Ha most kitörne egy polgárháború, a NATO mit tenne?
A mostani kis zavargások közepette felmerült bennem a kérdés, hogy oké hogy '56-ban a kommunista rendszerek és irányítás miatt a szovjetek vissza foglalták a felkelőktől magyarországot, de ha ma lenne egy ugyan ilyen elfoglalása magyarországnak, akkor bevetnék a magyar honvédséget? Ha tényleg szinte minden városban fegyverekkel foglalnák el a városházákat? Valamint ha sikerrel járna a dolog, a NATO mit tenne?
UI.: semmit nem kell bele látni az egészbe, az én töprengéseim szüleménye a dolog, a múlt kombinálása a jelennel, nem akarok én '56-ot újra.
"Köszi az értelmes választ :)"
Én is az értelmes kérdést. Vagy szerinted a nátó ezzel foglalkozna?
Libáért vetted a kérdezői diplomád?
Annyira hiányzik ennek a kis országnak egy polgárháború, mint sárgaláz a lepratelepre!
Szélsőséges esetben nemzetközi ENSZ csapatokat kapnánk a nyakunkba.
Sikerülne szétbaszni az épp fejlődésnek induló iparunkat.
Megint csak azok járnának jól akik a zavarosban halásznak.
Semmit. A NATO KÜLSŐ fegyegetés ellen van. Nem avatkozik belső ügyekbe (és leginkább tagok közöttibe sem, lásd török-görög).
Bármely NATO beavatkozáshoz tudtommal egyhangú szavazás kell. Amit elég nehéz az előbbi esetekben megkapni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!