Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Miért mondják sokan azt, hogy...

Miért mondják sokan azt, hogy a '90-es évek közepéig volt légierőnk?

Figyelt kérdés
Mi volt előtte, és mi történt 96 körül?
2017. okt. 24. 12:55
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
71%
Meghalt a légierő és azóta nincs.
2017. okt. 24. 12:57
 2/15 anonim ***** válasza:
89%
Olyan sokan mondják, hogy én még az éltben nem hallottam ezt.
2017. okt. 24. 12:58
 3/15 anonim ***** válasza:
89%
Elszállt.
2017. okt. 24. 13:45
 4/15 anonim ***** válasza:

leszerelték meg hazavitték az oroszok meg eladták feketén

tehát felszámolták a sereget

60-70 körül elég ütõképes sereg volt ezeket leszereltèk

2017. okt. 24. 13:53
 5/15 anonim ***** válasza:
96%
Addig tartott, amíg elkótyavetyélték a régi szovjet technikát, és a nagy semmit szerezték helyette. Van néhány tűrhető vadászgépünk, és ezzel kifújt a légierő. Stratégiai bombázók, támadó helikopterek, szállítógépek és hasonló, modern légierőre jellemző úri huncutságok a kanyarban sincsenek.
2017. okt. 24. 14:33
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

A Szu22-esek és Mig-23-asok 1997-es rendszerből történő kivonásával megszűnt a légierő "támadó" potenciálja, nem maradt semmilyen csapásmérő gépünk.

96 előtt volt 16db Mig23-asunk és 15db Szu22-nk amikhez voltak rendszeresítve földi célok elleni fegyverek is. A rendszerváltáskor még 65db Mig21 is állományban volt ( plusz a kiképzőgépek).

Azért a 90+ gépes légierő mégiscsak komolyabbnak tűnt, mint a mai - bár a harcértéke lehet nem volt nagyobb :D

Ami szerintem szégyenletes, hogy nem voltak képesek Pápán felhúzni két könnyűszerkezetes csarnokot és már 20 éve a szabad ég alatt tárolják a kivont gépeket...

2017. okt. 24. 19:26
 7/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm az értelmes válaszokat!
2017. okt. 25. 06:24
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

A 6-oshoz még annyit fűznék hozzá, hogy sok idióta mondja, hogy "De hát azok a gépek már szarok voltak amúgy is, semmit nem értek."

Ja, csak nem az USA légierejéhez kell mérni, hanem mondjuk a román, jugoszláv, szlovák légierőhöz, ami akkoriban a Varsói Szerződés után, de még a NATO-csatlakozás előtt a leginkább potenciális ellenfél lehetett volna (még ha arra is 0,1% volt az esély).

2017. okt. 25. 16:57
 9/15 anonim ***** válasza:

"16db Mig23-asunk és 15db Szu22-nk"

plusz poén hogy ezek ha nem is voltak a legkorszerűbbek de kiképzésre pl simán alkalmasak lettek volna, tudom-tudom "drága" lett volna fenntartani ennyi gépet de ha csak 5-5 rendszerben marad lett volna egy rakat pótalkatrész és a pilótáinknak nem propelleres gépen kéne megtanulniuk repülni hanem sugárhajtáson, szerintem nem mindegy ( tudom a gripeneknek is van kiképző változata de gyanítom sokkal drágább ha azt csapja földnek az "újonc" mint azt a 14 gép egyikét amit csak bérlünk)

2017. okt. 26. 09:36
 10/15 anonim ***** válasza:

Mindenki propelleres gépen tanul, utána történik a sugárhajtású átképzés majd a típusspecifikus átképzés. Ez ma mind megtörténik Kanadában.

Ha nem ilyen elbacott konstrukcióban lízingelnénk a Gripeneket, hanem ugyanennyiért vettünk volna mondjuk F16-ot, annak az üzemeltetési költségei nem hiszem, hogy magasabbak lennének, mint az öreg szovjet gépeké - viszont az üzembiztonságuk nagyobb.

Azokat a kivont gépeket normális gépekkel kellett volna pótolni, majd utána eladni őket valakinek bagóért. A szabad ég alatt eltöltött lassan 20 év után csoda ha vasnak beveszik őket a méhtelepre...

2017. okt. 27. 04:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!