Ha szerződéses katona szeretnék lenni kezdhetek rögtön tiszt/altiszt ranggal?
Ha semmi tapasztalatod nincs, akkor hogyan akarod ellátni a tisztek feladatait? Remélem ezt nem gondoltad komolyan.
Középfokú katonai végzettségekkel azt hiszem őrmester, felsőfokú katonai végzettséggel pedig hadnagy/főhadnagy rendfokozaton kezdhetsz.
Beosztás dönti el, milyen rendfokozat van hozzárendelve.
Apukámat még főhadnagyként vették át a MÁV-tól pedig nem volt fősulija, csak MÁV-tiszt volt. De ha kérte volna százados is lehetett volna mesélte.
Ismerősöm pár éve zászlósnak meg gazdasági főiskolával. Tehát változó, de inkább lefele kell gondolkodni, mert nagyon nagyon sok a tiszt a jelenlegi rendszerben.
Nem tudom aktuális-e de nagy butaságok vannak itt leírva.
Ha te oda állítasz így simán, maximum tisztes lehetsz.
Az Altiszti Akadémiát elvégezve Altiszt lehetsz
A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudomány és Honvédtisztképző karát elvégezve lehetsz tiszt.
Rendfokozatok vannak.
Suli nélkül CSAK tisztES lehetsz.
Illetve hiába vagy magas beosztásban, a rendfokozat nem befolyásol semmit.
A rendőrségnél ha magasabb a rendfokozata, mint a beosztása, kap egy c. betűt. "címzetes" jelentéssel bír.
Nem tudom hogy a Honvédségnél hogy van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!