Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Mi értelme a kollektív bünteté...

Mi értelme a kollektív büntetésnek? Nincs ennek közösségromboló hatása?

Figyelt kérdés

2017. jan. 28. 18:40
1 2 3
 11/24 Fatal_3rror_ ***** válasza:
100%

Én például elég "kitaszított" gyerek voltam.

Volt ilyen "miattad írunk dolgozatot" helyzet, gyakorlatilag hetekig szívatásnak voltam kitéve.

Míg fordított esetben a "népszerű" emberek miatt én hetente szívtam a kollektív büntetés miatt.

Én azt mondom, hogy az egyént kellene büntetni, olyan szinten hogy az elrettentse a társaság többi tagját.

2017. jan. 28. 19:42
 12/24 A kérdező kommentje:

Tökéletesen egyetértek az utolsó három hozzászólással.

Még azt szeretném megkérdezni hol alkalmaznak ma még ilyet? Iskolákban, börtönökben, honvédségnél ez még szokás?

2017. jan. 28. 20:50
 13/24 anonim ***** válasza:
93%
A #4-nek igaza van. Csak akkor rombol ha pocsek a kozosseg.
2017. jan. 28. 21:46
 14/24 anonim ***** válasza:
12%

A kollektív büntetés jogos és az a megfelelő megoldás!

Főleg a katonaságnál, hiszen ha egy ember nem jól végzi a dolgát akkor mindenkit büntetni kell, ezzel hangsúlyozva azt, hogy egy közösség, egy csapathoz tartoznak és ez összekovácsolja a közösséget!

Szükség lenne ismét a sorkatonaságra, mert a mai fiatalok teljesen elkanászodtak a és nem tudják mi az közösségi érzés, bajtársiasság, erkölcs, hazaszeretet!

2017. jan. 28. 21:55
 15/24 anonim ***** válasza:
100%
Wtf? Ez most komoly? :O
2017. jan. 28. 23:00
 16/24 anonim ***** válasza:
100%

'A kollektív büntetés jogos és az a megfelelő megoldás!'

Szóval ha egyetlen ember hibázik, akkor szívassuk szét az egész kompániát, az a biztos.

2017. jan. 28. 23:01
 17/24 anonim ***** válasza:
89%

'Szükség lenne ismét a sorkatonaságra, mert a mai fiatalok teljesen elkanászodtak a és nem tudják mi az közösségi érzés, bajtársiasság, erkölcs, hazaszeretet!'

Ha a Néphadsereg típusúra gondolsz, felejtsd el. Egyrészt a 21. században már nem állja meg a helyét, másrészt a felsoroltakat megfelelő neveléssel is el lehet sajátítani.

2017. jan. 28. 23:06
 18/24 anonim ***** válasza:
100%
Mr. Clarke, kérem ne erőlködjön, árt az egészségnek!
2017. jan. 28. 23:14
 19/24 anonim ***** válasza:
51%

Gondolhattam volna, hogy megalomániás vagy :P

Na de miért is csodálkozom, mikor nálad Oroszország a követendő példa :D

2017. jan. 29. 00:00
 20/24 Szeder Katalin ***** válasza:
100%
A kollektív büntetés olyan alaphiba, amit nem menthet semmilyen helyzet, előzmény, körülmény vagy cél. A kommentelő társam igazságtalannak nevezi, szerintem igazságtalanság a köbön. Ez a módszer a múlt században igen elterjedt volt, legtipikusabb "példája" Hitler.
2017. jan. 30. 16:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!