Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Nőként szerződéses katonának...

Nőként szerződéses katonának szeretnék szegődni, de kisfiam még csak 15 hónapos. Van olyan, aki már ilyen korán ment 10 hetes kiképzésre?

Figyelt kérdés
Kérlek ne kioktató negatív kommentekkel bombázzatok, hanem saját élet tapasztalatokat osszatok meg! Nagyon örülnék női katonák véleményének, és történeteiknek.

#katona #szerződéses katonaság nőként #kisgyerek mellett 10 hetes kiképzés
2017. aug. 1. 14:01
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
65%
Kérdező,ha csak olyan választ nem ugatsz le amiben az áll hogy:női katona vagyok,és otthon hagytam a 15 hónapos gyerekem,felesleges volt kérdezned.Nem vettem észre hogy névvel és fotóval spékelve kérdeztél volna.Ahogy reagálsz a válaszokra,nos ez nem más csak hiszti.Hisztis ember nem való katonának.
2017. aug. 2. 09:48
 32/43 A kérdező kommentje:
Nem szokasom hisztizni, sem ugatni, nem allat vagyok, sem nem gyerek. A kepet es nevet privatban kertem, termeszetesen ugy, h en is viszonzom. Ennek itt es igy nincs ertelme, az erdemleges valaszokat elolvastam es felfogtam. A tobbivel mar ezer helyen talalkoztam, mint anya: en jobb vagyok nalad, ezert jogom van beszolni (tisztelet a kivetelnek). A tapasztalatbol szerkesztett hozzaszolasok mas kategoria: katonai szolgalatot vegzo, benne elo; illetve apuka tapasztalata; v mint gyermek, v baratja. Olvasni megtanultam, szoveget ertelmezni is, igy latom ki az, aki csak csipkelodni akar, nem tul kedves szavakkal... Nos az ilyenre csak ez az egy komment marad. Vitazni nincs kedvem, van jobb dolgom is, azt meghagyom azoknak, akik ennyire raernek gyerek mellett, h kozben mast fikaznak, h szar anya, ha katonanak megy. Vagy azoknak a ferfiaknak, akik egy oraig sem ultek egyedul otthon gyerek mellett, m inkabb dolgoznak mintsem, h segitsenek otthon (tisztelet a kivetelnek ujfent). A szavak dobalozasat meg hagyjuk meg a jozsefvarosi piacra, az inkabb oda valo, nem egy felnott ember kommunikalasahoz. Szebb napot!
2017. aug. 2. 10:14
 33/43 anonim ***** válasza:
66%

Par aprosagot kihagytal kerdezo. A parod tamogat ebben a dontesben? Hogy gondoltatok megoldani a kicsi felugyeletet?

10 het nem a vilagvege, foleg hogy nem hiszem hogy egyben ott kell lenni, de utanna van terved? Kozel van az alakulat? Mit csinalsz ha 200 km-re helyeznek ki, megeri koltozni? Valthatsz alakulatot, de az is idobe telik, felteve hogy epp a te szakosodasodra van szukseg.

Ha tul vagy a kikepzesen a nokkel ugyis kiveteleznek, tobbnyire papirtologato leszel, 8 oraban, utanna mar sima ugy.

2017. aug. 2. 10:40
 34/43 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező!Attól hogy egy válaszban nem azt olvasod hogy jól teszed amit tenni készülsz,még nem kéne ócsárolni a válaszolókat.Ha nem bírod a kritikát,nem itt kéne kérdezni,hanem olyan fórumon ahol ilyesmi a téma alapból.Itt ilyan nők vagyunk többségében,akiknek a gyermekük az elsők,mi szeretnénk beszélni tanítani,mi szeretnénk nevelni,és nem olyan szakmát választottunk ahol nagy esély van rá,hogy az életünket kell áldoznunk munka közben.Nem katonák vagyunk,nem rendőrök,nem tűzoltók,pici gyerekkel.A fényképre visszatérve,ez nem olyan oldal ahol fotót és teljes nevet kell küldeni.Nem azért nem küldünk mert sunnyognánk vagy lapulnánk,hanem mert létezik olyan hogy személyiségi jog.Nem bízom egy idegenben annyira hogy nevet,fotót küldjek.Csoda hogy nem kéred a személyi igazolvány másolatát :)))))Jól eltávolodtál a lényegtől.A nevek és a fotók által közelebb jutnál a problémád megoldásához,hmmm?Vagy azt készülsz írni,Teee,Judiiit,nekem ne dumáljon akinek ilyen a frizurája és kövér? :))))
2017. aug. 2. 11:30
 35/43 anonim ***** válasza:
63%
Hallod,még te szólsz be hogy mi ráérünk a gyerek mellett írni...te ráérsz világgá menni és katonáskodni a 15 hónapost magára hagyva..Ennyi ésszel remélem nem vesznek fel téged katonának.Aztaa
2017. aug. 2. 11:36
 36/43 anonim ***** válasza:
43%
ez egyébként bennem is felmerült, és az itt lévő katonákat és hozzáértőket kérdezem, hogy ugye bizonyos értelem szint alatt nem juthat fegyverhez akármilyen jelentkező?
2017. aug. 2. 15:55
 37/43 anonim ***** válasza:
Ha konkretan atmegy a vizsgakon es alairta a szerzodest, masnap mindenkepp lesz 1 vagy akar tobb fegyvere is.
2017. aug. 2. 16:07
 38/43 anonim ***** válasza:
Azért egyből nem kap fegyvert, max oktatásra, természetesen lőszer nélkül, mert azt csak lövészeten fog kapni. Viszont aki nagyon kattant, nem engedik lőni, le is szerelik, nálunk volt rá példa
2017. aug. 2. 16:33
 39/43 anonim ***** válasza:
48%

Én csak egy dolgot nem értek, azt mondod, hogy egy kisvárosban élsz és ott nincsenek lehetőségek.

Nem egyszerűbb lenne elköltözni a GYEREKEDDEL és a pároddal együtt Budapestre vagy egy nagyobb városba, mint elmenni katonának, ahol úgyszintén hetekig, de lehet, hogy hónapokig nem lehetsz vele és ő egyedül lesz?

Azt mondtad, hogy Budapesten jobbak a lehetőségek, tapasztaltad.

Vagy miért nem kezded újra az egyetemet? Ha egyetlen tárgy miatt nem sikerült az azért orvosolható szerintem.

De ha mindenképpen katonának akarsz állni, én azt javaslom, hogy várj vele legalább 1-2 évet, de a legjobb lenne ha ameddig iskolás lesz addig várnál.

2017. aug. 2. 20:08
 40/43 anonim ***** válasza:
Idén voltam alapkiképzésen és volt női katonatársam akinek hasonló korú gyereke volt, úgy csinálta végig az alapkiképzést. Hiányzott neki a pici, néha esténként sírdogált, de becsületesen végigcsinálta és most adminisztratív munkakörben dolgozik. Ha van kire bízni a picit nem lesz, gond pénteken úgyis hazamehetsz, de ha nem laksz messze a kiképzés helyétől esténként kimenőn is láthatod. Ha komoly a szándékod, végig tudod csinálni.
2017. aug. 2. 22:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!