A Honvédség műszaki illetve fejletség téren milyen szinten van a V4-ek haderejéhez viszonyítva. Melyik haderővel egyenrangú ütőkékességben?
Nem is tudtam, hogy Izland tagja a V4-nek.
!?
Ironizálni próbáltam. :(
Nem jött össze.
Gyorsan megnézegettem a Wikipédián és a következőt mondanám:
3-4. hely a magyar, illetve a szlovák hadsereg. Bár a szlovák hadsereg kb. feleakkora, mint a magyar, éves költségvetésük azonban a magyar hadseregéhez hasonló. Ha mindenképpen sorrendet kéne állítanom, a szlovák lenne a negyedik, kevéssel előtte a magyar.
2. hely.: Csehország hadserege. Bár létszámban kisebb a magyar hadseregnél, de közel kétszerese az összeg, amit fenntartására ill. fejlesztésére fordítanak.
1. hely.: Egyértelműen viszi Lengyelország a pálmát. Csak létszámot tekintve is bőven megelőzi a többieket, ehhez jön egy, az arányaiban a Csehországéhoz hasonló anyagi ráfordítás. Ahogy néztem vannak relatíve modern eszközeik, mind szárazföldi, mind légi tekintetben. Emellett az egyetlen a négy ország közül, aminek van partja ebből kifolyólag van flottája is.
Ezt tényleg csak gyors rápillantásból gondolom, aki komolyabban benne van a témában az kiegészíthetne/helyesbíthetne.
1.es
Végre egy kis humor:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!