Erne valamit, ha visszahoznak a sorozast?
Külön orvoscsapat szakosodna arra hogy az összes gúrunk vaze csávóból papiron rokkantat csináljon.
Mondjuk jó részüknek már van rokkant kártyája a bmw terepjáróhoz.
Tanitó bácsi kimaradt egy y.
Azt akartam irni hogy gyúrunk vaze.
Ne tessék megbuktatni.
Én határőr voltam. Visszanézve jó buli volt, bár akkor piszkosul rühelltem, mert kemény, szivatós idők jártak. A gyengébb idegzetűek közül egy páran be is adták a kulcsot.
Mindenesetre megtanított megbecsülni a szabad életet. Tudjátok, a fény csak a sötétben látszik. Csak akkor tudjuk igazán értékelni amink van, amikor veszni látszik.
Hogy érne-e valamit a sorkatonaság ma Magyarországon?A válaszom nem.
Amennyiben azt a sorkatonai szolgálatot vesszük alapul, ami nálunk is ismert volt a cocializmusban, hogy a berúgott bajszos őrmesterek/tizedesek ülvötözzenek veled berúgva dohányszaggal 2 éven át, hogy naponta felmosd a padlót, arra nincs szükség.Nem csoda, hogy itthon szinte 0 támogatottsága van a sorkatonaságnak (még azok körében is, akik voltak, igazából nem sokan mondják azt, hogy "sorkatonaság kellene", csak kicsi, de hangos kör).
Viszont nagyon is támogatnám a sorkatonaságot, ha egy háborús övezet küszöbén lenne Magyarország, körülvéve olyan országokkal szomszédként, akikkel nem nagyon vagyok jóba, akkor mehetne, lásd: Izrael.VISZONT, akkor sem a szocializmusban megismert alapokra építkezve.Ebből kiindulva is, valószínűleg Ausztriában, Svájcban, Görögországban, Izraelben, Finnországban, és Dániában is asszem nem véletlenül maradt fenn a sorkatonaság, mert ott valszeg értelmes dolgokat tanítanak a sorozottaknak.
Én egy pár hetes katonai gyorstalpalót, akár önkéntes (akkor járnának bizonyos extrák, apróságok a civil életben) akár kötelező alapon támogatnék, DE, akkor sem nyílván Magyarország jelenlegi társadalmi-gazdasági-politikai helyzetében, nyílván.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!