olyasmit hirdet, ami a józan észnek ellentmond, akkor azt bizony ignorálom, amíg nem kötelező benne hinni.

"Nem tudok írni, mert vétettem kettő elirást. Nyilván."

Ha csak kettőt vétettél volna :D De legalább már a nyilván szót megtanultad helyesen leírni. Ha más nem, ennyi értelme volt leállnom veled vitatkozni.

"Az ne mondja már meg nekem, hogy nem tudom miről beszélek, aki szerint az olyan szavak, mint szem, száj, vagy kéz egy kategóriába tartoznak az olyanokkal, mint a rádió."

Azt kívántam ezzel illusztrálni, hogy attól, hogy egy szó két nyelvben hasonlóan hangzik, még lehet mindkét nyelvben átvétel ugyanabból a forrásból. De ezt sem sikerült felfognod. Az a típus vagy, aki nem képes vagy lusta gondolkodni, ezért inkább vakon elfogadja azt, amit a legjobban sulykolnak a fejébe. Sajnos az emberek többsége ilyen, ez a választások eredményén általában tisztán meglátszik.

"Az eredeti kérdésnek semmi köze nem volt az alternatív elméletek vitatásához, egy diplomáciai kérdést tettem fel, te mentél el ebbe az irányba, amikor a konszenzussal szembemenve konkrétan azt állítottad, hogy a magyar egy türk nép, mint Kazahasztán, vagy Üzbegisztán."

Az első hozzászólásom a kérdésre vonatkozott, és igen, abban is benne volt, hogy a magyar türk nép, mivel magára a kérdésre ezzel indokoltam a válaszomat. Ebből kerekedett fokozatosan egy ilyen meddő vita, amiben mindketten elmentünk más irányokba is. De most, amikor válaszolok is látom az eredeti kérdésemet, tehát hiába hazudod azt, hogy mást írtál benne, mint amit valójában írtál.

2019. okt. 20. 10:23
 37/44 A kérdező kommentje:

"De a magyar is egy nyelv."

Ne mond már, viszont nem kreol, márpedig amit mondtam az a kreol nyelvekre vonatkozott.

"De igen, mindenki. Veled ellentétben nekem vannak történelmi ismereteim, a történelem pedig ismétli önmagát."

Annyira vannak történelmi ismereteid, hogy még azt sem tudtad, hogy az Urál - Altáji nem sorolja a magyart a türk nyelvek közé. Annyira vannak történelmi ismereteid, hogy azt hitted, hogy a 19. században a magyarok puszi pajtársok voltak a törökökkel. Honnan vannak a történelmi ismereted? A HUNGARIANHISTORY223122... YouTube csatornáról? A "törtelem ismétli önmagát" közhely pedig sehogy sem illik ide, ugyanis a te álláspontod szerint a történelem ugyanazt ismétli, mindig.

"Ez így van. Épp ezért van az, hogy más diktatúrákban, pl. a közép-ázsiai rokonainknál a mai napig úgy tanítják, hogy rokonok vagyunk."

A közép - ázsiai rokonaidnál azért tanítják úgy, mert érdekükben áll az elmaradott diktatórikus államoknak egy fejlettebbel rokonítaniuk magukat. Nem tűnt fel, hogy csak ott tanítják úgy? A konszenzusban ennek alig van súlya. Tudod mit tanítanak még a közép - ázsiai rokonaidnál? Azt, hogy a finnek a japánok nyelvrokonai és, hogy minden európai nép egykor türk volt, egyben mindenki onnan származik, még a kelták is. Nem viccelek, tapasztalatból mondom. Annyira bírom amúgy, amikor egy virslizabáló, fehér európai ember rokonainak hívja a közép - ázsiai sárga muszlimokat. Rasszizmus nélkül mondom, identitászavar megvan.

"A japán nyelvészek valószínűleg nem a magyar nyelv eredetének kutatásával foglalkoznak napi 24 órában, hanem elfogadják azt, amit más nyelvészek mondanak. A magyar nyelvészek is így tesznek az angol, a vietnami vagy a kecsua nyelvvel."

Jézusom... A japán nyelvészeknek, úgy ahogy bármelyik más nyelvésznek, ez a munkájuk, nem csak a saját nyelvét tanulja a nyelvész, annak semmi értelme nem lenne. Nálunk is vannak nyelvészek, akik a maya, ógermán, vagy kelta nyelvekkel foglalkoznak. Ez nem hit, mint a turanizmusod, a tudományban nem fogadnak el csak úgy dolgokat, egyre jobban kezd átjönni, hogy neked ez vallási vita.

":DDDDDD"

Röhöghetsz a saját korlátoltságodon táltoscsikó.

"Akkor miért linkelsz olyan cikket, ami ellentmond ennek?"

A cikk nem mond ellent annak, amit mondtam, csak tudod a világ nem fekete - fehér, mint a konteóid, ha nincs meg hozzá az agyi kapacitásod, hogy megérts egy objektívan fogalmazó tudományos cikket, akkor legalább ne csinálj úgy, mint ha tudnád, hogy mit jelent. Sőt már tényleg kételkedek benne, hogy tudsz angolul.

"Nem is ez jelenti azt, hogy nincs logikád, hanem az, hogy még szöveget értelmezni sem tudsz, illetve hogy mindent vakon elfogadsz, amit a fejedbe sulykolnak, ahelyett, hogy kritikusan végiggondolnád."

Hol nem tudtam szöveget értelmezni? Eddig te vagy az aki erre nem képes, lásd: előző pontom. Kritikusan végiggondoltam szintézisem, ha megnézed, láthatod, hogy nem is olyan fekete - fehér, mint a tiéd. Eleinte én is abban hittem, hogy turulháton berepültek ide a magyarok és mi Attila vérei vagyunk, aki magyarul beszélt (A 19. század előtt amúgy nem létezett Attila név Magyarországon, lásd: József Attila nevelőszülei Pistának hívták őt. Ha tudsz nekem mutatni egy sírkövet Attila névvel 1800 előttről állva megtapsollak). Aztán elkezdtem utánaolvasni. Ha három évvel ezelőtt kérdezel még azt mondom, amit te, amikor elkezdtem szélesíteni a látóköröm, akkor jöttem rá, hogy a turanizmus az inkább vallás. Te nem kritikusan gondolod végig a dolgokat, te túlgondolod azokat.

"Na, már megint ellentmondasz magadnak. Jó lenne, ha eldöntenéd, hogy most egyetértesz velem abban, hogy a magyar nem finnugor nép, vagy sem, mert így nehéz vitázni."

Ez nem ilyen egyszerű, ha nem jött volna még le. A világ nem fekete - fehér barátom. Egyszer sem mondtam ellen magamnak, azt te csináltad, amikor megpróbáltad megvillogtatni az Urál - Altájiban való jártasságod. A magyar, mint nép nem finnugor, hanem egy közép - kelet - európai nép, mind genetikában, mind kultúrában (az utóbbi 1000 évben), a magyar nyelv viszont az Uráli. Ha azt mondod, hogy ez lehetetlen, akkor kérdezd meg az afroamerikaiaktól, hogy miért beszélnek egy angolszász nyelvet.

"Idéznéd a Himnuszból azt a részt, ami arról szól, hogy a magyar finnugor nyelv?"

Ez a mondatom nem arra irányult, hanem arra, amikor azt állítottad, hogy a magyarok azért nem csípték a törököket, mert nem hagyták szegényeknek. És még nekem nincs szövegértésem.

"még motiválhatott volna minket az, hogy ilyen erős rokonaink vannak."

Már megint a volna, nyomós érvek.

"Arthur király létezésére semmilyen bizonyíték nincs, ellentétben a hun-magyar rokonsággal. Mindaz, amit a legelső hozzászólásomban leírtam, mint a magyarság türk eredetének bizonyítékai, ugyanúgy igazak a hunokra is."

Ahogy magyar - hun rokonságra sincs bizonyíték. Amiket leírtál az a türk és a magyar közti hasonlóságokat szedi össze, ami mellesleg még egyáltalán nem jelenti azt, amit hinni szeretnél. Mivel a hun nyelv ismeretlen és amiket tudunk róla, azok is ellent mondanak egymásnak a kijelentésed teljességgel értelmetlen.

"Még mindig rettenetesen naiv vagy, ha azt hiszed, hogy a kormányokat nem irányítják kívülről."

Még mindig rettenetesen gyerekes vagy, ha azt hiszed, hogy a zsidók irányítják a világot minden lehetséges aspektusban és kizárólag úgy, hogy az nekünk (khm... neked) rossz legyen.

"Ez a rabszolgaság, még ha igaz is lenne, csak átvitt értelemben értendő, míg az általam említett rabszolgaság szó szerint."

Csak hogy szószerint sem vagy rabszolga, legfeljebb valaki, akinek akkora az egója, hogy nem tudja beismerni, hogy tévedett, ezért mindenért mást hibáztat.

"Én meg így tapasztaltam. Ahogy már írtam, külföldön szinte kizárólag piszkos munkát van lehetőséged végezni. Azt is érdemes megnézni, hogy a Magyarországra látogató külföldi turisták hogy viselkednek. Amúgy a Stockholm-szindróma egész mást jelent :D"

Xar lehet neked. Tudom, mit jelent, nekem úgy tűnt mintha kifejezetten azt szeretnéd, hogy lenézzenek, ezért mondtam.

"A hatalom által nyelvésznek tekintett emberek között kb. igen. Habár nem, még rosszabb az arány."

Tehát az a hatalom áltál nyelvésznek tekintett kókler, aki ezt évekig tanulnta, mert érdekli a nyelvészet, de a Pisti a kocsmából, na ő igazi nyelvész, mert ő azt mondja, amit hallani szeretnél. És a turanista, csikókumiszos, turbómagyar táltos (szabadidejében vízvezetékszerelő), na ő a legmegbízhatóbb és legelfogulatlanabb, ha a magyar nyelv eredetét szeretnéd megtudi.

"Magánhangzók között nincs értelme hangmegfeleltetésnek, mivel ezek nagyon könnyen változnak kb. bármiről bármire."

Éppen ezért könnyű bennük felismerni a mintázatokat. Vidd ezt a nyelvészek elé, hogy magánhangzókban nem érdemes hangmegfeleléseket keresni... ja várjunk, őket is a zsidók irányítják... rossz ötlet.

"A menni lehet rokon értelmű; az adni egyetlen betűben hasonlít, tehát valószínűleg belemagyarázás; a tenni határeset."

1. Igen, a menni és a menna, ami azt jelenti, hogy menni, biztos csak rokonértelmű szavak.

2. Hangmegfelés megvan, és a kezdőbetű ugyanz, a t - d is a legszabályosabb hangmegfelelések közé tartozik, és az nem is csúnya magánhangzó, mellesleg ugyanazt is jelenti, de kit érdekel. Itt van akkor még egy, ha a tenni nem tetszett: élni - elaa, ami azt jelenti, hogy élni, biztos belemagyarázás.

"Írhatnál ezer szót is, azokra is levezetném ugyanezt, ha lenne annyi szabadidőm, amit rád pazarolhatok. Abban viszont igazad van, hogy a finnugristák módszerével semmit nem lehet bizonyítani."

:D Finnugristák módzsere? Minden nyelvcsaládot így állapítanak meg te túlművelt. Az Indoeurópai, Afroázsiai, ugyanezekkel a módzserekkel lett megállapítva, de akkor biztosam az angol sem rokon a némettel, meg a lengyel a horváttal, az is belemagyarázás. Azt hiszed, hogy tudnál felmutatni hangmegfeleléseket az angollal, de már rég bebizonyítottad, hogy fogalmad sincs róla hogyan működik a nyelvészet. Továbbá ha olyan drága az időd, akkor miért lovagolsz még mindig ezen, nevetségesebbnél nevetségesebb érvekkel?

"Az a baj, hogy te csak a zsidó médiából tájékozódsz, az pedig nyilván nem fogja kijelenteni az igazságot. Viszont ha ez a média mától elkezdené azt hirdetni, hogy a Föld lapos, te az elsők között hinnéd el."

A zsidó médiából tájékozódom??? 😂 😂 😂 Mi nem zsidó média neked? Amúgy én nem a médiából tájékozódom, ilyen dolgokba nem ott szoktak mélyen belemenni.

" Megint a logika teljes hiánya. A testvéred vagy az unokatestvéred nem rokonod?"

- Te mondani, finnugor és türk lenni ugyanaz.

- Te mondani, finnugor és türk lenni rokon.

- Te mondani, nekem nem lenni logika?

Te ugyanaz vagy a rokonaiddal? Peti unaköccse Sanyi, akkor Sanyi az Peti és Peti az Sanyi?

Amúgy még mindig nem rokonnyelvek.

"Ezek szerint a Wikipedia-cikket már száz éve nem frissítették :D Te pedig már megint ellentmondasz magadnak, mert korábban azt írtad, hogy nincs megcáfolva."

Frissítve: 2019 Augusztus 27.

Hol írtam azt, hogy nincs megcáfolva? Annyira bírom, hogy én mondok valamit, ami megtetszett neked és azt ismételgeted vissza nekem, miközben egy sort nem tudsz felmutatni arra, hogy én hol mondtam ellen magamnak, vagy pedig olyan dolgokat adsz a számba amiket nem is mondtam. Ez ilyen "nem iiiis, mert te vagy aaaz, bibibí" teknika.

"Egy hozzászóláson belül is ellentmondasz magadnak. Ez már valami :D"

Idézd nekem, hogy hol mondtam olyat, hogy "a magyarok genetikailag finnugor eredetűek". Ezek a szavak így legyenek benne.

"Miért sültem volna fel? Mert nem hiszek a diktatúrának? Azért kértem, mert tudtam, hogy ehhez hasonló lesz a válasz."

Felsültél annak a szemében, aki nem hiszi azt, hogy minden diktatúra és mindent tudományt a zsidók irányítanak, tehát a tiéden kívül mindenkiében. Annak csak a te fejedben van értelme, hogy minden a diktatúra cselszövése, ami neked nem tettszik.

"Azt kívántam ezzel illusztrálni, hogy attól, hogy egy szó két nyelvben hasonlóan hangzik, még lehet mindkét nyelvben átvétel ugyanabból a forrásból."

Minél inkább az alapszókincs része valami, annál kisebb rá az esély. Még mindig megdöbbent, hogy neked a testrészek nevei és a rádió ugyanaz a kategória.

"Az a típus vagy, aki nem képes vagy lusta gondolkodni, ezért inkább vakon elfogadja azt, amit a legjobban sulykolnak a fejébe."

Én megtettem az utánajárásom, ezt nem sulykolta senki sem a fejembe. Az a típus vagy, aki mindent hazugságnak hisz, ami neki nem tetszik. Az a lusta gondolkodni, aki elhisz minden konteót.

"De most, amikor válaszolok is látom az eredeti kérdésemet, tehát hiába hazudod azt, hogy mást írtál benne, mint amit valójában írtál."

Hazudnék? Mint egy... 😅

Na jól van apa, ha tudnád mennyi hozzád hasonlóval találkoztam már, mindegyikőtöknek megvannak a magatok kis összeesküvéselméletei. Van akinek az amcsik a zsidói, vagy az illuminati. Van aki azt állítja sumérok vagyunk, van aki szerint szkíták, van aki azt mondja, hogy a magyar a legősibb nyelv, amiből kialakult a többi. Ami a közös hogy, mindegyikőtök valami háttérhatalmat okol a neki nem tetsző dolgokért, mindegyikőtök kisebbségi komplexusos, aki az összeesküvés elméleteiben keres magának "dicső" őst, mert neki a magyar történelem az úgy nem elég és ezért kitalálnak maguknak egyet - egyet, van aki kombinálja ezeket. Mondjuk a türkök pont nem tudom mitől lesznek dicsők egyesek szemében. Továbbá mindegyikőtök azt hiszi, hogy aki nem ért velük egyet az a háttérhatalom által befolyásolt birka.

2019. okt. 21. 13:28
 38/44 anonim ***** válasza:

"Mondjuk a türkök pont nem tudom mitől lesznek dicsők egyesek szemében."

Nem akarok beleszólni a vitába de nekem valóban úgy tűnik hogy sokan érzelmi alapon döntenek egyik vagy másik elmélet mellet. A finnugor elmélet sokaknak azért szimpatikus mert ma Finnország egy fejlett nyugati jóléti állam. A türk rokonság mellett érvelőknek pedig a török világbirodalmak vonzóak. Ez elég dicső szerintem. Úgy reagáltál hogy nem látod mitől dicsők a türkök, ezért mondom.

Szerintem összességében elég tényező van ami alapján Magyarország tag lehet a Türk Tanácsban, annak ellenére hogy a mai magyar embernek már nincs sok köze a türk népekhez. Orbán sem rokoni alapon közeledik hozzájuk hanem politikai gazdasági alapon. Amúgy ha már választanom kellene inkább a türk rokonságot választanám. A finnugor ágnak sosem volt jelentős történelemalakitó szerepe és nem is lesz, a türkök viszont mindig ott voltak az élbolyban.

2019. okt. 21. 14:03
 39/44 A kérdező kommentje:

38. Ott voltak az élvonalban, általában amikor pusztításról és hódításról volt szó, nem sok találmányt, várost, vagy felfedezést adtak a világnak, városaik nem is igazán voltak a törökök kivételével, mivel nomádok voltak. Én magam a civilizáció előrehaladását támogató népeket tartom dicsőségesnek, akik adtak is, nem csak elvettek, Kínaiak, Japánok, Rómaiak, Babilóniaiak, Görögök. Sem a finnugor, sem a türk népek nem ilyenek, úgyhogy az én véleményemre az ideálom nincs hatással, de mivel szeretem a hazám érdekel az igazság. Ami alapján felállítottam a saját nézetem az a genetikában való érdekeltségemmel kezdődött, amit jelenleg is tanulok, ez volt az első, amikor belekeveredtem ebbe a témába, utána a nyelvészeti részének is utánanéztem.

Az ősmagyarok nem voltak homogénnek mondhatóak, ezért nem tagadtam, hogy voltak az ősmagyarokban türk elemek. A nyelv az egy másik dolog, márpedig jóformán a nyelv az egyetlen dolog, ami az ősmagyarokból megmaradt. És jelenleg, ha a nyelvünk nem türk, a kultúránk nem türk, sem pedig a génjeink nem jellemzők az eredeti türkökre, akkor egyet jelent az identitászavarral, ha valaki türknek sorolja magát.

Az, aki pedig hiszi, hogy ő egy Árpád magyarjai közül, annak meg egyszerűen ferdítés lenne azt mondania, hogy az ősmagyarok türkök voltak, ugyanis az utóbbi 30 évben, amióta tanulmányozzák fejlettebb módszerekkel az ősmagyarok genetikáját, egy tanulmány sem született, ami kimondta volna, hogy genetikailag a magyarok jobban voltak türkök, mint mondjuk osztrogótok, vagy skandinávok (igen, egy csomó skandináv genotípust találtak múltkor). Az Árpád házi királyok genetikai vizsgálatai azt mutatták, hogy a királyi család R1a haplotípussal rendelkezett, ami a leggyakoribb ma a szlávok körében, de az altípus, amit az Árpádoknál találtak az dél - nyugat - ázsiai Indoiráni népektől eredeztethető, mint mondjuk a szkíták, vagy a perzsák. Ez megmagyarázná a magyarban található perzsa kölcsönszavakat. Az ősmagyaroknál a külömböző társadalmi rétegekre külömböző eredetek voltak jellemzők. A nyelvészetben pedig nincs jelenleg olyan szakember, aki nem Urálinak sorolná a magyart, mint nyelvet, az összes többi nyelvelmélet is csupán ennek kibővítésével próbálkozik. Aki kimondja, hogy az ősmagyarok türkök voltak, az ignorálja az összes többi elemet, még ha bizonyos esetekben, a magyarok bizonyos rétegeire levetítve igaz is az állítás. Ez az amiért én sem mondom ki, hogy a magyarok Uráliak voltak, mindössze a nyelv az, amit oda sorolnak.

2019. okt. 21. 16:42
 40/44 A kérdező kommentje:
Az pedig nyílvánvaló volt, hogy Orbán miért csatlakozott, Nyugaton már nem igazán kap támogatást.
2019. okt. 21. 16:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!