Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Ki adná az életért a hazáért...

Ki adná az életért a hazáért (Magyarország)? Miért?

Figyelt kérdés
Én nem adnám (drágább az életem, mint a haza becsülete).
2016. okt. 21. 23:34
1 2 3 4 5
 1/42 A kérdező kommentje:
XD. Egyébként ha valaki hazafi, az pártos? Tehát pártoskodó?
2016. okt. 21. 23:43
 2/42 anonim ***** válasza:
71%

Ha megtámadnák az országot, akkor mindenféleképpen. Ez a munkám.

A "pártoskodás" pedig konkrétan összeesküvést jelent, régies szóhasználatban. Az összeesküvő pedig "pártütő" volt.

2016. okt. 21. 23:46
 3/42 anonim ***** válasza:
85%
Én egy kissé másképp értelmezném a kérdést és egyben a választ: én adnám az életemet a hazáért, tehát én élnék és tennék érte, hogy jobb legyen.
2016. okt. 22. 00:13
 4/42 anonim ***** válasza:
91%

A csaladomert barmikor, a haza szamomra tul elvont fogalom.

Amikor azt mondjak hogy a hazaert kell meghalni, akkor altalaban a hatalmasok erdekeiert kell.

2016. okt. 22. 00:25
 5/42 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudni, hogy a gyakorlatban milyen szituáció az amikor valaki az életét adja a hazáért, minden esetre nagy valószínűséggel hiába való. A másik véglet meg amikor valaki átáll az ellenséghez és a magyart üti. Csak azért mert nem vagy mártír nem kell egyből hazaárulónak is lenni.
2016. okt. 22. 00:28
 6/42 anonim ***** válasza:
83%

Én biztos nem. Se Magyarországért ,se semmilyen országért sem.

Hülye politikai konfliktusba dögöljek meg?

2016. okt. 22. 01:33
 7/42 anonim ***** válasza:
96%
Én se áldoznám fel az életemet semmilyen formában a hazámért.
2016. okt. 22. 03:21
 8/42 Molyember ***** válasza:
87%
Az a baj, hogy de igen, meghalnánk érte. Nem azért, mert mártírok akarunk lenni, hanem mert aki "az életét adta a hazáért", azt vitték, és nem volt más választása. Utána rólunk is ilyen szépeket mondanának. Jó lenne egy elszeparált földrész a normális embereknek, a többiek meg öljék egymást nyugodtan a kitalált hülyeségeik miatt.
2016. okt. 22. 05:05
 9/42 anonim ***** válasza:
96%
Önként? A kisujjamról a körmöm maximum. Viszont, ha olyan a helyzet, a legkevésbé sem kérdezik, akarom, nem akarom. Mégsem akarom, lehet, azonnal egy gödörbe találom magam, kis földel rajtam.
2016. okt. 22. 07:02
 10/42 anonim ***** válasza:
44%
Az életemért nem adnám a hazámat, a hazámért viszont természetesen adnám az életemet, mint minden normális ember, ez egy ösztön, mint pl. az anyai ösztön. Sokkal fontosabb a közösség, mint egyetlen tagja, ezt a természet tudja.
2016. okt. 22. 07:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!