A tankokat hogyan használják a modern háborúkban? Mire és mikor?
Milyen formációban haladnak? Mi a szerepük fontosabban például egy ütközetben?
Nagyon kíváncsi lettem, mert csak sejtésem van, de gondolom nem úgy mint mi Armored Warfare-ba hogy a szikla kétoldalán feltömörülünk és akkor egyik-egyik kigurul egy kicsit ha pattan akkor kijjebb teszi a tankot aztán lő és vissza :D
Köszönöm Mopat!
Legkielégítőbb választ kaptam, nagyon köszönöm :) Szóval akkor a miénk féle WT/Wot csak ügyetlenkedésnek semmi köze sincs az igazi tank hadviselésnek. Ahogy halottam, főleg a második világháborúban a gyalogság jelentette a legnagyobb veszélyt, ez még mindig igaz a tankokra, sok beszámolót halottam hogy a tankokkal könnyű volt mert sok volt a holttér és a gyalogság könnyen közeljutott és lerobanototta a lánctalpat majd a holterekből támadt, na már most a mai Leopard, M1 Abrams, T-90-ek tudom hogy kamerákkkal és mindenféle érzékelővel van ellátva de ettől még mindig a gyalogság a legvészelyesebb nekik? Vagy most már a füstvető csövekkel befüstölnek és eltűnnek a fenébe?
"Vagy most már a füstvető csövekkel befüstölnek és eltűnnek a fenébe?"
Ja, manapság már mindenki vak, és egy kis füsttől nem működik semmilyen műszer amivel érzékelni lehet egy ekkora monstrumot?
A gyalogság még mindig veszélyes.
A füstvető vagy a ködgránát mindig segít, hiszen nem látod célt, a nem irányított páncéltörővel, mint RPG csak vaktában lőhetsz, és a huzalvezérelt páncéltörőnek is kell látnod, hogy hova vezeted a rakétát. A lézert is jól elnyeli, tehát lehet, hogy az elindított rakétának nem lesz visszavert jele és megy a fenébe. Ha van hőképes célzód, akkor megpróbálhatsz belelőni a ködbe. Nem minden gyalogosnak van azért. Járműre szerelt rakétavetőnek viszont gyakran. Viszont már a harci helikopterek rotorján ott ül egy golyóbis, abban pedig radar van. Radar vezérelt páncéltörők is vannak. Van gyalogság által hordozható és kitehető harctéri radar. Mondjuk, ez már zászlóalj szinten. Ezzel még bemérhet a ködön át, GPS jeladó is van és megadja a koordinátákat a saját tüzérségnek. Vagy vannak már kis harctéri drónok, amiket alig látni és ilyenkor a köd felé küldik. Tud tüzet vezetni... Szóval a köd fedezete alatt is mozogni kell.
És még azt se mondhatjuk, hogy ez csak egy modern hadseregnek van. Drónt venni már lehet mindenhol, de állítólag már webkamera kihelyezésével is robbantottak aknát egy konvojbon. Kurdok, azt hiszem.
Amúgy, itt egy egykori német kiképzőfilm arról, hogyan lehet gyalogsággal tankok ellen küzdeni:
https://www.youtube.com/watch?v=eDbFdngVOJk
Lényeges, hogy a kísérő gyalogságot mindig le kell választani a harckocsikról.
Viszont, hasznos tanácsokkal szolgáltak a harckocsizóknak is, hogy mi a teendő ez ellen:
https://www.youtube.com/watch?v=rPcR42mIEdQ
Hol voltak már akkor az 1940-es szép idők, amikor bepánikolt gyalogos zászlóaljak szaladtak szét néhány tank elől?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!