Nem ellentmondásos ez?
Tudom, tudom ez a sorkatonaság téma már ki lett vesézve eléggé, viszont van néhány dolog amit én eléggé ellentmondásosnak gondolok azoknál akik mellette érvelnek.
Ugye akik támogatják azok általában azt hozzák fel érvként, hogy a "mai fiatalok mennyire eltunyultak, nincs bennük tisztelet, fegyelem, becsület stb. és, hogy a sorkatonaság majd rendes embert farag belőlük, férfiak lesznek stb"
Viszont gyakran hallom ugyanezen emberektől, hogy a katonaságon eltöltött élményekről mesélnek és büszkén mondják el, hogy hogyan bújtak ki a munka alól hazugsággal, csalással(főként ezen van a hangsúly) és, hogy szivatták egymást, italoztak meg ilyenek.
Meg azt azért sok embertől lehet hallani, hogy tényleg ez ment a sorkatonaságnál, hogy az ügyeskedők valahogy mindig kitudtak bújni a munka alól aztán a többiek meg szívtak.
Most én is úgy gondolom, hogy nincs sok minden rendben a mai fiatalsággal, de nem értem, hogy miért a sorkatonasággal kellene nevelni?
Attól lesz valaki rendes ember, hogy megtanul csalni, hazudni, ügyeskedni és kibújni a munka alól?
Nem ellentmondásos, hogy azzal jönnek, hogy "embert faragnak a fiatalokból" amikor a becsülettől, tisztességtől, emberségtől eléggé messze van a csalás meg, hogy ellógjuk a munkát?
Szerintem értitek mire gondolok.
Ezen túlmenően bárki, aki kicsit megerőlteti magát, még ezer hasonló ellentmondást tud mondani. Kell ebből következnie bárminek is?
A sorkatonaság léte vagy nem léte nem ezektől az "ellentmondásos" helyzetektől függ. Vannak érdemi okok is.
Aki mindenáron a sorkatonasaggal dobalozik, az csak közönséges kanapéharcos.
A katonaság nem nevel belülrol, csak a kulsodet tudja kicsit megigazitani, mert nem lehetsz emos/ecsetfeju/páva meg egyéb nevetséges külsővel a seregben.
Sokan inkább erre céloznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!