Amikor még volt sorkatonaság, a kijátszása bűncselekmény volt?
"Minden valamirevaló ember volt katona."
Mondja a lúzer, akinek élete egyetlen nagyobb eseménye volt az másfél év/egy év/kilenc hónap.
No, azt' ugyan mit tud többet aki volt katona? Akit ismerek a korosztályomból (42) és volt mind átlag 5 - 10 lőszer körüli lőgyakorlattal rendelkezik.
A múltkor egy lőtéren hatvanvalahányat puffogtattam el. És még közel nem tudok jól lőni.
'Akit ismerek a korosztályomból (42) és volt mind átlag 5 - 10 lőszer körüli lőgyakorlattal rendelkezik.'
A katonai szolgálat elvileg a fegyverek használatára tanít meg. Na most ennyi kilőtt lőszerrel ezt erősen kétlem.
Ki mondta neked robgros, hogy csak a gépkarabély a fegyver? :-D
Egy söprű is nagyon veszélyes tud lenni, ha a nyelével történetesen épp tökön tudod vágni az ellenfelet. Én tesiórán tanultam meg, hogy ha elég ügyes vagy egy teniszlabdával is padlóra tudsz küldeni valakit, csak jól kell célozni. :-)
"nyámnyila puhányok körében kijátszani a sorozást mindenféle orvosi igazolásokkal, hogy én szégyelltem magam a nevükben."
Én is kijátszottam, 29 éves koromig vadásztak rám, 2004 - ig, amíg meg nem szűnt ez a kényszermunka.
Puhány? Fene tudja, 110 kiló vagyok és még ma is kinyomom a testsúlyom a fekpadon, 42 évesen.
A helyzet az, hogy gyerekkoromban folyton .asztattak vele, nem csináltam meg magad után az ágyad? Majd a katonaságnál megtanulod! Nem hajtottad össze a ruháidat? Na, majd ha katona leszel! Nem fogadtál szót a suliban? Na majd a seregben megnevelnek!
És elhatároztam, hogy én márpedig nem. Pedig ha muszáj, akkor fegyelmezett vagyok, nem lennék rossza katona, ha az akarnék lenni, de úgy döntöttem nem - és nem is lettem.
Be akartak hívni 2003 körül, már kamionos voltam, havi 250 - 300 - at kerestem. Azt írják: vegyek fel a postán 40 ezer forint egyszeri "bevonulási segélyt". Már a maga a szó röhejes, segélyezni kell a bevonulót.
És aztán? A maradék 9 hónap, he? Jó akkor még nem volt családom, de lehetett volna 28 évesen. Akkor mi van? Úgy járt a honvéd? Haljon éhen a családja?
Egyszerűen nem meg a mai világban. És még értelme sincs az ég egyadta világon annak a régi fajta néphadseregnek.
'Ki mondta neked robgros, hogy csak a gépkarabély a fegyver? :-D
Egy söprű is nagyon veszélyes tud lenni, ha a nyelével történetesen épp tökön tudod vágni az ellenfelet.'
És? Honvédséghez mi köze? :D
Egyébként a puszta kezed/lábad is lehet veszélyes fegyver, de ezt nyilván nem kifejezetten katonai berkekben fogod elsajátítani :)
A katonai szolgálatmegtagadás bűncselekmény volt. Jellemzően vallási okokból történt (Jehova Tanúi, katolikus, nazarénus vagy adventista), ritkábban politikai okból.
A baracskai fogház és börtön lett az otthonuk, volt eset amikor két és fél évet is le kellett ülni.
1976-tól volt lehetőség a fegyveres szolgálat alól mentesülni, ekkor katonai építő alakulatoknál lettek beosztva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!