Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Nőként szerződéses katonának...

Nőként szerződéses katonának szeretnék szegődni, de kisfiam még csak 15 hónapos. Van olyan, aki már ilyen korán ment 10 hetes kiképzésre?

Figyelt kérdés
Kérlek ne kioktató negatív kommentekkel bombázzatok, hanem saját élet tapasztalatokat osszatok meg! Nagyon örülnék női katonák véleményének, és történeteiknek.

#katona #szerződéses katonaság nőként #kisgyerek mellett 10 hetes kiképzés
2017. aug. 1. 14:01
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
87%

8: megtalaltad az EGYETLEN dolgot amit az apa nem tud csinalni "termeszetes" modon.

De feltalaltak mar a fejogepet is es a tapszert is, sok no manapsag mar nem is szoptat termeszetes modon. Az apa leballag a gyogyszertarba es megveszi a tejport, vagy anyuka lefeji a tejet elore es lefagyasztja azokra a napokra amikor nem lesz otthon napkozben (persze ez mukodik egy napra, kettore de nem tiz hetre, tehat ezesetben nem jarhato)

Amugy sok gyerek ilyen korban mar kezd leszokni az anyatejrol. 6honaposan eleve mar indul a hozzataplalas, egy eves kor felett pedig mar a baban mulik hogy mikortol valasztodik el, 15 honaposan mar eselyes hogy ez elkezdodott.

Sajat tapasztalat: egyeves babaval voltam el egy hetre anyuka nelkul, akkor o mar csak estenkent szopott megszokasbol, napkozben mar bebietelt evett: este adtam neki egy neki valo joghurtot olyan kiszerelesben amibol ki tudta szopni. Kisse megilletodve ugyan, de elfogadta gond nelkul, es megnyugodott vele.

Persze egy het meg tiz het azert nyilvan nem ugyanaz, es az is komoly kerdes, hogy a kicsi mennyire volt eddig az apjaval, mert ez nem egyik naprol a masikra megy.

2017. aug. 1. 15:07
 12/43 anonim ***** válasza:
53%

Ha ez megfordult a fejedben, akkor mint szülő nem vagy toppon....

Nem vagyok szemet, és nem mondom azt, hogy utalid a gyermeked, de azt 100%-ra mondom, hogy nem tudod mivel jar a katonaság....

Gondolkozz, járj utána.... es nem, nem a fyk-n jarj utána, hanem tessék feláklnies érdeklődni a katonaságnál....

2017. aug. 1. 15:09
 13/43 anonim ***** válasza:
88%
Barátnőm anyukája is szerződéses katona volt, bár igaz barátnőm akkor 13 éves volt. 14 éves volt mikor az anyukáját kivezényelték Afganisztánba először 6 hónapra, utána itthon volt két hónapot és visszament egy évre. Én nem tenném ezt a gyerekeddel, barátnőmet borzalmasan megviselte.
2017. aug. 1. 15:10
 14/43 anonim ***** válasza:
31%
Kérdező,gondolkodj már egy kicsit...Szerinted fogja Neked itt női katona azt írni,hogy igggeeeen,én is otthon hagytam a pici gyerekemet az apjával,mamával-papával stb míg én elmentem katonást játszani és minden szuper,a 15 hónaposom folyton boldog és én is teljes életet élek,sőt még le se puffantottak???????Embeeer...
2017. aug. 1. 15:20
 15/43 anonim ***** válasza:
36%
Minek szültél így ? A tápszer pedig nem ér fel az anyatejjel, hiába írta 1-2 femináci. Sajnálom a katona és pl orvos, igazgató anyák gyerekeit.
2017. aug. 1. 15:26
 16/43 anonim ***** válasza:
42%

Szerencsére van egy olyan pont, hogy orvosi vizsgálat, aminek része a pszichológussal való beszélgetés..... és ő bizony nem enged katonának, ha a gyermeked rovására megy.

Az mega Te lelkiismereteden múlik, hogy zaciba adod, apának vagy nagyszülőkhöz adod.

Az eleje még biztos nehéz lesz, mert az alapkiképzéshez menni kell fix időre.... ha mazlid van, es a közelbe vezényelnek, akkor naponta hazajárhatsz....

Hány eves vagy? Szabad tudni?

2017. aug. 1. 15:34
 17/43 anonim ***** válasza:
61%
Nézd meg ezt a filmet, ez egy katonanőről szól, akinek van egy kisfia. [link]
2017. aug. 1. 15:34
 18/43 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat. 26 eves vagyok. A kerdest nem viccbol irtam ki. Tudom, hogy mibol all a 10 het, mar utana olvastam es kerdeztem, ahol csak tudtam. A gyerekemet meg nem utalom, hanem nagyon szeretem (barmilyen meglepo)! Tudom, h konnyebb utalkozva, lenezve mast kommentelni, nev es arc nelkul. A filmet pedig koszonom, meg fogom nezni! Aki pedig privat irta le sajat tapasztalatait annak pedig hala, azert, mert oszinte volt. (Katona nok valaszat pedig meg mindig varom, annak ellenere, h masok szerint erre nincs sok esely)
2017. aug. 1. 16:14
 19/43 anonim ***** válasza:
45%

küldünk fotót és nevet, ha kéred - ez itt ugyan nem, szokás, de látszik,hogy nem fogtad fel a válaszokat, hátha úgy könnyebb lesz.

Önsorsrontó dolog - írta valaki, valószínűleg tapasztalatból.

De a gyermeked majd biztos büszkén meséli a társainak: anyám hős katona. Ugyan most tanulna beszélni az ANYAnyelvén, de majd a bölcsiben is felszed valamit, elég az.

2017. aug. 1. 16:31
 20/43 anonim ***** válasza:
45%

Kérdező, ha szereted a gyereked akkor miért akarod hogy jó eséllyel árvaként nőljön fel? Ugyanis a szerződéses katonaság nem csak Magyarországra terjed ki, hanem bizony, igen sokszor a háború sújtotta országokba vezényelnek ahol mindennaposak, ha nem minden órásak a katonák ellen elkövetett merényletek.

Az meg hogy azt mondod hogy te nem akarsz menni mert pici gyereked van, egy felettesedet sem fogja meghatni. Ha hívnak menni kell.

2017. aug. 1. 16:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!