Mi értelme a kollektív büntetésnek? Nincs ennek közösségromboló hatása?
Én például elég "kitaszított" gyerek voltam.
Volt ilyen "miattad írunk dolgozatot" helyzet, gyakorlatilag hetekig szívatásnak voltam kitéve.
Míg fordított esetben a "népszerű" emberek miatt én hetente szívtam a kollektív büntetés miatt.
Én azt mondom, hogy az egyént kellene büntetni, olyan szinten hogy az elrettentse a társaság többi tagját.
Tökéletesen egyetértek az utolsó három hozzászólással.
Még azt szeretném megkérdezni hol alkalmaznak ma még ilyet? Iskolákban, börtönökben, honvédségnél ez még szokás?
A kollektív büntetés jogos és az a megfelelő megoldás!
Főleg a katonaságnál, hiszen ha egy ember nem jól végzi a dolgát akkor mindenkit büntetni kell, ezzel hangsúlyozva azt, hogy egy közösség, egy csapathoz tartoznak és ez összekovácsolja a közösséget!
Szükség lenne ismét a sorkatonaságra, mert a mai fiatalok teljesen elkanászodtak a és nem tudják mi az közösségi érzés, bajtársiasság, erkölcs, hazaszeretet!
'A kollektív büntetés jogos és az a megfelelő megoldás!'
Szóval ha egyetlen ember hibázik, akkor szívassuk szét az egész kompániát, az a biztos.
'Szükség lenne ismét a sorkatonaságra, mert a mai fiatalok teljesen elkanászodtak a és nem tudják mi az közösségi érzés, bajtársiasság, erkölcs, hazaszeretet!'
Ha a Néphadsereg típusúra gondolsz, felejtsd el. Egyrészt a 21. században már nem állja meg a helyét, másrészt a felsoroltakat megfelelő neveléssel is el lehet sajátítani.
Gondolhattam volna, hogy megalomániás vagy :P
Na de miért is csodálkozom, mikor nálad Oroszország a követendő példa :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!