Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Amikor még volt sorkatonaság,...

Amikor még volt sorkatonaság, a kijátszása bűncselekmény volt?

Figyelt kérdés
Mit lehetett kapni érte?

2017. okt. 10. 08:22
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
53%

"Minden valamirevaló ember volt katona."

Mondja a lúzer, akinek élete egyetlen nagyobb eseménye volt az másfél év/egy év/kilenc hónap.

No, azt' ugyan mit tud többet aki volt katona? Akit ismerek a korosztályomból (42) és volt mind átlag 5 - 10 lőszer körüli lőgyakorlattal rendelkezik.

A múltkor egy lőtéren hatvanvalahányat puffogtattam el. És még közel nem tudok jól lőni.

2017. okt. 10. 10:55
 12/17 anonim ***** válasza:
76%

'Akit ismerek a korosztályomból (42) és volt mind átlag 5 - 10 lőszer körüli lőgyakorlattal rendelkezik.'

A katonai szolgálat elvileg a fegyverek használatára tanít meg. Na most ennyi kilőtt lőszerrel ezt erősen kétlem.

2017. okt. 10. 10:58
 13/17 anonim ***** válasza:
72%

Ki mondta neked robgros, hogy csak a gépkarabély a fegyver? :-D

Egy söprű is nagyon veszélyes tud lenni, ha a nyelével történetesen épp tökön tudod vágni az ellenfelet. Én tesiórán tanultam meg, hogy ha elég ügyes vagy egy teniszlabdával is padlóra tudsz küldeni valakit, csak jól kell célozni. :-)

2017. okt. 10. 11:02
 14/17 anonim ***** válasza:
39%

"nyámnyila puhányok körében kijátszani a sorozást mindenféle orvosi igazolásokkal, hogy én szégyelltem magam a nevükben."

Én is kijátszottam, 29 éves koromig vadásztak rám, 2004 - ig, amíg meg nem szűnt ez a kényszermunka.

Puhány? Fene tudja, 110 kiló vagyok és még ma is kinyomom a testsúlyom a fekpadon, 42 évesen.

A helyzet az, hogy gyerekkoromban folyton .asztattak vele, nem csináltam meg magad után az ágyad? Majd a katonaságnál megtanulod! Nem hajtottad össze a ruháidat? Na, majd ha katona leszel! Nem fogadtál szót a suliban? Na majd a seregben megnevelnek!

És elhatároztam, hogy én márpedig nem. Pedig ha muszáj, akkor fegyelmezett vagyok, nem lennék rossza katona, ha az akarnék lenni, de úgy döntöttem nem - és nem is lettem.

Be akartak hívni 2003 körül, már kamionos voltam, havi 250 - 300 - at kerestem. Azt írják: vegyek fel a postán 40 ezer forint egyszeri "bevonulási segélyt". Már a maga a szó röhejes, segélyezni kell a bevonulót.

És aztán? A maradék 9 hónap, he? Jó akkor még nem volt családom, de lehetett volna 28 évesen. Akkor mi van? Úgy járt a honvéd? Haljon éhen a családja?

Egyszerűen nem meg a mai világban. És még értelme sincs az ég egyadta világon annak a régi fajta néphadseregnek.

2017. okt. 10. 11:03
 15/17 anonim ***** válasza:
57%

'Ki mondta neked robgros, hogy csak a gépkarabély a fegyver? :-D

Egy söprű is nagyon veszélyes tud lenni, ha a nyelével történetesen épp tökön tudod vágni az ellenfelet.'

És? Honvédséghez mi köze? :D

Egyébként a puszta kezed/lábad is lehet veszélyes fegyver, de ezt nyilván nem kifejezetten katonai berkekben fogod elsajátítani :)

2017. okt. 10. 11:10
 16/17 Salamon Bálint ***** válasza:
100%

A katonai szolgálatmegtagadás bűncselekmény volt. Jellemzően vallási okokból történt (Jehova Tanúi, katolikus, nazarénus vagy adventista), ritkábban politikai okból.

A baracskai fogház és börtön lett az otthonuk, volt eset amikor két és fél évet is le kellett ülni.

1976-tól volt lehetőség a fegyveres szolgálat alól mentesülni, ekkor katonai építő alakulatoknál lettek beosztva.

2017. okt. 11. 22:37
 17/17 szenes43 ***** válasza:
76%
A régi világban falun tényleg az döntő érv volt hogy valaki alkalmas volt katonának vagy sem. Akkoriban többet kellett elviselni egy sima katonának ez tény. Volt olyan hogy leraktak másodmagammal lőtérbiztosítónak reggel a hóban 5-kor keltünk,reggeli nélkül egy kulacs vízzel és már sötétedett mikor felszedtek bennünket. Érdekképviselet? A század KISZ-titkár meghallgatott azután elhajtott a sunyiba mert ő is tisztes volt. Ma ha megszűnne a telefon,áram,télen a gáz,víz egy hétig sem húzná ki az emberek 90%-a. Én sem,pedig megtanultam csizmába kapcát tekerni,hidegben álcaruhában fát belopni a körletbe...stb. Most felhívod a szolgáltatót ha akadozik a fűtés,az internet....de ott is olyan ül akire fűtőnek,a büfében benyom egy hamburgert... iszik rá egy energiaitalt akár a testvéred is lehetne.
2017. okt. 12. 08:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!