Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Amikor még volt sorkatonaság,...

Amikor még volt sorkatonaság, a kijátszása bűncselekmény volt?

Figyelt kérdés
Mit lehetett kapni érte?

2017. okt. 10. 08:22
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
34%

Nem tudom! De hogy mondjak vmit olyan fiút is besoroztak akinek erős fejgörcse volt volt és az állandóan! És ampullás fájdalomcsillapítót ivott rá, nem tudom mi lett vele.

Meg besoroztak olyat is akinek feldagadt a lába és nem bírt járni, míg az elein voltunk nem volt baj vele, de a kiképzés megadta neki, kérdeztük hogy hogy sorolhatták így be? azt mondta: "látod.. besoroztak.."

2017. okt. 10. 08:30
 2/17 szenes43 ***** válasza:
55%

Nagyon sokan szerették volna valami betegségre hivatkozva elkerülni. Viszont könnyen odavágták hogy: A Haza védelme minden állampolgár szent kötelessége!

Volt aki egyszerűen megtagadta vallási okokból és ha szerencséje volt valami humánus feladattal betegápoló lehetett. De a legtöbb a sittre került s ezért inkább beöltöztek. Azért becsúszott egy egy valódi beteg,ilyennel én is találkoztam a gyengélkedőn,de azokat le is szerelték.A 3 hónapos kiképzés alatt én is sokat voltam a gyenguszon míg a századpk. az orrom alá dugta a btk.-t hogy sumákolásért akár 10 perces akasztásban is részesedhetek. Addigra viszont vége lett a kiképzésnek és kimentünk a őrsre. (BM.Határőrség 27 hónap).

2017. okt. 10. 09:05
 3/17 anonim ***** válasza:
20%
Minden valamirevaló ember volt katona.
2017. okt. 10. 09:09
 4/17 anonim ***** válasza:
88%

'Minden valamirevaló ember volt katona.'

Na és aki eü szempontból nem volt rá alkalmas, vagy akkor vált katonakorúvá, amikor felfüggesztették a sorkatonai szolgálatot? Ők ezek szerint nem voltak valamirevalók? :)

2017. okt. 10. 09:13
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Bátyámat felmentették a sorkatonaság alól, mert a kötelező orvosi vizsgálaton kiderült, hogy súlyos asztmás. 1 métert nem tud futni úgy, hogy ne fulladjon be. Szóval volt rá példa, hogy aki alkalmatlan volt, azt nem hívták be.
2017. okt. 10. 09:36
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

Elvileg igen, az volt.

A hithű nazarénus vallásúak megtagadták a fegyverfogást, hadbíróság lett a vége! Mindez a '60-as években, közeli ismerősöm így ült egy évet!

2017. okt. 10. 09:42
 7/17 anonim ***** válasza:
90%
Börtönt inkább az ilyen erőszakmániások érdemelnének.
2017. okt. 10. 10:07
 8/17 anonim ***** válasza:
62%
Nem igazán tudom eldönteni, hogy a 7-es komolyan beszél, vagy csak szórakozásból írja, amit?
2017. okt. 10. 10:09
 9/17 anonim ***** válasza:
90%

A 7-es-t hagyjuk... Nyilvánvalóan buta.

Amúgy meg én is voltam egy évig, és azt kell mondjam értelme nulla volt. Az egész magyar hadsereg sem akkor, sem most mlg védekezésre sem alkalmas.

2017. okt. 10. 10:32
 10/17 anonim ***** válasza:
33%

'Amúgy meg én is voltam egy évig, és azt kell mondjam értelme nulla volt. Az egész magyar hadsereg sem akkor, sem most mlg védekezésre sem alkalmas.'

Mégis megy a nosztalgia róla....

2017. okt. 10. 10:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!