NATO vs Oroszország? Ki győzne?
'Az oroszok voltak azok akik felszabadítottak sok országot a német uralom alól nem tudom mi lenne ma ha az oroszok akkoriban nem győzik le a németeket.'
Tudod, egyénileg lehetett felszabadulásnak érezni az orosz bejövetelt, de politikailag soha nem szabadítottak fel. Sőt, a szovjet vezetés célja eleve nem felszabadítás volt, hanem a nagyhatalmi politikai ambíciók megvalósítása, ami távlatilag a kommunizmus bevezetését jelentette. Az igaz -nem is tagadhatjuk-, hogy a szovjetek megszabadították a magyar államot a náci és nyilas rémuralomtól, de nem tudták felszabadítani. Az majd 44 évvel később következik be, mikor összedől az általuk hatalomra juttatott rendszer.
Márai Sándor találóan fogalmazta meg: az a hadsereg, amely maga sem rendelkezik szabadsággal, másokat sem tud felszabadítani.
Politikai gondolkodónk, Bibó István is inkább félszabadításnak, megszabadításnak nevezte a szovjet bejövetelt.
De egyszerű kérdéssel: ha valóban felszabadítottak a szovjetek, miért maradtak itt 44 évig és nem mentek vissza?
Nem tudom miért maradtak ott de azt tudom ha nem mennek akkor hitler úgy játszott volna ott ahogy akarta és azt ne mond nekem hogy Oroszország nem rendelkezik szabad hadsereggel mert igen is és rendelkezik és tudod lehet hogy a nyugat úgy gondolja hogy a nátó letudja gyözni Oroszországot de ez nem így van és az utolsó előtti válaszolónak üzenem hogy nyugodt lehet nem esnénk pofára el kell képzelni hogy az Orosz hadsereg mindig talál fel újabb fegyvereket.
Oroszország legyözné a nátót
'és azt ne mond nekem hogy Oroszország nem rendelkezik szabad hadsereggel'
Én a szovjet Vörös Hadseregről beszéltem, amit te felszabadítónak neveztél, nem a mostani orosz haderőről. A szovjetek soha nem szabadítottak fel. Propaganda fogásnak jó volt, de ferdítés.
'Oroszország legyözné a nátót'
Mint mondtam, felőlem azt gondolsz az orosz haderőről, amit akarsz, szíved joga. De azért engedd már meg, hogy mások kételkedjenek ilyen kijelentés láttán :)
'Nem tudom miért maradtak ott'
Akkor javasolnék egy alapos utánajárást. Szerinted a magyar 56-os forradalom egyik fő követelése miért pont a szovjet csapatok távozása volt hazánk területéről?
Én nem azt mondtam hogy más is azt gondolja amit én .
Nekem m1 ki mit gondol a világon bárhol elismerik az orosz hadsereget és ennyi elég is a nátó tagállamokból áll mibe kerülne az orosz hadseregnek egy olyan tagállamot mint pl románia vagy magyarország legyőzni szerintem semmibe :)
Akkor válaszolj egy kérdésemre légyszíves.
Mikor az Oroszok meg tudták hogy a nátó rakéta védelme bázist épít az Orosz határ közelében akkor a nátó miért érvelt azzal hogy a rakéta védelmi bázis nem Oroszország ellen ha nem Irán ellen irányul na miért védekezett ezzel a nátó?
"Szibéria oroszországé volt mindig is"
Szabad kérdeznem, ezt mire fel írtad ? Én azt írtam, hogy ti Szibériában, "mi" meg Alaszkában / Kanadában / Baltikumban gyakorolhatjuk a sarkköri hadviselést. De ettől függetlenül értelmetlen Szibériával és Kanadával kontrázni, mert a háborúkat a Légierővel, a Haditengerészettel és a Harckocsizókkal vívják időjárástól és tereptől függetlenül, nem pedig a Gyalogságnak kell beöltözködni télire vagy másmilyen terepre és időre. És ennél a három döntő fegyvernemnél meg lemaradásban vagytok. Vannak jó alapok, meg modernizációs törekvések, de évtizedes hátrányt nem lehet néhány év alatt behozni.
"régen is erős volt oroszország és ma is erős "
Hiába van meg a potenciál Oroszországban, de ha a vezetés meg idiótán kormányozza, akkor pocsékba megy minden erőfeszítés. Most Putyin hiába jó vezető, de mivel a szovjet érában idióták vezették az országotokat, ezért még mindig nyögitek a dolgokat. Pl. hiába kezdett el felzárkózni az Orosz Légierő, de azért az eléggé kínos, hogy a MiG-29M-ek / 35-ösök és a Szu-27/35-ösök "ellenséges" NATO-s francia műszerezettséggel repülnek, és nem eredeti orosszal.
Vagy hogy a hozzájuk rendszeresített levegő - levegő rakéták is a megbízhatatlanságukról hirhedtek, amiben meg lenne potenciál, mint az R-73-as és R-77-es, azt nemigen fogják alkalmazni, senki sem akar nyílt háborút, sem a NATO Európában, sem a Szíria környéki Iszlamista országok, mint Szaúd-Arábia.
"az oroszok akkor is legyőzték a német sereget"
Azért egy olyan meccsre, amiben az Einsatzgruppék nem kerülnek bevetésre, sőt elfogadják az oroszok és ukránok bevételét a német hadseregekbe, befizettem volna. Vagy ha már hagyja Hitler a tábornokokat teljesen működni, bár akkor is az előző pont teljesült volna, mert egyszerre lázadtak fel az országlakosok és így a katonák is Sztálin ellen, mert a katonákat az egyszerű népből sorozták be, kik szenvedtek Sztálin alatt, és egyszerre villant be a tábornokoknak ez a lehetőség, de Hitler keresztülhúzta.
"gondolj bele mit tettek volna a németek ha az oroszok nem jönnek mint felszabadítók"
Hitler a háború idején nagybeteg volt, mindegy, hogy "nyernek" vagy el is vesztik, mint ahogy megtörtént, a Parkinson / Alzheimer / Szifilisz végzett volna vele, továbbá a tábornokai is rühellték az ideológiája miatt, pont a Wehrmacht-os tábornokok 1940 és 1944 között 11 alkalommal merényelték meg sajnos sikertelenül, és egy sikeres merénylet esetén a többi NSDAP-s figurával is leszámoltak volna, és egy normális, ideológiáktól mentes átmeneti kormánnyal folytatták volna normális mederben a háborút. Sztálin viszont egy egészségileg sajnos rendben levő diktátor volt, még 1953-ban is nem természetes halállal halt meg, hanem a saját párttársai Berijával az élen mérgezték meg, mert Sztálin készült többek között Beriját és társait lecserélni fiatalabb káderekre.
"ne mond nekem hogy Oroszország nem rendelkezik szabad hadsereggel mert igen is és rendelkezik"
Miért nem bírod szétválasztani a Szovjetuniót és a mostani Oroszországot ? Akkoriban Szovjetunió volt, és az k.vára nem volt szabad ország, a legsötétebb diktatúra volt, és így nem is szabadíthattak fel senkit.
"nem esnénk pofára el kell képzelni hogy az Orosz hadsereg mindig talál fel újabb fegyvereket"
Fel tudnál sorolni csodafegyvereket ?
"a rakéta védelmi bázis nem"
Könyörgök, értsed meg, hogy a rakétavédelmi bázis a nukleáris robbanófejjel is felszerelt ICBM-ek ellen való, és nem a nukleáris csapásmérő erők voltak a téma, amiből mindkét tömb ugyanúgy áll, hanem a hagyományos erők.
"Akkor is Oroszország a győztes!!!!!!"
Mire jó ez, hogy mi összeszedetten, normális érvekkel indulunk a vitának, te meg csak ezt bírod hajtogatni minden konkrétumok nélkül, hogy közben felidegeled magadat, mert a sorozatos felkiáltójelek az idegesség jelei, és szabad kérdeznem, hány éves vagy ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!